• 26 Μαρτίου, 2024

Η Γεωργία Τούσια στην εκπομπή Laos Online για το νέο της Hair Salon και τις τάσεις της μόδας στα κουρέματα

Η Γεωργία Τούσια στην εκπομπή Laos Online για το νέο της Hair Salon και τις τάσεις της μόδας στα κουρέματα

Η Γεωργία Τούσια, ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου Hair salon Georgia Tousia στον Αλμυρό ήταν η καλεσμένη της εκπομπή Laos Online της Τρίτης 19 Μαρτίου. Μίλησε για την εκπαιδευτική της δραστηριότητα στα ΙΕΚ Δήμητρα, τον ωραίο χώρο που έχει ανοίξει εδώ και ενάμιση χρόνο, τις τάσεις της μόδας, το απαιτητικό νυφικό χτένισμα.

Γεωργία, πώς ξεκίνησες στον χώρο της κομμωτικής κι έφθασες τώρα να έχεις το δικό σου κομμωτήριο;

-Από μικρή το όνειρό μου ήταν να γίνω κομμώτρια. Είχα περάσει σε ΤΕΙ αλλά δεν πήγα καν να γραφτώ γιατί ήθελα να ασχοληθώ με την κομμωτική. Πρώτα φοίτησα δύο χρόνια σε σχολή του ΟΑΕΔ, μετά έκανα πρακτική σε κομμωτήριο στον Βόλο, στον κο Νίκο Λαμπρινίδη όπου έμενα εκεί 12 χρόνια, ενώ στη συνέχεια ξαναγύρισα στα θρανία, πήγα στο τεχνικό λύκειο, έκανα μια χρονιά δουλεύοντας παράλληλα. Μετά από μια παύση λίγων ετών με τις εγκυμοσύνες των παιδιών μου, έκανα τα χαρτιά μου σε μια ιδιωτική σχολή στον Βόλο, το ΙΕΚ Δήμητρα όπου από το 2016 έως σήμερα διδάσκω καθώς έχω πιστοποίηση ως εκπαιδευτής ενηλίκων. Ύστερα από τόσα χρόνια, ήθελα να ανοίξω δικό μου κομμωτήριο. Έτσι, αποφάσισα πρόπερσι τον Δεκέμβριο να το κάνω. Δημιούργησα έναν χώρο μαζί με μια φίλη-συνεργάτη, πολύ μίνιμαλ, με γήινους τόνους που προσφέρει ηρεμία για να μπορώ να δημιουργώ και να εκφράζομαι τόσο εγώ όσο και ο πελάτης.

Για διάφορα στοιχεία της δουλειάς της, η κα Τούσια ανέφερε: Το κομμάτι «νυφικό χτένισμα» είναι πολύ μεγάλο, πρέπει πρώτα να γνωρίσω τον χαρακτήρα της νύφης, να κάνω τα δοκιμαστικά πέραν του ωραρίου και μετά να καταλήξουμε στο τι θα επιλέξουμε. Το νυφικό χτένισμα είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ, είμαι sold out όλο το καλοκαίρι μέχρι τον Νοέμβριο, έχω νύφες ακόμη και από τη Μακρυράχη Πηλίου! Πριν ξεκινήσω να κουρεύω, θέλω να ακούσω την πελάτισσα, εμείς οι κομμωτές είμαστε και λίγο ψυχολόγοι…

Ασχολούμαστε με χρώμα, πάμε σε πιο εξειδικευμένες με ανταύγειες, με μπαλαγιάζ. Γενικά τον τελευταίο χρόνο έχουν φύγει οι μεγάλες αντιθέσεις, το άσπρο-μαύρο έχει ξεπεραστεί, το μαύρο-γκρι επίσης. Σίγουρα η επιλογή πρέπει να γίνεται με βάση τη χρωματολογία και την προσωπολογία του καθενός. Μία πελάτισσα ήρθε στο κομμωτήριο με μια φωτογραφία από το pinterest και ήθελε ίδιο μαλλί, αλλά δεν είναι όλα για όλους. Πρέπει να δούμε το χρώμα του προσώπου, του δέρματος, ενώ η ηλικία είναι καθοριστικός παράγοντας. Σε λίγες ημέρες έχω σεμινάριο στην Αθήνα με έναν εξαιρετικό κομμωτή για νέες τεχνικές. Από τον Σεπτέμβριο τα μακριά μαλλιά τελειώνουν, τέλος οι τρέσες, τα μαλλιά θα είναι αφέλιες, η δεκαετία του 80 με τα έντονα φιλαρίσματα αρχίζει να ξεπερνιέται κι έρχονται πιο καθαρές γραμμές, πιο κοντά μαλλιά. Η μόδα είναι μόδα αλλά είμαι της άποψης να ζητάμε ό,τι μας πάει και ό,τι μπορούμε να υποστηρίξουμε, κάθε πελάτισσα έχει τη δική της προσωπικότητα. Μια άλλη υπηρεσία που είναι πολύ καινούργια κι έχω εξειδίκευση σ’ αυτό, είναι η κερατίνη που έχει έρθει να λύσει τα χέρια στην εργαζόμενη γυναίκα καθώς γλιτώνει χρόνο από το styling, ενώ τα μαλλιά είναι λαμπερά και υγιή.

Ακόμη, η κα Τούσια δήλωσε πολύ ευχαριστημένη από τη δουλειά και την ιδιαίτερα θετικά ανταπόκριση που έτυχε το άνοιγμα του κομμωτηρίου της στον Αλμυρό, στην οδό Παναγοπούλου 25, κι έδωσε μήνυμα στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο «να έχουν επιμονή και υπομονή, να κυνηγούν τα όνειρά τους μέχρι να τα πραγματοποιήσουν».

 


Σχετικά Άρθρα

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Φωτο-ρεπορτάζ από την Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Κάτω Ξενιάς – Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Ακολουθούν φωτο-ρεπορτάζ και βίντεο  από την Αποκαθήλωση στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς και μήνυμα του Μητροπολίτη:…
Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Φωτο-ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση των επιταφίων στον Αλμυρό

Τη Μεγάλη Παρασκευή πλήθος πιστών, ως μια κοινωνία Χριστού, παρέστη στη συγκέντρωση των επιταφίων των Εκκλησιών…
Αγώνες αναρρίχησης στον Αλμυρό: οι μικροί αθλητές σε δράση!

Αγώνες αναρρίχησης στον Αλμυρό: οι μικροί αθλητές σε δράση!

Για ακόμη μία φορά, ο Αλμυρός είναι στο επίκεντρο της αγωνιστικής αναρρίχησης καθώς αυτό το διήμερο…