• 26 Μαρτίου, 2024

Αλμυρός: Συνελήφθη απατεώνας που επεδίωκε λεία 85.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Αλμυρός: Συνελήφθη απατεώνας που επεδίωκε λεία 85.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Μια ακόμη επιτυχία μετρά το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, αφού με συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του κατόρθωσαν να συλλάβουν απατεώνα που προσπάθησε με το συνεργό του να αποσπάσει λεία 85.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 23 Μαρτίου ηλικιωμένη δέχθηκε τηλεφώνημα από προσποιούμενο ιατρό ο οποίος τηγν ενημέρωσε ότι η κόρη της τράκαρε, ότι θα πρέπει να χειρουργηθεί και για τα έξοδα του χειρουργείου θα πρέπει να παραδώσουν σε συνεργάτη του 85.000 ευρώ. Η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη και κάλεσε αστυνομικό του Α.Τ. Αλμυρού, οπότε και ξεκίνησε επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Ζητήθηκε από τη μητέρα να τοποθετήσει σε κάδο απέναντι από την οικία της και σε σακκούλα τα χρήματα, ενώ για να διαπιστώσουν ότι δεν έχει ενημερώσει την αστυνομία της ζήτησαν να τα πάρει πίσω και να τα τοποθετήσει εκ νέου… Τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη ο συνεργός που θα παραλάμβανε τη σακκούλα, ενώ αναζητείται ο δεύτερος, ο “ιατρός”. Ο συλληφθείς κατηγορείται για απάτη σε συναυτουργία και για κατοχή ναρκωτικών, αφού βρέθηκε επάνω του μικρή ποσότητα κάναβης κατά τη σύλληψη.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τον συλληφθέντα είχε προσεγγίσει ο άλλος συνεργός -βουλγάρικης καταγωγής- μέσω μηνυμάτων από λογαριασμό του στο facebook και είχαν συμφωνήσει για κάθε “επιχείρηση”-απάτη να λαμβάνει 500 ευρώ αμοιβή. Έτσι προσήλθε στον Αλμυρό με λεωφορείο στις 21/3 και διέμενε σε συγγενείς του στον Αλμυρό, ώστε να βρίσκεται στην πόλη και να παραλαμβάνει τα χρήματα από τα θύματα του υποτιθέμενου ιατρου…

Χρειάζεται να ενημερώσουμε τους οικείους μας για τις τηλεφωνικές απάτες που συμβαίνουν στην περιοχή μας, ώστε να μη γίνουν και οι ίδιοι θύματα.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…