• 12 Μαρτίου, 2024

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 3ο αγώνα δρόμου στη Νέα Αγχίαλο

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 3ο αγώνα δρόμου στη Νέα Αγχίαλο

Στη μνήμη της Φενίννας Βασιλού αφιερώνει και φέτος η διοργάνωση του 3ου Αγώνα Δρόμου Ν. Αγχιάλου τον παιδικό αγώνα “Feel My Power-Feninna” που θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στις 11 π.μ. στο Λιμανάκι της Ν. Αγχιάλου.

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τότε που η 16χρονη μαθήτρια κι αθλήτρια του στίβου στην Αθλητική Ακαδημία Άτλας, Φενίννα Βασιλού από τον Βόλο, έχασε τη μάχη από το μυελοειδές καρκίνωμα νεφρού, ένα αρκετά σπάνιο και επιθετικό τύπο καρκίνου νεφρού που έχει συνδεθεί με το στίγμα δρεπανοκυτταρικής αναιμίας. Το Kidney Cancer Association, το Chris Johnson Foundation, το RMC Support και άλλοι οργανισμοί ανά τον κόσμο προσπαθούν εκτενώς να πληροφορήσουν το κοινό σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της δύσκολης αυτής νόσου. Κάθε Μάρτιο οργανώνονται δρομικές και άλλες εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης του κοινού, στήριξης της έρευνας, συμπαράστασης στους μαχητές και απόδοσης τιμής σε όσους έχασαν τη μάχη.

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα “Feel My Power-Feninna” είναι δωρεάν και οι εγγραφές θα γίνονται την ημέρα του αγώνα στο λιμανάκι  από τις 10:15. Σε όλα τα παιδιά θα απονεμηθούν μετάλλια και κονκάρδες με το emoji που σχεδίασε η Φενίννα όταν έχασε τα μαλλιά της. «Τρέχουμε ή περπατάμε για την υγεία μας και βλέπουμε το ουράνιο τόξο της Φενίννας να χρωματίζει τα παιδιά και να τους χαρίζει τη δύναμή της» αναφέρεται σχετικά.

Πριν τον παιδικό αγώνα, διεξάγονται οι αγώνες 5χλμ. και 10χλμ. με ώρα εκκίνησης 10:00 και 11:00 αντίστοιχα. Η διοργάνωση γίνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου Κένταυρος μαζί με τον Δήμο Βόλου-Κοινότητα Ν. Αγχιάλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και με την υποστήριξη της ΕΠΦΑ Μαγνησίας και του Ultra Pelion Trail, ενώ πολύτιμες υπηρεσίες θα προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και η Life guard Volos. Τον αγώνα στηρίζουν επίσης οι τοπικοί φορείς-σύλλογοι.

Η εκκίνηση θα δοθεί απ’ την παραλία Ν. Αγχιάλου Βόλου (Λιμανάκι) για τα 5χλμ. στις 10:00 και για τα 10χλμ. στις 11:00 με τερματισμό στο ίδιο σημείο. Ο παιδικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.10 και σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Η διαδρομή είναι επίπεδη, ασφάλτινη και διασχίζει τόσο την παραλία της Ν Αγχιάλου, αλλά και τους περίφημους αμπελώνες που παράγεται το τσίπουρο και τα κρασιά του συνεταιρισμού « Η Δήμητρα», που είναι και βασικός χορηγός του αγώνα. Η διοργάνωση θα στηρίξει το κοινωνικό παντοπωλείο Ν. Αγχιάλου. Για την προκήρυξη, πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα sdyvkentavros.com. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 10χλμ  έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.  Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 5 χλμ έχουν και όσοι κατά την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους με την έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα .

Οι εγγραφές των αθλητών (5χλμ. και 10χλμ.) θα γίνονται μέχρι την Δευτέρα 25/3/2024 ή με τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών.

 


Σχετικά Άρθρα

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

Μερικές φορές στην πλούσια ελληνική γλώσσα, ένας τόνος αλλάζει τελείως το νόημα μιας λέξης. Το γήπεδο…
Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου  γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας αποτέλεσε προσφάτως την αφορμή για να συγκεντρωθούν οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου…
Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Ένα έργο που περιμένουν εδώ κι αρκετό καιρό οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου άρχισε να υλοποιείται…