• 10 Μαρτίου, 2024

Θετικά μηνύματα από την ακαδημία του Αίαντα Σούρπης

Θετικά μηνύματα από την ακαδημία του Αίαντα Σούρπης

Με το παιχνίδι Αίαντας Σούρπης-Σαρακηνός Βόλου 3-3 συνέχισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της για το φετινό πρωτάθλημα Ακαδημιών Κ-14 η Ακαδημία ποδοσφαίρου της Σούρπης. Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 το πρωί στο στάδιο του χωριού -αθλητικό στολίδι πλέον με τις άοκνες συνεχείς προσπάθειες του ΔΣ του συλλόγου- παρουσία πολλών γονέων φιλάθλων και από τις δύο ομάδες στην νέα κερκίδα του γηπέδου, η Ακαδημία του Αίαντα όπως μου ανέφερε ο προπονητής της Τζώρτζης Τσάτσος είχε στην αποστολή της πολλά νέα παιδιά και μικρότερων ηλικιών. Προτεραιότητα η συμμετοχή των μικρών αθλητών και όχι το αποτέλεσμα.

Θετικό πρόσημο από τον αγώνα η όρεξη και το πάθος όλων των παιδιών της Ακαδημίας στον χρόνο που έπαιξαν. Στόχος για το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η εξαγωγή συμπερασμάτων για το αγωνιστικό επίπεδο όλων των ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας. Η ομάδα της Σούρπης προηγήθηκε παίζοντας με την κανονική της σύνθεση με 2-0, τα τέρματα οι Κώστας Θάνος και Γιάννης Δίπλας από σέντρες ακριβείας του Δημήτρη Κατσαβριά. Μετά άρχισαν οι αλλαγές μπήκαν οι μικρότεροι και σύντομα ο Σαρακηνός ανέτρεψε το αποτέλεσμα και προηγήθηκε στο β’ ημίχρονο με 3-2 και τελικά με γκολ του Σαρατζ Γκιόκα λίγο πριν το φινάλε του παιχνιδιού ήρθε η ισοφάριση σε 3-3 τέρματα.

Ο κόουτς Τζώρτζης Τσάτσος μού ανέφερε ως επίλογο στην κριτική του ότι υπάρχει πολύ ποδοσφαιρικό ταλέντο στη Σούρπη και στόχος όλων είναι να αναδειχθεί αυτό. Άλλωστε φέτος στην πρώτη ομάδα του Αίαντα ο Μιχάλης Ανδρωνάς έχει προωθήσει συνειδητά  πολλά παιδιά από την Ακαδημία. Νεαροί αθλητές που χρησιμοποιούνται συχνά πλέον και στο πρόσφατο παιχνίδι εκτός έδρας με την Ακρόπολη Σέσκλου έπαιξαν επτά συνολικά παίκτες από την Ακαδημία του συλλόγου.

Τριαντάφυλλος Σπανός


Σχετικά Άρθρα

Δημήτρης Τσούκας, ο πρωτοπόρος του αθλητισμού στη Σούρπη

Δημήτρης Τσούκας, ο πρωτοπόρος του αθλητισμού στη Σούρπη

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ Το 1970 ο Αίαντας Σούρπης έχει ήδη διαλυθεί ως μη ενεργό σωματείο…
Η κοπή πίτας του Αίαντα

Η κοπή πίτας του Αίαντα

Χαρούμενο Σάββατο για τον Αίαντα αφού το απόγευμα κέρδισε 4-1 τον Τοξότη με μια εξαιρετική εμφάνιση…
Ρεπορτάζ και εικόνες από τη νίκη του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Σούρπης

Ρεπορτάζ και εικόνες από τη νίκη του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Σούρπης

Καλύτερος ο Ολυμπιακός Βόλου, πέρασε με 0-2 από το γήπεδο της Σούρπης. Ο αγώνας έγινε σε…