• 8 Μαρτίου, 2024

Μικρασιάτικο γλέντι στην κοπή πίτας του συλλόγου επαρχίας Αλμυρού

Μικρασιάτικο γλέντι στην κοπή πίτας του συλλόγου επαρχίας Αλμυρού

Η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας αποτέλεσε μια καλή αφορμή ώστε τα μέλη του Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών επαρχίας Αλμυρού να βρεθούν όλοι μαζί και να διασκεδάσουν με ακούσματα από τον τόπο καταγωγής τους! Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαρτίου και στο κάλεσμα του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες μέλη που γέμισαν την αίθουσα της κοσμικής ταβέρνας Ούτας.

Μεταξύ των άλλων, το «παρών» έδωσαν οι Βουλευτές Χρήστος Μπουκώρος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βίκυ Αγγελίδη, Κωνσταντίνος Ζαρκάδας, οι Αντιδήμαρχοι Αλμυρού Σπύρος Βαλαμούτης, Ιωάννης Τσαντούρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Γαλατσίδας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλμυρού Ευστάθιος Πάντζιος, ο πρόεδρος της «Πρότασης Ζωής» Ευθύμης Ζιγγιρίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θανάσης Χατζηκυριάκος, μέλη του δ.σ. του συλλόγου Βλάχων.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Ευστάθιος Βαρβαρέλης και ακολούθησαν χοροί από το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του συλλόγου αλλά και μικρασιάτικα τραγούδια που απέδωσαν τα μέλη της χορωδίας.

Ο πρόεδρος Κώστας Καραγεωργόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε: «O σύλλογός μας χρόνια τώρα προσπαθεί να οργανώσει πολιτιστικά δρώμενα και να βρίσκει αφορμή για διασκέδαση και συγκεντρώσεις των μελών του». Επίσης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, μέλη και φίλους του συλλόγου, τους επιχειρηματίες που προσέφεραν τα δώρα της λαχειοφόρου, τον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης Βασίλειο Ντεβετζή, τους ιδιοκτήτες του φούρνου «Γκάτσης» και ζαχαροπλαστείου «Τάσος» για την προσφορά της βασιλόπιτας, τον χοροδιδάσκαλο Κώστα Χουσιάδα και τη μαέστρο της χορωδίας Μαριάννα Σαμαρτζή».

Ο Σπύρος Βαλαμούτης είπε πως «ο σύλλογος θυμάται και διατηρεί την πολιτιστική κληρονομιά στο πέρασμα του χρόνου και για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Αλμυρού τον συγχαίρει και θα βρίσκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειές του».

Ο Χρήστος Μπουκώρος μίλησε για έναν δραστήριο σύλλογο που προσφέρει πολιτιστικό και κοινωνικό έργο και όπως χαρακτηριστικά είπε «είστε δεμένοι και κρατάτε ζωντανές τις μνήμες και παραδόσεις από τις αλησμόνητες πατρίδες». Παρομοίως ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επισήμανε πως «η μνήμη έχει ρίζα. Εάν κάποιος την κόψει προκαλείται πόνος, που δεν είναι μόνο μεταφορικός αλλά και φυσικός. Ευχαριστώ τον σύλλογο της επαρχίας Αλμυρού που διατηρεί άσβεστες τη μνήμη και τις παραδόσεις μας για τις αλησμόνητες πατρίδες».

Η Βίκυ Αγγελίδη έδωσε συγχαρητήρια στο συμβούλιο για τη δράση του και δήλωσε πως η Περιφέρεια θα είναι δίπλα σ’ όλους τους συλλόγους, ενώ ο Κώστας Ζαρκάδας δεσμεύτηκε πως «θα κάνουμε τα μέγιστα για να κρατήσουμε όρθιους τους συλλόγους που επιτελούν σημαντικό έργο».

Επίσης, βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα ο Απόστολος Καρκαλιάς για την προσφορά του στον σύλλογο.

Τέλος, αναφέρουμε πως το ραντεβού όλων ανανεώθηκε σε λίγες ημέρες καθώς ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, για ακόμη μία χρονιά, τα μέλη του συλλόγου θα τηρήσουν το έθιμο των κούλουμων στο Πάρκο Μικρασιατών στον Αλμυρό.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο προσωπικό του Κ.Υ. Αλμυρού

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο προσωπικό του Κ.Υ. Αλμυρού

Με κεντρικό σύνθημα “Η γνώση σώζει ζωές” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/5/2024 και την Κυριακή 19/5/2024 στο…
40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου…
Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…