• 6 Μαρτίου, 2024

Εγκρίθηκε η μελέτη για την αγροτική οδοποιία Αγ. Δημητρίου Αχιλλείου

Εγκρίθηκε η μελέτη για την αγροτική οδοποιία Αγ. Δημητρίου Αχιλλείου

Εγκρίθηκε από την Δημοτική Επιτροπή η μελέτη για την αγροτική οδοποιία περιοχών ΟΠΑΑΧ Αγ. Δημήτριος Αχιλλείου Δ. Αλμυρού (Υπόλοιπο κατασκευής)» η οποία συντάχθηκε από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Αλμυρού, προϋπολογισμού 403.810,98€ με Φ.Π.Α.

Για την πράξη με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΠΑΑΧ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙ ΟΣΤ.Κ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ Δ. ΑΛΜΥΡΟΥ» εκδόθηκε η απόφαση ένταξης του αρμόδιου Πολιτικού Προϊσταμένου του ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ με την οποία εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 419.000,00 Ευρώ σε βάρος του προϋπολογισμού του εναρίθμου έργου: 2015ΣΕ28280098-Ο.Π.Σ.Α.Α.: 949314 της Σ.Α. Ε282/8 για την κατασκευή του υπόψη έργου.

Διενεργήθηκε διαγωνισμός και εκδόθηκε απόφαση του ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ του αρμόδιου Πολιτικού Προϊσταμένου, με την οποία δόθηκε η έγκρισης υπογραφής σύμβασης του παραπάνω έργου με την Εταιρία «ΑΛΠΑ Α.Τ.Ε».

Ο προϋπολογισμό μελέτης ήταν 419.000,00 ΕΥΡΩ μαζί με το Φ.Π.Α.. Η δε μέση έκπτωση ήταν 54,02% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης. Η σύμβαση 20712 / 1112 εκτέλεσης του έργου υπογράφηκε την 25/09/2015 για ποσό: 192.642,16 €, για εργασίες 156.619,64 € και για Φ.Π.Α 36.022,52 € (23%).

Οι εργασίες που έγιναν ήταν χωματουργικές εργασίες και κατασκευή βάσης οδοστρωσίας. Με την 220/25-11-2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίνεται η διάλυση της σύμβασης.

Για την υλοποίηση του υπόλοιπου τμήματος του έργου, καθώς και για να αποκατασταθούν βλάβες που έχουν γίνει στο έργο λόγω καιρικών συνθηκών (Θεομηνίες Daniel και Elias) μετά την παραλαβή του συντάχθηκε μελέτη από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου Αλμυρού με τίτλο: «Αγροτική οδοποιία περιοχών ΟΠΑΑΧ Αγ. Δημήτριος Αχιλλείου Δ. Αλμυρού (Υπόλοιπο κατασκευής)» προϋπολογισμού 403.810,98€ με Φ.Π.Α.

Με την παρούσα εργολαβία θα αποκατασταθούν βλάβες που έχουν γίνει στο έργο λόγω καιρικών συνθηκών (Θεομηνίες) μετά την παραλαβή του. Θα κατασκευαστεί η δεύτερη στρώση 3 Α και θ ακολουθήσει η ασφαλτική προεπάλειψη και η κατασκευή ασφαλτοτάπητα πάχους 0,05 μ. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020», Μέτρο 4, Υπομέτρο 4.3.


Σχετικά Άρθρα

Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, μετά από τις αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής…
Συγκίνηση και περηφάνεια για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου – Ο Δήμος δίνει το όνομά του σε δρόμο του Πτελεού / ρεπορτάζ-εικόνες

Συγκίνηση και περηφάνεια για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου – Ο Δήμος δίνει το όνομά του σε δρόμο…

Συγκίνηση και περηφάνεια… Αυτές οι δύο λέξεις αποτυπώνουν καλύτερα τα αισθήματα όλων όσων παρευρέθηκαν σήμερα το…
Ο Δήμος Αλμυρού δέχεται δηλώσεις ζημιάς για τις καλλιέργειες μηδικής και βιομηχανικής ντομάτας

Ο Δήμος Αλμυρού δέχεται δηλώσεις ζημιάς για τις καλλιέργειες μηδικής και βιομηχανικής ντομάτας

Ο Δήμος Αλμυρού δέχεται δηλώσεις ζημιάς -εξαιτίας της βροχόπτωσης- για τις καλλιέργειες της μηδικής και της…