• 29 Φεβρουαρίου, 2024

Οι Ανατολικορωμυλιώτες ξέρουν να γλεντούν! (φωτογραφίες-βίντεο)

Οι Ανατολικορωμυλιώτες ξέρουν να γλεντούν! (φωτογραφίες-βίντεο)

Οι Ανατολικορωμυλιώτες ξέρουν να γλεντούν και το απέδειξαν για ακόμη μία φορά με αφορμή την εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης που φιλοξενήθηκε στο «Αρχοντικό» το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου.

Στο κάλεσμα του συλλόγου ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι του! Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Γεώργιος Γιαννιός κι ακολούθως η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κα Γιώτα Καραπτσιά προσφώνησε τους επισήμους.

Μεταξύ των άλλων, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο Αντιδήμαρχος Αλμυρού Σπύρος Βαλαμούτης, ο Αντιδήμαρχος Βόλου Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, η περιφερειακή σύμβουλος Βίκυ Αγγελίδη, ο πρόεδρος της κοινότητας Ευξεινούπολης Μηνάς Παπαγιάννης, πρόεδροι, μέλη κι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Ανατολ. Ρωμυλίας Λάρισας, Μεγάλου Μοναστηριού, Συλλόγου Ν. Αγχίαλος, Καππαδοκών, Αγίου Γεωργίου Βόλου, Βλάχων επαρχίας Αλμυρού, Λυκείου Ελληνίδων, Πολιτιστικού Ευξεινούπολης.

Ο Ανδρέας Τσερκεζίδης, πρόεδρος του συλλόγου ο οποίος ανανέωσε τη θητεία του στις τελευταίες εκλογές πριν τρεις μήνες, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, μίλησε για το πόσο δραστήριοι και δημιουργικοί είναι οι σύλλογοι της περιοχής μας και κάλεσε όλους να συνεισφέρουν στη διεξαγωγή του καρναβαλιού, της σπουδαίας αυτής παράδοσης της Ευξεινούπολης. Επίσης, εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους χορηγούς για τα δώρα της λαχειοφόρου και ιδιαίτερα τον Ευθύμη Ζιγγιρίδη που στέκεται πάντοτε αρωγός του συλλόγου όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Εσερίδης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και μεταξύ των άλλων είπε: «Ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης γιορτάζει φέτος 30 χρόνια από την ίδρυσή του και είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω σήμερα εδώ άτομα με τα οποία τον ιδρύσαμε τότε που εγώ ήμουν πρόεδρος στο χωριό και εδραιώσαμε. Είμαι αρκετά περήφανος με τις δραστηριότητες του συλλόγου που κρατά τα ήθη και έθιμα και μεταλαμπαδεύουμε τη γνώση και τον πολιτισμό στα νέα παιδιά για να είναι περήφανα για την καταγωγή τους. Είμαστε δίπλα σε όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου».

Ακόμη, ο κος Εσερίδης ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή χρηματοδοτεί το καρναβάλι με τετραπλάσια χρήματα από τις άλλες φορές και στο τέλος, ανακοίνωσε πως «πήραμε κάποιες στολές στον σύλλογο στο παρελθόν κι έχουμε την καλή διάθεση κύριε αγαπητέ πρόεδρε να συνδράμουμε και με άλλες στολές στον σύλλογο».

Η χοροδιδάσκαλος Μαρία Γκογκινούδη υπενθύμισε πως κάθε Παρασκευή πραγματοποιείται η εκμάθηση χορών, ώρες 7-8μ.μ. για τα μικρά παιδιά και 8-9μ.μ. για τους ενήλικες, ενώ παρουσίασε την ορχήστρα και την τραγουδίστρια. Υπό τους ήχους γκάιντας, γέμισε η πίστα, άρχισαν οι χοροί και ξεκίνησε το γλέντι!

 

 


Σχετικά Άρθρα

Τα παιδιά του 3ου Δημοτικού στο μονοπάτι της γνώσης για τη λαϊκή μας παράδοση

Τα παιδιά του 3ου Δημοτικού στο μονοπάτι της γνώσης για τη λαϊκή μας παράδοση

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 οι μαθήτριες/τές της Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού με…
Κοπή βασιλόπιτας της «Πρότασης Ζωής»

Κοπή βασιλόπιτας της «Πρότασης Ζωής»

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της…
Βραβεύσεις στην κοπή πίτας του ποδοσφαίρου ΓΣΑ και των παλαιμάχων περιοχής Αλμυρού / βίντεο-εικόνες

Βραβεύσεις στην κοπή πίτας του ποδοσφαίρου ΓΣΑ και των παλαιμάχων περιοχής Αλμυρού / βίντεο-εικόνες

Μια ωραία βραδιά με βραβεύσεις και μουσική διοργάνωσε ο ΓΣΑ το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο «Αρχοντικό».…