• 29 Φεβρουαρίου, 2024

Διυπουργική σύσκεψη στο ΥΠΠΑΤ με τους φορείς της Θεσσαλίας

Διυπουργική σύσκεψη στο ΥΠΠΑΤ με τους φορείς της Θεσσαλίας

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι αύριο Παρασκευή στο υπουργείο στο πλαίσιο των τακτικών, εβδομαδιαίων, συναντήσεων και εν όψει της σύσκεψης του Πρωθυπουργού για τη Θεσσαλία,  θα γίνει σύσκεψη στην οποία θα μετέχουν ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θειόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Στη συνάντηση θα μετάσχουν επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης από τις Παρακάρλιες περιοχές και δήμων που έχουν πληγεί και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ, κτηνοτροφικών, γεωργικών, μελισσοκομικών οργανώσεων και γενικά παραγωγικών και θεσμικών φορέων της περιοχής, όπως επίσης και οι Θεσσαλοί – μέλη του Συντονιστικού της Πανελλαδικής των Μπλόκων.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός τηρώντας τη δέσμευσή του θα κάνει διαβούλευση επί του πορίσματος της  Ολλανδικής εταιρεία HVA International για τη Θεσσαλία, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν από την κυβέρνηση με στόχο την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας πρέπει να έχουν και βάθος και αντοχή.

Σε συζήτηση με αγρότες από το Στεφανοβίκει0 και τα Φάρσαλα,  ο υπουργός επανέλαβε τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το ΥΠΑΑΤ για στήριξη των αγροτών και καταβολή αποζημιώσεων και ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για το Μέτρο 5.2 που αφορά την δωρεάν αντικατάσταση ζώων και ανακατασκευή στάβλων και κυψελών, ενώ, όπως αποκάλυψε οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ των οποίων η εξόφληση θα γίνει έως τέλος Ιουνίου, αναμένεται να ξεπεράσουν το αρχικώς υπολογισθέν ποσό των 260 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός επισήμανε ότι τηρούνται με συνέπεια όλα τα χρονοδιαγράμματα καθώς ο ΕΛΓΑ, αλλά και τα μέτρα 5.2 και αυτό για τις παρακάρλιες περιοχές που για πρώτη φορά εφαρμόζονται, ελέγχονται από την ΕΕ.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο προγράμματα απονιτροποίησης που αφορούν στη Θεσσαλία ύψους, αθροιστικά, 150 εκατ. ευρώ.


Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ

Σε εφαρμογή της υπ. αριθμ. 293/12.07.2024 ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, το Υπουργείο ενημερώνει…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Δευτέρα 15-7-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Δευτέρα 15-7-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Δευτέρας 15…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 12-7-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 12-7-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 12…