• 24 Φεβρουαρίου, 2024

Παίκτης-αποκάλυψη στη Δήμητρα ο Ζήκος Δήμας!

Παίκτης-αποκάλυψη στη Δήμητρα ο Ζήκος Δήμας!

Με 13 γκολ είναι πρώτος σκόρερ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής

Μετά από δεκαπέντε αγωνιστικές η Δήμητρα φιγουράρει μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Β’ Τοπικής και ο Ζήκος Δήμας οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ! O 25χρονος επιθετικός με το χατ τρικ που σημείωσε την περασμένη Κυριακή έφθασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα από τα 32 που έχει σημειώσει η ομάδα του.

Έχει δηλαδή σημειώσει το 40,6% των τερμάτων του συνόλου που καθοδηγεί ο Νίκος Βούλγαρης! Βέβαια πολλά εξ αυτών από την άσπρη βούλα του πέναλτι, αλλά κι αυτό τέχνη είναι, δεν είναι εύκολη διαδικασία για κανέναν ποδοσφαιριστή…

Στην πρεμιέρα η Δήμητρα κέρδισε 1-0 την Δάφνη με πέναλτι του Δήμα. Την 5η αγωνιστική σκόραρε νωρίς για τους «πράσινους» στο παιχνίδι που κέρδισαν 1-3 οι Μυρμηδόνες. Στην 6η έκανε χατ τρικ κόντρα στον Πρωτεσίλαο στη νίκη με 4-3, δύο πέναλτι στο πρώτο μέρος με τα οποία η Δήμητρα πέτυχε ανατροπή στο σκορ και προβάδισμα 3-2 στο δεύτερο. Στην ήττα από τον Ατρόμητο επίσης βρήκε δίχτυα από τα έντεκα μέτρα ισοφαρίζοντας τότε σε 1-1 (τελικό 2-3).

Το σερί του με γκολ συνεχίστηκε στην 9η αγωνιστική στο 2-3 επί του Ανθίμου Γαζή. Εκεί πάλι είχε ισοφαρίσει με πέναλτι. Στις 20 Ιανουαρίου η Δήμητρα κέρδισε 1-2 στο Olimpico τους Νέους Αγίας Άννας χάρη σε δύο τέρματα δικά του. Απέναντι στη Σκόπελο στο επόμενο παιχνίδι άνοιξε το σκορ, ακολούθησαν δύο αγώνες χωρίς δίχτυα και τώρα απέναντι στην ΑΠΟΒ χατ τρικ μέσα σε μισή ώρα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης!

Συνολικά 13 γκολ σε οκτώ διαφορετικούς αγώνες. Σε τέσσερα ματς χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του, σε άλλα τέσσερα σκόραρε το πρώτο γκολ της Δήμητρας. Συν τοις άλλος είχε άλλο ένα τέρμα στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα.

Αν μη τι άλλο, η Δήμητρα βρήκε έναν ανέλπιστο σκόρερ στη φετινή της πορεία για την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Θυμίζουμε ότι ο Ζήκος ξεχώρισε από μικρός στην ακαδημία του Άθλου, έλειπε για αρκετά χρόνια από το τοπικό ποδόσφαιρο και πήρε αρκετά παιχνίδια τη σεζόν 2021-22 στον ΓΣΑ. Πέρυσι δεν αγωνίστηκε και μετά την αποχή, επέστρεψε στα καλύτερά του…

Είναι ομαδικός, ποιοτικός, γερό παιδί που ξέρει να κινείται στη μεγάλη περιοχή. Κι όλα αυτά με τη σημείωση πως η φυσική του θέση είναι στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου και όχι στην επίθεση. Εκεί θα λέγαμε ότι παίζει κατ’ ανάγκη διότι απουσιάζουν λόγω τραυματισμού οι Κακλιάς, Τιμπλαλέξης που ξεκίνησαν τη σεζόν ως βασικές επιλογές για τη θέση του σέντερ φορ. Ακόμη κι έτσι όμως, αποτελεί την αποκάλυψη της φετινής Δήμητρας με τα γκολ του, 13 σε 14 ματς, στην καλύτερη σεζόν της πορείας του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα!

 


Σχετικά Άρθρα

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

Νίκη δίχως αντίκρυσμα για τον Πρωτεσίλαο

  Δίχως αντίκρυσμα ήταν η νίκη για τον Πρωτεσίλαο στο Στεφανοβίκειο καθώς η ομάδα του Πτελεού…
Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Με ήττα αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας αποχαιρέτησε τη Β’ Τοπική με βαριά εντός έδρας ήττα καθώς έχασε 2-8 από τη…
Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Κυριακή των Μυροφόρων – Κήρυγμα του Αρχιμ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΥ

Τρίτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα και η Εκκλησία μας συνεχίζει να μας κρατά ζωντανά στη…