• 24 Φεβρουαρίου, 2024

Κομβικό για τη συνέχεια θεσσαλικό ντέρμπι ΓΣΑ-ΑΟΤ

Κομβικό για τη συνέχεια θεσσαλικό ντέρμπι ΓΣΑ-ΑΟΤ

Η κυανόλευκη ομάδα υποδέχεται τον ΑΟ Τρίκαλα (Κυριακή 25/2, ώρα 17:00) στο κλειστό του Αλμυρού στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της National League 2.

Η νίκη στο αυριανό ντέρμπι για το σύνολο του Λουκά Ζαρονικόλα είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να μην βρεθεί χαμηλά στην κατάταξη και απομακρυνθεί από τον στόχο της πρώτης δυάδας.

Σχετικά με τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στις επτά πρώτες θέσεις, στη συνέχεια του πρωταθλήματος το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις: ΓΣΑ-Τρίκαλα και ΚούΠα-Πιερικός αύριο για την 17η αγωνιστική, Πιερικός-Αετοί Βέροιας την επόμενη εβδομάδα, ΚούΠα-Καστοριά στην 19η στροφή της κατηγορίας, η Καστοριά θα υποδεχθεί τους Αετούς την ίδια ημέρα που ο ΓΣΑ παίζει στην Κατερίνη στα μέσα Μαρτίου, ενώ οι Αετοί Βέροιας κλείνουν την κανονική διάρκεια με δύο ντέρμπι, πρώτα εντός με τους Τιτάνες Παλαμά και έπειτα εκτός με τα Τρίκαλα.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, οι Τιτάνες δεν εμπλέκονται σε πολλούς αγώνες με μεγάλο βαθμό δυσκολίας κι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, παραμένουν το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς. Από εκεί και πέρα, καλό πρόγραμμα έχει η Καστοριά με επικίνδυνη έξοδο στο Κιλκίς αλλά στο γήπεδό της ένα ντέρμπι, ο ΓΣΑ πρέπει να κερδίσει τα Τρίκαλα και μετά να μην χάσει στο διάστημα βατών αγώνων που περιλαμβάνει όμως επικίνδυνες εξόδους σε Θεσσαλονίκη και Κατερίνη. Όσον αφορά στους Αετούς, τους περιμένουν οι περισσότεροι δυνατοί αγώνες…

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ΑΟ Τρίκαλα είναι ομάδα με πολλούς έμπειρους αθλητές, μεταξύ των οποίων ο Λεπενιώτης και ο 48χρονος Δημήτρης Δέσπος των 210 εκατοστών με τη μεγάλη επαγγελματική πορεία (με την εθνική μας χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων το 1993 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Ανδρών το 1995).

Είναι η μοναδική ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ο ΓΣΑ στα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα, οπότε η αυριανή θα είναι η έκτη τους συνάντηση στην κατηγορία! Το 2021-22 ο ΑΟΤ ήταν τέταρτος και πέρυσι δεύτερος με τον ίδιο απολογισμό νικών-ηττών με τον Αλμυρό αλλά χειρότερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η διοικούσα επιτροπή του μπάσκετ του ΓΣΑ περιμένει κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο όπως συνέβη και στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα. «Έρχεται το πιο κρίσιμο και κομβικό ντέρμπι της χρονιάς… Η ομάδα μας εάν καταφέρει να κερδίσει την ισόβαθμη ομάδα των Τρικάλων, θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων προνομιούχων θέσεων για τα playoff ανόδου. Ο κόσμος θα γίνει για ακόμη μια φορά ο 6ος παίχτης μας και θα δείξει τη δύναμη της έδρας του ΓΣ Αλμυρού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Βαθμολογία: Τιτάνες Παλαμά 29 (1134-983), ΓΣ Αλμυρού 27 (1128-1014), ΑΣ Καστοριάς 27 (1194-1092), ΑΟ Τρίκαλα 27 (1129-1034), Αετοί Βέροιας 27 (1058-1008), Κούπα Κιλκίς 25 (1095-1050), Πιερικός Αρχέλαος 25 (1061-1019), Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη 22 (1009-1051), Άργος Ορεστικό 22 (940-965), Ολυμπιακός Βόλου 20 (1044-1132), ΑΕ Λάρισας 20 (960-1111), ΓΑΣ Μελίκη -.


Σχετικά Άρθρα

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Σούρπης συγχαίρει τους μαθητές και…
Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των μηρυκαστικών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των…

Τιμητικές πλακέτες στους κτηνιάτρους που επιστρατεύθηκαν και εξορμούν σε όλη τη Θεσσαλία, ιχνηλατώντας όλα τα ζώα,…