• 19 Φεβρουαρίου, 2024

Χαρτοτελάρα και χαρτοκιβώτια …Αλμυριώτικης καταγωγής – Στην εκπομπή Laos Online ο Κωνσταντής Χρυσοχού

Χαρτοτελάρα και χαρτοκιβώτια …Αλμυριώτικης καταγωγής – Στην εκπομπή Laos Online ο Κωνσταντής Χρυσοχού

Μία βιοτεχνία που κατασκευάζει χαρτοκιβώτια και χαρτοτελάρα στον Βόλο και τα Λεχώνια, αλλά με αλμυριώτικη καταγωγή… παρουσιάσαμε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στην εκπομπή LaosOnline που προβλήθηκε απ’ όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του «Λαού» και την ιστοσελίδα μας e-almyros.gr. Καλεσμένος της Βιβής Τσιντσίνη ο Κωνσταντής Χρυσοχού, ο οποίος μαζί με τα αδέρφια του, Αμβρόσιο και Θανάση, έχουν κληρονομήσει την επιχείρηση από τον πατέρα τους Σωτήρη Χρυσοχού και φροντίζουν να την αναπτύξουν και να την επεκτείνουν σε νέους τομείς, απασχολώντας 26 άτομα.

Αρχικά ο κος Κωνσταντής Χρυσοχού ανέφερε: Ο μπαμπάς μου γεννήθηκε στη Μιτζέλα και μεγάλωσε στον Αλμυρό όπου έχουμε σπίτι, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κάθε Σαββατοκύριακο ερχόμασταν εδώ στον παππού και τη γιαγιά, καθόμασταν, παίζαμε στο ρέμα. Έχουμε σπίτι στις Νηές και σημαντικούς δεσμούς με την περιοχή και τους ανθρώπους της. Είμαστε τρία αδέρφια που συνεχίζουμε την επιχείρηση που έφτιαξε ο πατέρας μας εδώ και 40 χρόνια όταν ξεκίνησε από το μηδέν με μία μηχανή, σιγά σιγά πήρε προσωπικό και εξελίχθηκε. Μπήκαμε και οι τρεις γιοι του στην εταιρεία αυτή. Παίρνουμε την πρώτη ύλη έτοιμη και την μεταποιούμε για να φτιάξουμε χαρτοκιβώτια, κυψέλες διαχωριστικές που μπαίνουν μέσα στο κουτί για να μπουν μπουκάλια ή βάζα και χαρτόδισκους. Αυτή τη δουλειά την κάνουμε χρόνια, ενώ τελευταία μπήκαμε στον τομέα των χαρτοτελάρων για φρούτα. Πήραμε μια μηχανή στα Λεχώνια, στον Συνεταιρισμό Πηλίου και εγώ έχω αναλάβει αυτό το πόστο. Θέλω να επισημάνω πως οι Πηλιορείτες παραγωγοί μας αγκάλιασαν, έρχονται και ψωνίζουν το προϊόν και πλέον ο κόσμος μαθαίνει ότι φτιάχνουμε και χαρτοτελάρα».

Οι πελάτες-συνεργάτες της επιχείρησης Σ. Χρυσοχού & ΣΙΑ ΙΚΕ προέρχονται από διάφορες επαγγελματικές ομάδες, μπορεί να είναι παραγωγοί, αγρότες, άνθρωποι με θερμοκήπια όσον αφορά στα χαρτοτελάρα, ενώ στη βιοτεχνία η γκάμα πελατών είναι μεγάλη. «Μέχρι και κυρίες που φτιάχνουν γλυπτά και θέλουν να τα συσκευάσουν για να τα αποστείλουν έρχονται σε εμάς ή άτομα-επιχειρήσεις που θέλουν κουτιά για μετακομίσεις» σχολίασε ο κος Χρυσοχού και πρόσθεσε: «είμαστε μια μικρή βιοτεχνία και το μότο του πατέρα μου ήταν να είμαστε εξυπηρετικοί με όλο τον κόσμο γιατί αλλιώς θα μας καταπιούν οι μεγαλύτεροι».

Η βιοτεχνία βρίσκεται στο 9ο χιλιόμετρο Βόλου-Λάρισας, στάση λατομείο και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421095328, ενώ για τη μονάδα χαρτοτελάρων, οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να καλέσει στο κινητό 6936558044.

Ο κος Χρυσοχού τόνισε πως θα ήταν πολύ σημαντικό για την περιοχή μας και την ανάπτυξη της επιχείρησής του η δημιουργία cargo τομέα στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και δήλωσε υπέρ κάθε επένδυσης που δίνει δουλειά στον τόπο μας. Εξήρε τέλος την άριστη συνεργασία με αρκετούς επιχειρηματίες του Αλμυρού που κρατάει χρόνια και συνεχίζεται με νέες προοπτικές…


Σχετικά Άρθρα

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου…
Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου, οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμυρού, και πολίτες, τίμησαν τη μνήμη…