• 10 Φεβρουαρίου, 2024

Παπούλιας: «Είμαστε υπερπλήρης ομάδα» – Το ρεκόρ που κυνηγάει αύριο ο ΓΣΑ

Παπούλιας: «Είμαστε υπερπλήρης ομάδα» – Το ρεκόρ που κυνηγάει αύριο ο ΓΣΑ

Πέρασε ένας μήνας, από τις 14 Ιανουαρίου όταν ο ΓΣΑ είχε παίξει για τελευταία φορά στο κλειστό του Αλμυρού. Σε αυτό το διάστημα πήρε μία νίκη στα χαρτιά και σημείωσε δύο σπουδαίες εκτός έδρας επιτυχίες. Τρέχει αήττητο σερί 8 αγωνιστικών, είναι πλέον στη δεύτερη θέση έστω και σε τετραπλή ισοβαθμία και κοιτάει την κορυφή. Εκεί βρίσκονται οι Τιτάνες Παλαμά που η ομάδα του Λουκά Ζαρονικόλα υποδέχονται αύριο Κυριακή στις 17:00.

Είναι ένα ματς που ξυπνάει μνήμες από τους περσινούς ημιτελικούς. Δύο πολύ δυνατές ομάδες με έμπειρους παίκτες που πρωταγωνιστούν και διεκδικούν την πρωτιά! Ο Αλμυρός έχει βρει ρυθμό και προκαλεί …τρόμο στους αντιπάλους με την απόδοσή του. Μετά την Καστοριά, κέρδισε την περασμένη εβδομάδα και στο Κιλκίς την αξιόμαχη τοπική Κού.Πα.

Παπούλιας: «Είμαστε υπερπλήρης ομάδα»
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των τελευταίων αγώνων, Παναγιώτης Παπούλιας δήλωσε στον «Λαό»: «Έχουμε πέντε δύσκολα παιχνίδια στη σειρά, πήραμε τα δύο μακριά από την έδρα μας κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους που δεν είχαν χάσει στο γήπεδό τους και συνεχίζουμε δυναμικά! Είμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, η ψυχολογία μας είναι αυτή που πρέπει και πάμε να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια για να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση».

Ερωτηθείς για τη δική του απόδοση, μάς είπε: «Είμαι σε φόρμα αυτό το διάστημα. Σημασία όμως δεν έχει η προσωπική επίδοση σε πόντους αλλά να κερδίζει η ομάδα μας κι αυτό το κάνουμε όλοι μαζί. Σε κάθε αγώνα, ένας διαφορετικός παίκτης βγαίνει μπροστά και έχουμε αρκετές μονάδες που μπορούν να ηγηθούν. Για τον αντίπαλο είμαστε απρόβλεπτοι, στο Κιλκίς την Κυριακή «χτυπήσαμε» από την περιφέρεια αλλά και μέσα στη ρακέτα. Η ομάδα μας είναι υπερπλήρης, αρχίσαμε να δένουμε, ξέρουμε τι ζητάμε στο παρκέ και φυσικά η προσθήκη του Φώτη Τάσσου είναι σημαντική διότι είναι ένας αθλητής που δεν χρειαζότανε προσαρμογή.

Τέλος αναφέρθηκε στον προσεχή αγώνα με τους Τιτάνες Παλαμά: «Μεγάλο παιχνίδι στην έδρα μας, περιμένουμε να έρθει ο κόσμος να μας στηρίξει. Θεωρώ πως αναθερμάνθηκε με τα αποτελέσματα και το σερί νικών που έχουμε, οπότε είμαι σίγουρος πως το κλειστό θα γεμίσει και θα θυμίσει περσινά παιχνίδια των πλέι οφ. Παίζουμε με τους πρώτους και με νίκη πλησιάζουμε ακόμη περισσότερο στην κορυφή, είναι σημαντικό ματς για τη συνέχεια».

Πάει για νέο ρεκόρ…
Την σεζόν 2021-22, το καλύτερο σερί ήταν οκτώ αγωνιστικές. Τότε ο ΓΣΑ σε πρωτάθλημα δέκα ομάδων, είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από τον Σπάρτακο Ιωαννίνων και δεν έχασε άλλο παιχνίδι μέχρι να έρθει το αντίστοιχο ματς του δευτέρου γύρου. Την περασμένη σεζόν, οι «κυανόλευκοι» κέρδιζαν συνεχώς από την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου μέχρι και την 17η, δηλαδή επτά διαδοχικά παιχνίδια που έγιναν οκτώ καθώς ενδιάμεσα είχε διεξαχθεί εξ αναβολής αυτό της 10ης αγωνιστικής. Άρα, ο ΓΣΑ έχει κάνει τρεις φορές σερί 8 νικών στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μία φορά σε κάθε αγωνιστική περίοδο και πάει τώρα την Κυριακή να δημιουργήσει νέο ρεκόρ!

Εάν θέλουμε να επιμείνουμε λίγο σε στατιστικά, ιστορικά στοιχεία της πορείας της κυανόλευκης ομάδας στην εθνική κατηγορία, από τις 18/10/2020 μέχρι τις 4/2/2024 έχει δώσει 30 εκτός έδρας παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένων το ένα της πρώτης σεζόν που παίχθηκαν δυο-τρεις αγωνιστικές πριν διακοπεί και των περσινών πλέι οφ). Σε αυτά ο Αλμυρός έχει κερδίσει τα 18 και έχει χάσει τα 12. Συγκεκριμένα, το 2020-21 έχασε 79-95 από τον ΓΣ Γόμφων. Το 2021-22 είχε επτά νίκες: 70-75 στην Αγριά, 71-72 στο Αγρίνιο, 55-76 στο Καναλάκι, 62-83 στη Λαμία, 74-76 στη Νίκαια, 58-83 στον Αμπελώνα, 76-79 στα Τρίκαλα και δύο ήττες: 76-69 από τον Σπάρτακο Ιωαννίνων, 71-65 από τον ΓΣ Σοφάδων.

Το 2022-23 είχε επτά νίκες: 75-88 στη Νίκαια, 53-93 στην Αγριά, 84-86 στην Παραμυθιά, 74-82 στην έδρα της Ανόρθωσης στον Βόλο, 65-90 στο Καναλάκι, 61-70 στα Ιωάννινα, 81-84 στην Άμφισσα και πέντε ήττες: 79-72 στα Τρίκαλα, 98-75 στους Σοφάδες, 88-71 στον Παλαμά, 83-73 στον Αμπελώνα και 77-76 στον Παλαμά, 89-77 στους Σοφάδες στα πλέι οφ.

Το 2023-24 είχε τέσσερις νίκες: 58-78 στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, 61-69 στην έδρα της ΑΕΛ, 73-75 στην Καστοριά, 79-88 στο Κιλκίς και τρεις ήττες:          80-78 στη Μελίκη, 69-61 στον Παλαμά, 75-64 στα Τρίκαλα και θα παίξει ακόμη εκτός έδρας σε Βέροια, Άργος Ορεστικό, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη.

 

Κάλεσμα της διοίκησης στον κόσμο
Από το τμήμα μπάσκετ του ΓΣΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Τέσσερα χρόνια τώρα η ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ εκπροσωπεί επάξια την πόλη μας στα σαλόνια των εθνικών κατηγοριών. Τέσσερα χρόνια πρωταγωνιστεί στην Γ’ ΕΘΝΙΚΗ εθνική κατηγορία (NATIONAL LEAGUE 2 πλέον). Μια ομάδα που χτίστηκε λιθαράκι-λιθαράκι με μεταγραφές ονομάτων μεγάλου βεληνεκούς στις Εθνικές Κατηγορίες, μια ομάδα που στηρίχτηκε, στηρίζεται και θα στηρίζεται ΠΑΝΤΑ σε ντόπιους παίχτες βγαλμένους από τα σπλάχνα των τμημάτων υποδομής καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου, στα οποία γίνεται σοβαρή και συγκροτημένη δουλειά σταθερά εδώ και χρόνια.

Η ομάδα αυτή έχασε τις προηγούμενες φορές την άνοδο στην Β’ ΕΘΝΙΚΗ στο νήμα και φέτος ξανακάνει μια συγκλονιστική προσπάθεια για να κερδίσει την πολυπόθητη άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Αυτή η ομάδα λοιπόν έχει κατάφερει να ενώσει όλο το φίλαθλο κόσμο της περιοχής μέσα από την φανέλα με τον Δισκοβόλο στο στήθος.
Αυτή την ομάδα ο κόσμος την αγάπησε και την στήριξε έμπρακτα κάνοντας σε πολλούς αγώνες το κλειστό Γυμναστήριο να φαίνεται πολύ μικρό. Οι Κυριακές μας έγιναν μπασκετικές και το κλειστό Γυμναστήριο σημείο συνάντησης για όλους τους φιλάθλους της περιοχής ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ομαδικής προτίμησης. Όλοι μαζί με μια φωνή έχουμε δείξει ότι ο φίλαθλος Λαός του Αλμυρού έχει τεράστια δύναμη. Για αυτούς αλλά και για άλλους τόσους λόγους όλοι στο τμήμα Καλαθοσφαίρισης ζητάμε στο υπόλοιπο του Πρωταθλήματος το κλειστό να ξαναζήσει μεγάλες μπασκετικές στιγμές αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής.
Όλοι μαζί στηρίζουμε την “ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ” της πόλης μας. Την ομάδα που εκπροσωπεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια σταθερά και επάξια την πόλη του Αλμυρού σε όλη την μπασκετική Βορειοδυτική Ελλάδα. Το μπάσκετ του Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ είναι εδώ και κρατάει ψηλά την Κυανόλευκη σημαία με τον εμβληματικό Δισκοβόλο.

Σχετικά Άρθρα

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα σεζόν 2024-25

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα…

Με 15 ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, εφόσον όλες δηλώσουν συμμετοχή μετά την…
Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Την αποχώρησή του από τα διοικητικά του ΓΣΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μελέτης με την ακόλουθη δήλωση…
Η νέα διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ

Η νέα διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ

Από τον πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού έγιναν γνωστά τα ονόματα των ατόμων που απαρτίζουν τη…