• 2 Φεβρουαρίου, 2024

Εκδήλωση για την Aσφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Ευξεινούπολης

Εκδήλωση για την  Aσφαλή  πλοήγηση  στο Διαδίκτυο στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Ευξεινούπολης

Την  Πέμπτη  25 Ιανουαρίου 2024, στο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις  Ευξεινούπολης  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για τους κινδύνους  που “κρύβονται” στο διαδίκτυο, αλλά και τους τρόπους προφύλαξης και ασφάλειας, από τον Ανθυπαστυνόμο Α΄ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και σύνδεσμο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Σκόνδρα Γεώργιο.

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, τις επιπτώσεις της κακής χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εφηβική ηλικία, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα προστατευθούν μικροί και μεγάλοι από τις παγίδες του κυβερνοχώρου, ανέδειξε  στην  ομιλία του  ο Ανθυπαστυνόμος Γιώργος Σκόνδρας, κεντρίζοντας την προσοχή των παιδιών και το ενδιαφέρον τους από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Tόνισε στους μαθητές πως οι δυνατές και πραγματικές φιλίες γίνονται έξω στη ζωή, στην κατά πρόσωπο επικοινωνία και όχι στο internet και εάν διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα ηλεκτρονικού εκφοβισμού, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να καταγγείλουν αυτό που συμβαίνει, όσο πιο νωρίς γίνεται! Αρχικά, απαραίτητο είναι να ενημερώσουν κάποιον ενήλικα (γονέα, κηδεμόνα, καθηγητή) σχετικά με αυτό που συμβαίνει, γιατί μπορεί να τους βοηθήσει. Επίσης μπορούν να αποταθούνε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο θα αναλάβει να βρει τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου ή των ατόμων που τους έχουν εκφοβίσει, ή με οποιονδήποτε τρόπο παρενοχλήσει, στο διαδίκτυο.

Ο Σύλλογος διδασκόντων, η Διευθύντρια και οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Ευξεινούπολης ευχαριστούν θερμά τον Ανθυπαστυνόμο A’ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, κ. Σκόνδρα Γεώργιο για τον πολύτιμο χρόνο  του, τις συμβουλές του, τις γνώσεις και την εμπειρία του που μοιράστηκε μαζί μας  πάνω στις προκλήσεις και τους προβληματισμούς που θέτει καθημερινά ο κόσμος του διαδικτύου καθώς και την πολύχρονη εξαιρετική συνεργασία μας.

 

Η Διευθύντρια

Μαρία  Σταυραντώνη

 


Σχετικά Άρθρα

Έκθεση δημιουργίας μαθητών Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας

Έκθεση δημιουργίας μαθητών Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας

Στo Γυμνάσιο –Λ.Τ. Ευξεινούπολης φιλοξενείται έκθεση με τα δημιουργήματα των μαθητών Α’, Β’, και Γ’ τάξης…
Συνεργασία Ε.Ε.Ε.ΕΚ. με Γυμνάσια-Λύκεια της περιοχής

Συνεργασία Ε.Ε.Ε.ΕΚ. με Γυμνάσια-Λύκεια της περιοχής

Γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας αναπτύχθηκε μεταξύ του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αλμυρού, του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης και του Γυμνασίου-Λ.Τ Σούρπης.…
Ισπανοί μαθητές γνώρισαν την περιοχή μας φιλοξενούμενοι στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης

Ισπανοί μαθητές γνώρισαν την περιοχή μας φιλοξενούμενοι στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Curtain Up!” το Γυμνάσιο & Λ.Τ. Ευξεινούπολης φιλοξένησε μία ομάδα έξι…