• 1 Φεβρουαρίου, 2024

Μεϊκόπουλος: «Κοροϊδία δικαιούχων και μεθοδεύσεις στις αποζημιώσεις για τις εκρήξεις στην 111ΠΜ»

Μεϊκόπουλος: «Κοροϊδία δικαιούχων και μεθοδεύσεις στις αποζημιώσεις για τις εκρήξεις στην 111ΠΜ»

Από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

Στη Βουλή έφερε για τρίτη φορά ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τον εμπαιγμό εκατοντάδων δικαιούχων αποζημιώσεων από τις εκρήξεις στην 111ΠΜ που έξι μήνες μετά ακόμα περιμένουν να λάβουν τα χρήματά τους. Στους περίπου τριακόσιους (300) φτάνουν οι πληγέντες που είδαν τις περιουσίες τους να υφίστανται φθορές από τις πρωτοφανείς εκρήξεις και ακόμα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση που δικαιούνται. Ενώ αρχικά εντάσσονταν στις αποζημιώσεις με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου να προχωρά σε καταγραφή των ζημιών τους, στη συνέχεια και όλως αιφνιδίως ενημερώθηκαν ότι αποκλείονται … λόγω εισοδηματικών κριτηρίων και με τη χρήση ενός νόμου από το 1973!!

«Σα να μην έφτανε αυτό, ο εμπαιγμός των εκατοντάδων πληγέντων που έχουν αποκλειστεί από τις αποζημιώσεις δεν έχει τέλος καθώς τις τελευταίες ημέρες το γραφείο του αρμόδιου Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας σπεύδει να ενημερώσει ότι το πρόβλημα με την εν λόγω διάταξη λύθηκε και μπορούν να προσφεύγουν στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους. Μόλις προσέρχονται ωστόσο στο Δήμο ενημερώνονται ότι το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί καθώς από τον αρμόδιο Υφυπουργό το μόνο που έχει αποσταλεί προς την αρμόδια Υπηρεσία είναι μία Επιστολή που μεταθέτει την επίλυση του ζητήματος στο μέλλον και σε μελλοντική τροπολογία!!», ανέφερε στην Ερώτησή του ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να επιλύσει χωρίς άλλη καθυστέρηση το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του νόμου από το 1973 με σχετική τροπολογία, προκειμένου να μην αποκλείονται άδικα δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, έξι μήνες πριν, εστίες πυρκαγιών που εμφανίστηκαν σε περιοχές της Μαγνησίας (Δήμοι Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού) και έφτασαν μέχρι την αποθήκη πυρομαχικών σε εγκαταστάσεις της 111ΠΜ στη Ν. Αγχίαλο με αποτέλεσμα να σημειωθούν ισχυρές εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις της Ν. Αγχιάλου. Από την αρχή της διαδικασίας πολίτες της Ν. Αγχιάλου καταγγέλλουν ότι η διαδικασία των αποζημιώσεων ακολουθεί έναν ανορθόδοξο και σκιώδη δρόμο όπου δικαιούχοι έχουν λάβει το πλήρες ποσό της αποζημίωσης και άλλοι αποκλείσθηκαν από τις αρχικές καταβολές.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Ο νόμος του 1973 χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να αποκλείει δικαιούχους με βάση εισοδηματικά κριτήρια και να δημιουργεί  αποζημιωθέντες «δύο ταχυτήτων» στη Νέα Αγχίαλο. Όλοι οι πολίτες και επιχειρηματίες που είδαν τις περιουσίες τους να παθαίνουν ζημιές λόγω των εκρήξεων θα πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο και μάλιστα χωρίς άλλη καθυστέρηση και μεθοδεύσεις».


Σχετικά Άρθρα

ERASMUS+:Εκπαιδευτικοί του «Βαρνάλειου» εκπαιδεύονται στην Γάνδη

ERASMUS+:Εκπαιδευτικοί του «Βαρνάλειου» εκπαιδεύονται στην Γάνδη

Την χρονική περίοδο από 12 έως και 16 Φεβρουαρίου-2024 και στα πλαίσια του Έργου «Αναβάθμιση δεξιοτήτων…
Το ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου πήγε… στο Γυμνάσιο

Το ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου πήγε… στο Γυμνάσιο

Την Παρασκευή  9 Φεβρουαρίου 2024  επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου εκπρόσωποι του ΤΟΜΥ Νέας Αγχιάλου και…
Ζερέλια, Μουσείο Αλμυρού και Πινακοθήκη: προορισμοί διδακτικής επίσκεψης για το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Ζερέλια, Μουσείο Αλμυρού και Πινακοθήκη: προορισμοί διδακτικής επίσκεψης για το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Οι μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου επισκέφτηκαν την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 τις…