• 31 Ιανουαρίου, 2024

Η Ζ. Μακρή προσκεκλημένη του Πατριάρχη στο Φανάρι ως ομιλήτρια για τους Τρεις Ιεράρχες

Η Ζ. Μακρή προσκεκλημένη του Πατριάρχη στο Φανάρι ως ομιλήτρια για τους Τρεις Ιεράρχες

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ανταποκρίθηκε θερμά στην τιμητική πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και μίλησε για το έργο των Τριών Ιεραρχών, ανήμερα της μεγάλης εορτής, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεπτό Κέντρο της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Η κα Μακρή παρακολούθησε, αρχικά, τη Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Παναγιώτατου, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου εκκλησιάστηκαν, επίσης, ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, Πρέσβεις ξένων κρατών, μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα ομογενειακά σχολεία και πλήθος πιστών και κλήρου.

Στην λαμπρή εκδήλωση αφιερωμένη στον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, η κα Μακρή, με την ιδιότητά της ως Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αρμόδιας για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, αναφέρθηκε εκτενώς στην πολύτιμη παρακαταθήκη των Τριών Ιεραρχών, τους οποίους η Εκκλησία τιμά τον καθένα ξεχωριστά ως αυτόνομη αγιότητα αλλά και τους τρεις μαζί για την αδιαβάθμητη και αλληλοσυμπληρούμενη συμπόρευσή τους ως εκφραστών της Ορθόδοξης Θεολογίας.

Σε ιδιαίτερη μνεία για τα, πάντα επίκαιρα, παιδαγωγικά κείμενα των Μεγάλων Πατέρων, η Υφυπουργός Παιδείας ανέλυσε τις παραινέσεις και τις προτάσεις των Τριών Διδασκάλων, που εκφράζονται στο σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα από τις επιστήμες της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας. Ενώ στη συνέχεια του λόγου της, η κα Μακρή ανέδειξε την ουσία της διδασκαλίας των Τριών Ιεραρχών όπου η Παιδεία οφείλει να έχει πολυδιάστατο και όχι μονόπλευρο χαρακτήρα, να αποσκοπεί στην πνευματική και ψυχική καλλιέργεια του μαθητή και όχι μόνο στη συσσώρευση γνώσεων, να αποτελεί δρόμο πνευματικής απελευθέρωσης και ανάπτυξης της κριτικής σκέψης και να εμπεριέχει την αυτενέργεια του μαθητή.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, που τίμησε με την ομιλία του για την προσφορά των Τριών Πατέρων και Οικουμενικών Διδασκάλων της Εκκλησίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε με εγκαρδιότητα στην Υφυπουργό Παιδείας και στον μεστό λόγο της, η κα Μακρή παραβρέθηκε σε γεύμα που παρέθεσε ο κ. Βαρθολομαίος και απόλαυσε την εύνοια της συγκινητικής φιλοξενίας του.


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Η ΕΒΟΛ εξασφάλισε εξοπλισμό για το 1ο  ΓΕΛ Βόλου»

Ζ. Μακρή: «Η ΕΒΟΛ εξασφάλισε εξοπλισμό για το 1ο  ΓΕΛ Βόλου»

Στο 1ο ΓΕΛ Βόλου, το σχολείο που έχει αναλάβει ως μέντορας μέσα από τον μαθητικό διαγωνισμό…
Ζ. Μακρή και εθελόντριες παραδίδουν είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού στο Ορφανοτροφείο Βόλου 

Ζ. Μακρή και εθελόντριες παραδίδουν είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού στο Ορφανοτροφείο Βόλου 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή μαζί με συνεργάτες…
Η Ζ. Μακρή συνεχάρη καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Η Ζ. Μακρή συνεχάρη καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Συγχαρητήρια επιστολή Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή προς τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του…