• 31 Ιανουαρίου, 2024

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 27-1-24

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 27-1-24

Το Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη, όπως δημοσιεύθηκε στον “Λαό” στις 27 Ιανουαρίου 2024:

 

Με λίγα κρύα τελικά
θα φύγει ο Γενάρης.
Και αγχωμένος ο φτωχός
θα ‘ναι πάλι γκρινιάρης.

 

Μάλλον θα βιαζόμαστε να πούμε πως άρχισε να αχνοφαίνεται ο προάγγελος της Άνοιξης. Οι μυγδαλιές μπουμπούκιασαν κι άρχισαν να ανθίζουν, στην Πάτρα άρχισαν να ντύνονται τα καρναβάλια, αλλά μέχρι τις Αποκριές μεσολαβεί ο αινιγματικός Κουτσοφλέβαρος και μακάρι να μην αποδειχτεί …αχλάδα που θα έχει πίσω την …ουρά. Κι αν σκεφτείς λίγο και τον Μάρτη – γδάρτη, έχουμε δυο μήνες ακόμη για καλά …ξεμπερδέματα.

 

Ο χρόνος τρέχει όμως και οι ελπίδες μας για ήπιο φετινό χειμώνα, ας …πεθάνουν τελευταίες.

 

Το λογικό κρύο για τέτοια εποχή «βάζει χέρι» στα πορτοφόλια μας κι αν σκεφτεί κανείς ότι ο εχθρός της ακρίβειας παραμονεύει σχεδόν παντού στα ράφια των μάρκετ, στα καφάσια του μανάβη, το τσιγκέλι του χασάπη κτλ. «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», όπως είπε ο συχωρεμένος ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα που αρκετοί από μας βιώνουν τη …Σαρακοστή από τώρα. Τα καταστήματα έχουν ήδη χειμερινές εκπτώσεις -με μεγάλες προσφορές είναι αλήθεια- όμως στ’ αυτιά των επαγγελματιών χτυπάνε τα πρώτα καμπανάκια για κεσάτια, αφού το Πάσχα φέτος θα πέσει μακριά, 5 Μαΐου.

 

Με αιφνιδιαστική τροπολογία της Κεραμέως (της Κυβέρνησης δηλαδή) εισάγεται προς ψήφιση (απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι) η ισχύ της επιστολικής ψήφου όχι μόνο για τις Ευρωεκλογές, αλλά και τις Εθνικές εκλογές. Ήταν σωστό και αναγκαίο και μακάρι να γίνει πράξη γιατί, ειδικότερα οι απόδημοι δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ Έλληνες β΄ κατηγορίας. Ανάμεσα στα άλλα καλά, η συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία αναμένεται να μειώσει και τα ποσοστά αποχής από τις κάλπες.

 

Αύξηση 20% στο επίδομα γέννησης και κλιμακωτά για δυο ή περισσότερα παιδιά και μάλιστα θα δοθούν αναδρομικά και για όσα μωρά γεννήθηκαν το 2023. Η υπογεννητικότητα τη χώρα μας άρχισε να τρομάζει και πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για να στηρίξουν την Ελληνική οικογένεια. Κυριάκο, δώσε περισσότερα όσο και όποτε μπορείς…

 

ΗΠΑ και Ευρώπη έκδηλα πλέον …δεξιοφέρνουν και μάλιστα ακραία… Μακάρι να βγω ψεύτης (γιατί ποτέ δεν ήμουν των άκρων) αλλά όλες οι δημοσκοπήσεις σχεδόν αυτό δείχνουν και φέτος ο μισός πλανήτης έχει εκλογές. Σίγουρα το «τοπίο» θα αλλάξει δραστικά, αλλά μάλλον δεν θα είναι καλό. Οψόμεθα…

 

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες αγρότες που έβγαλαν τα τρακτέρ τους στους δρόμους και στις πλατείες, διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη μείωση του αγροτικού κεφαλαίου τους. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Ρουμανία κτλ. Για πολλά ευθύνεται η κλιματική αλλαγή και οι τεράστιες ζημιές που προκάλεσε και προκαλεί. Οι ζημιές είναι παντού τεράστιες και οι αποζημιώσεις λίγες και καθυστερούν. Κι αυτή η εξίσωση δύσκολα θα επιλυθεί, αν επιλυθεί. Το αποτύπωμά της ωστόσο θα είναι τραγικό για τη διατροφική αλυσίδα. Κάτι που θα δούμε σταδιακά και θα είναι επώδυνο για πολλούς λαούς. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

 

Η δική μας αγροτιά κάνει …τσουλήθρα επί ξυρού ακμής, γεγονός πολύ επικίνδυνο, ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει διαταραχτεί σοβαρά το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών. Ειδικότερα στη Θεσσαλία, μετά τον Ντάνιελ, πολλοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση κυριολεκτικά. Ακόμη κι εκείνοι που ίσως αποπειραθούν να αλλάξουν επάγγελμα, ξέρουν πως δεν είναι εύκολη λύση.

 

Όσο για την αρχική κοινωνική αλληλεγγύη προς εκείνες τις οικογένειες και τα χωριά που έχασαν τα πάντα στις πλημμύρες ή τις πυρκαγιές, αφεθήκαμε στις κρατικές επιδοτήσεις και γυρίσαμε …πλευρό στον ύπνο του δικαίου. Καλώς ή κακώς όμως τη ζημιά στο τέλος θα την πληρώσουμε …ρεφενέ.

 

Την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα ποδοσφαίρου, τα οποία λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών από τα μέσα Δεκεμβρίου, μετά τα αιματηρά επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ προέτρεψε τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να επισκεφθούν το γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας στις 12 Φεβρουαρίου, σε μια έμμεση παραδοχή ότι το χρονοδιάγραμμα της απαγόρευσης φιλάθλων που έθεσε η κυβέρνηση, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα. Λήξη συναγερμού ή μάλλον …αποκλεισμού.

 

Οι ιεράρχες το τραβάνε στα άκρα, για τους γάμους και τις υιοθεσίες των ομόφυλων ζευγαριών. Η αγάπη και η αλληλεγγύη για τον άνθρωπο δείχνει να είναι απούσα στους πύρινους λόγους τους, ανακατεύονται σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και προφανώς παραβλέπουν πως (με την πραγματική έννοια του ορισμού) εκκλησία είμαστε ΟΛΟΙ, κληρικοί και λαϊκοί. Και δεν είναι αναμάρτητοι για να λιθοβολούν.

 

Να μου το θυμηθείτε: πλησιάζει ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους… Πόσο και πότε ακριβώς δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά πλησιάζει…

 

Μυθικά κέρδη για την greek mafia, που έχει επιδοθεί στην αλληλοεξόντωση των αρχηγών της, με συμβόλαια θανάτου, εδώ και καιρό. Πέρα από τα ναρκωτικά διακινούνται νοθευμένα καύσιμα, καπνικά προϊόντα, ακόμη και ελαιόλαδο. Σκεφτείτε ότι πολλοί από τους νονούς της νύχτας είναι ήδη στις φυλακές και από εκεί μέσα κουμαντάρουν τις δουλειές τους. Όσο μεγάλη κι αν είναι η παράνομη «πίτα» φαίνεται πως για τους δικούς τους λόγους δεν χορταίνουν και εξοντώνουν ο ένας τον άλλο. Ήδη τους κυνηγάει όχι μόνο η αστυνομία αλλά και η ΕΥΠ. Πρωτάκουστα πράγματα για την Ελληνική κοινωνία, πρωτοφανείς εξελίξεις και μακάρι να βρεθεί ο μίτος της Αριάδνης, να ξετυλιχτεί σύντομα και τελεσφόρα αυτό το τοξικό κουβάρι της παρανομίας. Η πραγματική εικόνα της χώρας είναι μακριά από όλα τα παραπάνω και τα προβλήματα της καθημερινότητάς της άλλα, πολλά και πιο σοβαρά – ζητήματα επιβίωσης.

 

Αναρωτιέται η κ. Κεραμέως για τον Σύριζα: «πώς γίνεται να έχεις Πρόεδρο απόδημο και να καταψηφίζεις την επιστολική ψήφο;» Αυτά είναι τα μυστήρια της Ελληνικής πολιτικής  (ή μικροπολιτικής;), κυρία μου…

 

Ποια «γαϊδούρια» πουλάνε αβέρτα – κουβέρτα στους Αψίκορους πιτσιρικάδες; Κι από πότε οι Έλληνες άρχισαν να …οπλοφορούν από την εφηβεία τους; Μήπως η οπαδική βία είναι μια βολική δικαιολογία σε μια ευρύτερη και δυσώδη σαπίλα της Ελληνικής κοινωνίας;

 

Όσο τα εμπορικά πλοία αποφεύγουν την Ερυθρά θάλασσα ή το Σουέζ και κάνουν τον κύκλο της Αφρικής, δεν βλέπω να έρχονται χταπόδια, θράψαλα κτλ. από την Ασία έγκαιρα για τη Σαρακοστή. Οπότε προετοιμαστείτε για …βρεγμένο παξιμάδι.

 

Όσο για το τζατζίκι, σκόρδο θα βρούμε. Με το γιαούρτι ίσως δυσκολευτούμε λιγάκι… Και με τους απαιτητικούς τουρίστες το καλοκαίρι.

 

-Μάνα τι θα φάμε;

-Παϊδάκια έψησα.

-Μάνα πεθύμησα μπάμιες.

-Που έχεις μπλέξει, αγόρι μου…

 

Τα πτηνά του ουρανού νομίζω πως είναι πιο ευλογημένα από μας μέσα στο κρύο (βλέπε φωτο με κύκνους). Έχουν ταίρι για να ζεσταίνονται.

 

Εντάξει, ρε Γενάρη… Έφερες κρύα αλλά δεν ήσουν ζόρικος. Δώσε την ίδια συνταγή και στον Φλεβάρη, να ξεμπερδεύουμε.

 

Είναι πολλοί και πολλές που δηλώνουν δημόσια πλέον ότι το κινητό τους τηλέφωνο αποτελεί πλέον την …προέκταση του εαυτού τους. Άραγε υπάρχουν κι άλλα περιθώρια στη συλλογική μας …κατάντια;

 

Δεν μας φτάνουν τα άλλα βάσανα, πλάκωσε κι η …Λιβύη.  Ο «λαγός» της Άγκυρας παράνομα επεκτείνει χωρικά ύδατα..

 

Επειδή σήμερα υπάρχει «γεμάτη» επικαιρότητα, δεν υπάρχει …Ευλαμπία. Την έστειλα στα βουνά για …σκι, ενώ εκείνη επέμεινε να πάει στις …Σπέτσες.


Σχετικά Άρθρα

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Το περασμένο Σάββατο (9 Μαρτίου 2024) «έφυγε» για τη «γειτονιά των Αγγέλων» ένας σπουδαίος άνθρωπος του…
Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας μετά την απώλεια του…