• 24 Ιανουαρίου, 2024

Εκδήλωση έναρξης αγροτικής εργαλειοθήκης για τη χρηματοδότηση από την ΕΕ

Εκδήλωση έναρξης αγροτικής εργαλειοθήκης για τη χρηματοδότηση από την ΕΕ

Μια ευκαιρία να μάθετε περισσότερα

σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης

για τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ

 

Υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες χρηματοδότησης και υποστήριξης της ΕΕ για τις αγροτικές κοινότητες να αναπτύξουν τις περιοχές τους. Το Rural toolkit είναι ο νέος διαδικτυακός οδηγός για να ανακαλύψετε τα καταλληλότερα σχήματα και να τα εκμεταλλευτείτε πλήρως! Εγγραφείτε για την ηλεκτρονική παρουσίαση του εργαλείου στο: https://joint-research-centre.ec.europa.eu/events/rural-toolkit-launch-event-2024-02-06_en

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έναρξης, θα παραδοθεί μια παρουσίαση και ζωντανή επίδειξη του εργαλείου. Θα είναι μια ευκαιρία να αποκτήσουμε μια εικόνα για το πώς τα προγράμματα της ΕΕ μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη σε αγροτικές περιοχές, υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες τοπικών αρχών, ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και ατόμων. Θα παρουσιαστούν επίσης βέλτιστες πρακτικές και εμπνευσμένες ιστορίες.

Το Rural toolkit είναι μια πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) και του Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (DG AGRI).

Αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου οράματος για τις αγροτικές περιοχές της ΕΕ.

Πότε: Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, 10:30 – 12:00 (CET)

Που: Μόνο διαδικτυακά

Ποιοι πρέπει να παρευρεθούν: Υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΕ, περιφερειακής και τοπικής, εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών φορέων· επιχειρήσεις και ενώσεις που εκπροσωπούν ή δραστηριοποιούνται σε αγροτικές περιοχές.

Γλώσσες: Αγγλικά

Πρόγραμμα: Καλωσόρισμα, Παρουσίαση και ζωντανή επίδειξη του εργαλείου, Μελέτη περίπτωσης 1: Αναγεννητική ανάπτυξη σε αγροτικές περιοχές, Μελέτη περίπτωσης 2: Αγροτικός τουρισμός και ανταγωνιστικότητα, Συμπεράσματα


Σχετικά Άρθρα

Επιπλέον 25 εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για τον Daniel

Επιπλέον 25 εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για τον Daniel

Χθες Τρίτη 24-1-2024 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε προκαταβολή 25 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της…