• 18 Ιανουαρίου, 2024

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Καταγγελία για κακόβουλη συζήτηση για το κράτος δικαίου

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Καταγγελία για κακόβουλη συζήτηση για το κράτος δικαίου

Η τοποθέτηση της Ελίζας Βόζεμπεργκ στην συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο!

Πόσες φορές ακόμα στην Ολομέλεια, οι ίδιες πολιτικές ομάδες με τους ίδιους συναδέλφους θα επαναφέρουν κακόβουλα συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα; Η αναφορά είναι για τις ίδιες ακριβώς υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης και για τις ίδιες ακριβώς αναπόδεικτες καταγγελίες που έχουμε επανειλημμένα συζητήσει διεξοδικά. Έχουμε καταλήξει σε ψηφίσματα ενώ ακολούθησαν συστάσεις της Επιτροπής PEGA και πορίσματα.

Ως προς τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραιβάζ έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται ήδη δύο άτομα. Τι άλλο γνωρίζετε συνάδελφοι; Ό,τι ξέρετε να το πείτε, να το καταγγείλετε στην Εισαγγελία. Όχι συκοφαντία χωρίς στοιχεία. Ως προς την ελευθερία του τύπου θα είμαστε με το Συμβούλιο της Ευρώπης που αναγνώρισε μόλις τον Ιούλιο 2023 τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες της χώρας μου ή με fake news, όπως η δήθεν εγκαταλελειμμένη νεκρή προσφυγοπούλα στον Έβρο, για την οποία ζήτησε συγγνώμη από την Ελλάδα ακόμη και η έγκριτη εφημερίδα Der Spiegel;

Το καλοκαίρι συνάδελφοι διεξήχθησαν στην Ελλάδα εκλογές, που ανέδειξαν δημοκρατικά για 2η τετραετία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στο τιμόνι της χώρας. Υπήρξε πρόβλημα στη λειτουργία του κράτους δικαίου σ’ αυτό; Τίποτα απολύτως! Δεν διερωτάσθε τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί η σημερινή συζήτηση ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών; Δεν πρέπει να μας απασχολεί η προσπάθεια διασυρμού της χώρας μου χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο, που προσβάλει και τον ελληνικό λαό για την πρόσφατη ετυμηγορία του; Θα αποτύχουν ακόμη μια φορά όσοι το επιδιώκουν! Με κακοήθειες και fake news συνάδελφοι δεν ασκείται πολιτική αρχών. Οι ευρωπαϊκές αξίες μας άλλα υπαγορεύουν.