• 17 Ιανουαρίου, 2024

Ιδιαίτερη τιμή για τον Κώστα Γκουντάρα από τον Μητροπολίτη μας

Ιδιαίτερη τιμή για τον Κώστα Γκουντάρα από τον Μητροπολίτη μας

Ιδιαίτερη τιμή για τον Κώστα Γκουντάρα, αλλά και την πόλη του Αλμυρού, αποτελεί η απονομή του Χρυσού Σταυρού από την Ιερά Μητρόπολη Δημμητριάδος σε εκδήλωση που θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου στον Βόλο.

Ο κος Γκουντάρας θα λάβει αυτή την ύψιστη τιμή για τις υπηρεσίες που προσέφερε από τη θέση του εκπαιδευτικού, το σημαντικό συγγραφικό του έργο -το οποίο έχουμε παρουσιάσει και αναδείξει μέσα από τις σελίδες του “Λαού” και την ιστοσελίδα μας- αλλά και την ενασχόλησή του με την τοπική παράδοση ως η “ψυχή” του Χορευτικού Ομίλου Αλμυρού. Μετά την βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών, δυο φορές μάλιστα, τιμάται και πάλι στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, από την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού σύμφωνα με το έγγραφο της, που αναφέρει:

«… Η Ιερά μας Μητρόπολη, εκτιμώσα την όλη προσωπικότητα και διαδρομή σας ως ανθρώπου και εκπαιδευτικού, αποφάσισε να σας απονείμει κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών της 30ης Ιανουαρίου 2024 τον Χρυσούν Σταυρόν αυτής μετά Χαριστηρίου. Κατά την σχετική τελετή, είθισται να παρουσιάζει το έργο και την προσωπικότητα του τιμωμένου προσώπου, ομιλητής που γνωρίζει την όλη προσωπικότητα και διαδρομή του τιμωμένου…»

Η τελετή θα γίνει στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 με το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Την παρουσία του τιμωμένου θα κάνει ο Φιλόλογος και καθηγητής του, από το Λύκειο Αλμυρού το 1966, κ Γιάννης Πατρίκος. Ο δε τιμώμενος θα αναπτύξει το θέμα: «Η γοητεία του Λόγου και οι διαχρονικοί γητευτές αυτού».

Ο κ Γκουντάρας υπηρέτησε 34 χρόνια την Ελληνική Εκπαίδευση, τελευταία δε ως Γυμνασιάρχης του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού. Τέλειωσε τα ΤΕΦΑΑ του Α.Π.Θεσσαλονίκης, παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου, όπως και στη Δασοκομική Σχολή Βυτίνας Αρκαδίας. Μεταξύ των άλλων έχει γράψει οκτώ (8) βιβλία Ιστορικού και Λαογραφικού περιεχομένου και περισσότερα από διακόσια ογδόντα (280) άρθρα και κριτικές σε τοπικές εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά. Έχει λάβει συγχαρητήριες επιστολές από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ Βαρθολομαίο, τον τ Πρόεδρο της Δημοκρατίας αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο, τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών  Χριστόδουλο κ.α. Ως Διευθυντής, μερίμνησε για την κατασκευή του Ναϊδρίου των Τριών Ιεραρχών στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου, ενώ έχει ασχοληθεί και με την τοπική παράδοση, τους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς κλπ.

Εμείς από την πλευρά μας συγχαίρουμε τον Κώστα Γκουντάρα και του ευχόμαστε να είναι γερός και να προσφέρει πάντα. Θερμά συγχαρητήρια.  


Σχετικά Άρθρα

Δ. Εσερίδης: Η ιδιωτικοποίηση των σφαγείων θα είναι προς το όφελος κτηνοτρόφων και κρεοπωλών

Δ. Εσερίδης: Η ιδιωτικοποίηση των σφαγείων θα είναι προς το όφελος κτηνοτρόφων και κρεοπωλών

Σχετικά με το θέμα των δημοτικών σφαγείων και την ανακοίνωση της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας», ο Δήμαρχος Αλμυρού…
40ήμερο μνημόσυνο

40ήμερο μνημόσυνο

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδερφού και…
Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: Φυγόπονη η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα των Δημοτικών Σφαγείων

Ευάγγ. Χατζηκυριάκος: Φυγόπονη η Δημοτική Αρχή στο ζήτημα των Δημοτικών Σφαγείων

Από την “Δημοτική Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον Ευάγγελο Χατζηκυριάκο λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά…