• 13 Ιανουαρίου, 2024

«Υποχρέωση νίκης» στον Αλμυρό – 25ος διαφορετικός αντίπαλος στη Γ’ Εθνική

«Υποχρέωση νίκης» στον Αλμυρό – 25ος διαφορετικός αντίπαλος στη Γ’ Εθνική

Αφού ξεπέρασε και τον σκόπελο της ΑΕΛ την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΓΣΑ επιστρέφει στο κλειστό γυμναστήριο του Αλμυρού για δύο στη σειρά εντός έδρας παιχνίδια. Πρώτο εξ αυτών αύριο Κυριακή 14 Ιανουαρίου με αντίπαλο την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη. Τζάμπολ στις 5μ.μ.

Είναι ο αγώνας που κλείνει τον πρώτο γύρο. Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη είναι από την Θεσσαλονίκη, ιδιωτικό σχολείο που μετράει επτά δεκαετίες ζωής. Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα πρωταθλήματα υποδομών -πέρυσι η ομάδα κοριτσιών έφθασε στον τελικό του παγκοσμίου σχολικού πρωταθλήματος- και φέτος η ανδρική ομάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίες. Για να συμβεί αυτό πήρε wild card από την Ομοσπονδία.

Προπονητής είναι ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν εργάστηκε σε συλλόγους της Α2 Κατηγορίας, ενώ στους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες που αποτελούν ως επί το πλείστον τον κορμό της ομάδας,  υπάρχουν και μερικές έμπειρες μονάδες. Αναφερόμαστε στον μπόμπερ Σωτήρη Καραποστόλου που αποκτήθηκε στην τωρινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ενώ πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η μεταγραφή του σέντερ Γιώργου Γεωργάκη, 32 ετών με ύψος 2.05. Ο γράφων το κείμενο αυτό είχε παρακολουθήσει τον Γεωργάκη στο ευρωπαϊκό κάτω των 20 ετών το 2011 στην Ισπανία, ενώ από τότε αγωνίστηκε σε αρκετούς συλλόγους της Α1 και της Α2 Κατηγορίας. Η «μονομαχία» του με τον Ανδρέα Πελεκούδα του Αλμυρού θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον στη συνάντηση της 11ης αγωνιστικής.

Στο ξεκίνημα τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη γνώρισαν πέντε ήττες, όμως στη συνέχεια έδειξαν να προσαρμόζονται στις συνθήκες και τις απαιτήσεις της National League 2, κέρδισαν με μεγάλο διαφορά τον Πιερικό/Αρχέλαο και έχουν τρεις επιτυχίες στο τελευταίο καρέ αγώνων. Σίγουρα οι «κυανόλευκοι» έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, ωστόσο πρέπει να είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι για να την πανηγυρίσουν. Το αυριανό παιχνίδι κι αυτό που ακολουθεί με την ουραγό Μελίκη είναι εντός έδρας και υπάρχει «υποχρέωση» νίκης για τον ΓΣΑ ώστε να διατηρηθεί ψηλά στη βαθμολογική κατάταξη και να πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στις δύσκολες εξόδους σε Καστοριά και Κιλκίς.

25ος αντίπαλος του ΓΣΑ σε επίπεδο Γ’ Εθνικής
Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη είναι ο 25ος διαφορετικός αντίπαλος του ΓΣΑ στο ταξίδι του στις εθνικές κατηγορίες, στη Γ’ Εθνική από το 2020-21 (έστω κι αν τότε έγιναν μόνο τρεις αγωνιστικές) και τη National League 2 (όπως ονομάζεται φέτος η κατηγορία). Ας θυμηθούμε όλες τις ομάδες που αντιμετώπισαν οι «κυανόλευκοι», ορισμένες σε δύο σεζόν, χωρισμένες ανά Περιφέρεια:

Από τη Θεσσαλία 10 αντίπαλοι: ΓΣ Γόμφων, ΓΣ Σοφάδων, ΑΟ Τρίκαλα, Αμπελώνας, Αγριά, Νίκαια 2012, Τιτάνες Παλαμά, Ανόρθωση Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, ΑΕΛ.
Από την Ήπειρο 4 αντίπαλοι: Σπάρτακος Ιωαννίνων, Ιωάννινα ΣΚ, Παραμυθιά, Αχέρων Καναλακίου.
Από την Μακεδονία 7 αντίπαλοι: Καστοριά, Πιερικός, Αετοί Βέροιας, Κούπα Κίλκις, Άργος Ορεστικό, Μελίκη και αύριο τα Εκπ. Φρυγανιώτη.
Από την Στερεά Ελλάδα 4 αντίπαλοι: Λέων Μεσολογγίου, Αναγέννηση Λαμίας, ΓΕ Αγρινίου, ΓΑΣ Άμφισσας.


Σχετικά Άρθρα

Οι ημερομηνίες των τελικών ΑΟ Τρίκαλα-ΓΣΑ

Οι ημερομηνίες των τελικών ΑΟ Τρίκαλα-ΓΣΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΓΣΑ έκλεισε θέση στους τελικούς του ομίλου μετά τη χθεσινή φοβερή…
Ευταξία Ζγουλέτα και Ιάκωβος Καλλίκας, ανήλικοι διαιτητές μπάσκετ από τον Αλμυρό!!!

Ευταξία Ζγουλέτα και Ιάκωβος Καλλίκας, ανήλικοι διαιτητές μπάσκετ από τον Αλμυρό!!!

Η Ευταξία Ζγουλέτα και ο Ιάκωβος Καλλίκας, 17 ετών, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, παρακολούθησαν…
Ώρα ημιτελικών για την κυανόλευκη ομάδα – Δηλώσεις Ανδρέα Πελεκούδα

Ώρα ημιτελικών για την κυανόλευκη ομάδα – Δηλώσεις Ανδρέα Πελεκούδα

Ώρα ημιτελικών για τον ΓΣΑ στη National League 2, με δύο παιχνίδια σε διάστημα τεσσάρων ημερών…