• 9 Ιανουαρίου, 2024

Πρωινό Δελτίο Τύπου 9-1-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 9-1-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τρίτης 9 Ιανουαρίου 2024. Ανοίξτε με ”κλικ στο λινκ”, όσα δεν έχετε πληροφορηθεί, όσα σας ενδιαφέρουν και για όσα θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες.

 

Άγριο έγκλημα στην Θεσσαλονίκη: Μαζί σκότωσαν την 41χρονη έγκυο – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο με την τραγική κατάληξη της 41χρονης εγκύου από την Θεσσαλονίκη, την οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, δολοφόνησαν ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό. (Περισσότερα με ένα κλικ στο λινκ που  βρίσκεται ενσωματωμένο στον τίτλο)

 

Η κυβερνητική πρόταση για τα ομόφυλα ζευγάρια, τα επόμενα βήματα για να περιοριστούν οι αντιδράσεις στη ΝΔ και οι εκτιμήσεις για το χρονοδιάγραμμα

Οι κυβερνητικές ασκήσεις ισορροπίας γύρω από το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο λαμβάνουν τέλος από αύριο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με την κυβερνητική πρόταση, η οποία προβλέπει αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και του δικαιώματος στην υιοθεσία, όχι όμως και στην παρένθετη μητρότητα. (Περισσότερα με ένα κλικ στο λινκ που  βρίσκεται ενσωματωμένο στον τίτλο)

 

Κακοκαιρία: Κρύο, χιόνια και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα – Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού

Σύμφωνα με την προειδοποίηση της ΕΜΥ, πιθανόν έντονες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τόπους στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. (Περισσότερα με ένα κλικ στο λινκ που  βρίσκεται ενσωματωμένο στον τίτλο)

 

Βόλος: Απείλησε τη γυναίκα του ότι «γεμίζει την καραμπίνα και έρχεται»

Συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, με όρο παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης από το αλκοόλ σε ψυχίατρο επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 55χρονο, κρίνοντάς τον ένοχο για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή εις βάρος της γυναίκας και της κόρης του, ενώ αθωώθηκε για απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος του ανήλικου γιου του, τον οποίο φέρεται να τραυμάτισε στην άκρη του κεφαλιού του πετώντας του ένα τάμπλετ.
Ο κατηγορούμενος, συνελήφθη στη Νέα Ιωνία το απόγευμα της Κυριακής, καθώς την ίδια μέρα, μπήκε στο σπίτι του έχοντας καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ και ξεκίνησε να βρίζει την κόρη του, αναγκάζοντάς την να πάει να κλειδωθεί στο δωμάτιό της. (Περισσότερα με ένα κλικ στο λινκ που  βρίσκεται ενσωματωμένο στον τίτλο)

 

Σεισμολόγοι: Αναπόφευκτος μεγάλος σεισμός στην Τουρκία – Πόσο ανησυχεί την Ελλάδα;

Πόσο πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα από έναν σεισμό στην Τουρκία, με επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά και μέγεθος έως 7,8 Ρίχτερ; Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας και ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Συνολάκης καταθέτουν τις εκτιμήσεις του μιλώντας στα «Νέα». (Περισσότερα με ένα κλικ στο λινκ που  βρίσκεται ενσωματωμένο στον τίτλο)

 

Αditya-L1: Η διαστημική αποστολή της Ινδίας μπήκε σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο

Η αποστολή ηλιακής παρατήρησης της Ινδίας μπήκε στην τροχιά του ήλιου έπειτα από ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών, η τελευταία επιτυχία για τις φιλοδοξίες εξερεύνησης του διαστήματος του πολυπληθέστερου έθνους του κόσμου.

Η αποστολή Aditya-L1 του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας εκτοξεύτηκε τον Σεπτέμβριο και μεταφέρει μια σειρά οργάνων για τη μέτρηση και την παρατήρηση των εξωτερικών στρωμάτων του ήλιου. (Περισσότερα με ένα κλικ στο λινκ που  βρίσκεται ενσωματωμένο στον τίτλο)

 

Νέο νομικό πλαίσιο για κτηνοτροφικά πάρκα και ομαδικό χώρο σταυλισμού

Ακόμη μια προσπάθεια να «τρέξει» στην χώρα μας η δημιουργία των κτηνοτροφικών πάρκών για τον σταυλισμό των ζώων και διευκρινήσεις για τον ομαδικός χώρος σταυλισμού φέρνει το νέο σχέδιο νόμου του ΥπΑΑΤ που βρίσκεται σε διαβούλευση

Η κτηνοτροφική εγκατάσταση κατασκευάζεται από τον ενδιαφερόμενο κτηνοτρόφο και χρησιμοποιείται με βάση το καταστατικό λειτουργίας του ομαδικού χώρου σταυλισμού. (Περισσότερα με ένα κλικ στο λινκ που  βρίσκεται ενσωματωμένο στον τίτλο)

 

Για τα τέλη του 2025 πάνε τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Πάει πίσω η διαδικασία για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης με το νέο σχέδιο νόμου που είναι προς διαβούλευση.

Συγκεκριμένα παρατείνεται, μέχρι τις 31.12.2025, η διαδικασία εκπόνησης, υποβολής και έγκρισης των διαχειριστικών σχεδίων των βοσκήσιμων γαιών.

Με τα διαχειριστικά σχέδια ρυθμίζονται οι όροι χρήσης των εν λόγω εκτάσεων για βόσκηση, σύμφωνα με τις υφιστάμενες και τις προκύπτουσες, συμβατές με τη δασική νομοθεσία και τη βοσκή παράλληλες χρήσεις και τη βοσκοϊκανότητα της κάθε περιοχής και διασφαλίζεται η αειφόρος διαχείριση και απρόσκοπτη αξιοποίηση των βοσκήσιμων γαιών για τις ανάγκες βόσκησης των ποιμνίων. (Περισσότερα με ένα κλικ στο λινκ που  βρίσκεται ενσωματωμένο στον τίτλο)

 

Σε διαβούλευση σχέδιο νόμου για Αγροτικά Τμημάτα σε Επιμελητήρια και ακατάσχετο

Αναρτήθηκε προς διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου του ΥπΑΑΤ με τίτλο: «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης».

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024. (Περισσότερα με ένα κλικ στο λινκ που  βρίσκεται ενσωματωμένο στον τίτλο)

 

Διορθωτική ΕΛΓΑ για αποζημίωση των 150 ευρώ στα αμύγδαλα

Η εν λόγω αποζηµίωση, ήταν να πληρωθεί κανονικά στις 21 ∆εκεµβρίου, ωστόσο, «λάθη» τα οποία επικαλείται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης σε τηλεοπτικές δηλώσεις, δεν επέτρεψαν την πληρωµή.

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ εκείνων των ηµερών, αν και ο ΕΛΓΑ µαζί µε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν ανακοινώσει ότι η πληρωµή της 21ης ∆εκεµβρίου, θα περιλάµβανε και προκαταβολές ύψους 150 ευρώ το στρέµµα για τα αµύγδαλα που επλήγησαν από τον παγετό την περασµένη άνοιξη, στην πράξη πληρώθηκαν µόνο πολύ συγκεκριµένες περιπτώσεις παραγωγών. (Περισσότερα με ένα κλικ στο λινκ που  βρίσκεται ενσωματωμένο στον τίτλο)

 

Ο Καζαμίας για το 2024 – Γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

 

Τα Στιχάκια του Δελτίου Θυέλλης μέσα στο 2023

Διαθέσιμο σε ηχητική μορφή το βιβλίο του Γιώργου Πανταζώνα «Αντιπροτάσεις ζωής από έναν Γέροντα»

 

Τα κορίτσια βόλεϊ του Αλμυρού και της Σκοπέλου σε δράση!

 

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου για τις αναμενόμενες βροχοπτώσεις την Τρίτη

 

Ανοίγει η αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…