• 4 Ιανουαρίου, 2024

Ανέλπιστα μεγάλη η συμμετοχή στη φιλανθρωπική εκδήλωση!

Ανέλπιστα μεγάλη η συμμετοχή στη φιλανθρωπική εκδήλωση!

Ήταν 14 Νοεμβρίου 2023 όταν η Πανελλήνια Φιλανθρωπική Δράση «Θαύμα» απηύθυνε έκκληση για βοήθεια για τη μικρή Μαρία από τον Αλμυρό, μία συντοπίτισσα μας, μόλις 15 μηνών, που πάσχει από την σπάνια ασθένεια που ονομάζεται Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA) Τύπου 01. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της οργανωτικής επιτροπής της φιλανθρωπικής βραδιάς που πραγματοποιήθηκε στον Αλμυρό:

Η κοινοποίηση της έκκλησης του «Θαύματος» δεν άργησε να εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή μας και να συζητείται σε κάθε σπιτικό. Σίγουρα και εσείς όπως και εμείς που σας γράφουμε αυτό το κείμενο, το ψάξατε, διαβάσετε για την ασθένεια και καταλάβατε τον βαθμό δυσκολίας στη ζωή, που βιώνει το παιδί και η οικογένεια του.

Οι συζητήσεις αυτές δεν έμειναν μέσα στους τοίχους του κάθε σπιτιού. Βγήκαν στις παρέες, στον καφέ, στη βόλτα, στα σόσιαλ και σε ομαδικές ιντερνετικές συζητήσεις. Δημιούργησαν πηγαδάκια, που με τη σειρά τους γέννησαν ένα ποτάμι στήριξης και προτάσεων, προβολής και πρωτοβουλιών. Από άκρη σε άκρη, από μικρούς και μεγάλους, από αυτοσχέδιους κουμπαράδες και χορηγίες, η έκκληση για βοήθεια μετατράπηκε σε πραγματική βοήθεια. Άνθρωποι γνωστοί μα και άγνωστοι μεταξύ τους συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησαν να στηρίζουν την οικογένεια και τη μικρή Μαρία, ο καθένας από το υστέρημα του και με πολλή αγάπη, στερώντας χρόνο από την οικογένεια και την εργασία του, με σκοπό την ανάδειξη της ανθρωπιάς. Μια αγάπη που εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα και έφτασε στο αποκορύφωμα της, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, στη φιλανθρωπική βραδιά για τη Μαρία Μας.

Είκοσι ημέρες χρειάστηκαν για να μπορέσει να οργανωθεί αυτή η εκδήλωση. Σε αυτές τις ημέρες, τέσσερις άνθρωποι ζήτησαν τη στήριξη από κάθε συνάνθρωπό μας. Δεν μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους, να ρωτάς έναν καλλιτέχνη, έναν απλό πολίτη, έναν επαγγελματία, τα μέλη συλλόγων, αν μπορούν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, να στηρίξουν την βραδιά αυτή και οι απαντήσεις να είναι πάντα θετικές.

Στην πράξη λέει ο λαός μετρούνται οι δυνάμεις μας και όχι στα λόγια. Οι πράξεις σας μας έχουν γεμίσει ευτυχία και χαμόγελο. Παρέα με τη γιορτινή διάθεση, τη γέννηση του Θεανθρώπου, τα κάλαντα των παιδιών και την ευθύνη μας ως πολίτες και άνθρωποι που αγαπάμε και στηρίζουμε τον συνάνθρωπό μας, φέραμε όλοι μαζί αγκαλιασμένοι μέχρι τον τελευταίο χορό και το τελευταίο τραγούδι της βραδιάς, το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κάθε ένας από εσάς λοιπόν, είναι υπεύθυνος για το «Θαύμα». Το θαύμα να συγκεντρωθεί το ποσό για την αγορά ειδικού αμαξιδίου που προορίζεται για τη μεταφορά του παιδιού, ενός ορθοστάτη και ενός εξειδικευμένου καθίσματος, αξίας 10.400 ευρώ (μετά την αφαίρεση της συμμετοχής του ΕΟΠΠΥ). Πλέον η Μαρία, που για όλους μας έγινε «η Μαρία μας», μπορεί να  χαμογελά μαζί με την οικογένειά της και να έχει μία πιο άνετη και αξιοπρεπή καθημερινότητα, που θα την βοηθήσει παράλληλα με την ιατρική επίβλεψη, να εξελιχθεί και να πολεμήσει.

Το μεγαλύτερο θαύμα όμως είναι αυτό. Η αγάπη, η ενσυναίσθηση, η στάση ευθύνης, οι αξίες, η αλληλεγγύη, το ήθος, η αξιοπρέπεια, η δοτικότητα, ο σεβασμός και η ένωση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας σε μία πραγματική γροθιά, ενάντια σε όλα αυτά τα άσχημα που καθημερινά χτυπούν κάθε σπιτικό και μια φωνή πως είμαστε εδώ, δίπλα δίπλα, χέρι χέρι, δυνατοί και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το αύριο, όποιο κι αν είναι αυτό. Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, σας ευχαριστούμε γιατί το Θαύμα, είστε όλοι εσείς, εμείς, μαζί.

 

Ευχαριστήρια ανακοίνωση
Ευχαριστούμε πολύ τον κάθε πολίτη εντός και εκτός Αλμυρού που ενίσχυσε οικονομικά με τις κάρτες απλής ενίσχυσης και με τις κάρτες φυσικής παρουσίας, τα σημεία προπώλησης όλων των καταστημάτων για τη θέρμη που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και ασταμάτητα προέτρεπαν τους καταναλωτές να συνδράμουν. Ξεχωριστά και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων μας, του Αλμυρού και περιχώρων, όπου με κουμπάραδες, κάλαντα, μπαζάρ ενίσχυσαν και συγκέντρωσαν ποσά που κανείς δεν πίστευε… Επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης, τον Λαογραφικό Σύλλογο Βλάχων Αλμυρού, τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης «Η Στάνη», τον Σύλλογο Καππαδοκών Αργιλοχωρίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογος ΝΗΕΣ, τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Βρύναινας «η ΟΘΡΥΣ», τον Εμπορικό Σύλλογο Αλμυρού, την Πρόταση Ζωής, τον Φιλοπρόοδο Νέας Αγχιάλου, τον Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας, τους ΣκηνοΠαίκτες, τα δύο βιβλιοπωλεία SYMBOL και ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ των κυρίων Καραγκούνη Ι. και Αλεξίου Α. για την τύπωση καρτών και αφισών.

Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες εκφράζουμε στη μικτή χορωδία του Δήμου Αλμυρού με μαέστρο την Μαριάννα Σαμαρτζή, στη Σχολή χορού της Κορίνας Χριστακοπούλου καθώς και στον Κούργια Ευάγγελο για την παρουσίαση της βραδιάς.

Το μουσικό πρόγραμμα ανέλαβαν τα δικά μας παιδιά, οι μουσικοί που δέχτηκαν αμέσως την πρόσκληση συμμετοχής αφιλοκερδώς και απογείωσαν τη φιλανθρωπική μας βραδιά, οι κύριοι Φώτης Τάμπας, Καμπουρίδης Γιάννης, Τσιλαφάκης Δημήτρης. Το πρώτο ολόψυχο ΝΑΙ στη βραδιά μας είπε ο κύριος Πάγκαλος Γιώργος και η Aida που με τα τραγούδια τους ξεσήκωσαν τον κόσμο. Μεγάλο ευχαριστώ στους κυρίους Χασάπη Νίκο και Απόστολο Μπίκο που επιμελήθηκαν τον ήχο. Το κλείσιμο της βραδιάς ήταν μια έκπληξη για όλους μας, όπου όλοι οι τραγουδιστές αγκαλιά τραγούδησαν για την μικρή μας Μαρία. Ευχαριστούμε όλους και τον κάθε έναν ξεχωριστά