• 30 Δεκεμβρίου, 2023

Αθλητική ανασκόπηση του 2023 – Οι επιτυχίες των μικρών του ΓΣΑ, ομαδικές και ατομικές διακρίσεις

Αθλητική ανασκόπηση του 2023 – Οι επιτυχίες των μικρών του ΓΣΑ, ομαδικές και ατομικές διακρίσεις

O αθλητισμός αποτελεί μία πολύ σημαντική δραστηριότητα της περιοχής μας, γενικότερα έχει καθοριστική σημασία στην κοινωνική ζωή του τόπου μας από τα αρχαία χρόνια έως τις ημέρες μας!

Ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε το 2023 σε λίγες ώρες και φιλοξενούμε στο τελευταίο φύλλο του έτους την αθλητική ανασκόπηση της χρονιάς, όπως την επιμεληθήκαμε κάνοντας αναδρομή στις σελίδες του «Λαού» και τις αναρτήσεις του e-almyros.gr. Διαβάστε τον απολογισμό αποτελεσμάτων των ποδοσφαιρικών συλλόγων της επαρχίας Αλμυρού, θυμηθείτε τις επιτυχίες στο άθλημα του μπάσκετ, την κατάκτηση μαγνησιώτικου και πανθεσσαλικού τίτλου από τις ομάδες Νέων και Παίδων του ΓΣΑ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ αντιστοίχως!

Αλλά και στα λιγότερα δημοφιλή αθλήματα δεν έλειψαν οι διακρίσεις από τους αθλητές της περιοχής, ακόμη κι από αυτούς που έλκουν την καταγωγή τους από εδώ ή ξεκίνησαν στα μέρη μας και τώρα ξεχωρίζουν σε άλλα σωματεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας, ο Χαράλαμπος Κωστούλας έγινε ο νεαρότερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με τη φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς, ενώ ο Ηλίας Χριστόπουλος έγραψε συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ.

Αυτή είναι η αθλητική ανασκόπηση του 2023 όπως την καταγράψαμε στον «Λαό».

Τοπικό ποδόσφαιρο
Περίεργη χρονιά για τον ΓΣΑ καθώς το καλοκαίρι έφυγαν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ και στο β’ κομμάτι του έτους είχαμε την ομάδα με τους αρκετούς παίκτες από τη Λάρισα. Τη σεζόν 2022-23 ο ΓΣΑ κατετάγη 6ος, ενώ η σεζόν 2023-24 ξεκίνησε πολύ καλά, στην πορεία ωστόσο εξελίχθηκε διαφορετικά αφού οι «κυανόλευκοι» μετρούν επτά σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη. Ο Παναγιώτης Κοντοβάς σταμάτησε μέσα στο 2023 την πολυετή πλούσια καριέρα του στα γήπεδα, ο Λεωνίδας Κωτούλας ανανέωσε τη θητεία του στη θέση του προέδρου, ενώ αρκετοί νεαροί έκαναν ντεμπούτο στην Α’ Τοπική. Θα θυμόμαστε τον ημιτελικό Κυπέλλου στις 19 Απριλίου όταν στο στάδιο Αλμυρού, ο ΓΣΑ έχανε 0-3 από τον Ολυμπιακό, όμως ισοφάρισε πετυχαίνοντας τρία γκολ μέσα σε 13 λεπτά. Εν τέλει ηττήθηκε 3-4 δεχόμενος τέρμα στο 89ο λεπτό. Η μεγάλη επιτυχία για το ποδοσφαιρικό τμήμα ήρθε από την ομάδα Νέων. Μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που έφερε τον όνομα του Χαράλαμπου Ζέρβα, οι ημιτελικοί και τελικοί έγιναν στον Αλμυρό. Ο ΓΣΑ νίκησε 4-0 τον Τοξότη στον ημιτελικό και στις 7 Μαΐου 2023 αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία Κ16 ετών κερδίζοντας 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου με γκολ του Μπασαγιάννη.

Για την Δήμητρα, το καλοκαίρι του 2023 αποτελεί σταθμό αφού ύστερα από μια τραυματική σεζόν, δύο παίκτες-σημαίες του συλλόγου και του χωριού της Ευξεινούπολης, ο Δημήτρης Στεφανής και ο Πέτρος Θωμαΐδης βγήκαν μπροστά στην αναγέννηση του σωματείου. Ο πρώτος σε ρόλο προέδρου και ο δεύτερος σε ρόλο αντιπροέδρου. Ήδη χτίστηκε μια καινούργια ομάδα με θετικά αποτελέσματα που επέστρεψε και παίζει στο ανακαινισμένο γήπεδό της. Ο Αίας συνέχισε την πολύ καλή πορεία του στη μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΘ αλλά τις αγωνιστικές επιτυχίες επισκίασε ένα εξωαγωνιστικό ζήτημα κι αναφερόμαστε στην κατασκευή της κερκίδας. Λίγο πριν φύγει το 2023, το γήπεδο της Σούρπης απέκτησε κερκίδα που εκτείνεται σε μήκος σαράντα μέτρων και άλλαξε μορφή, ενώ με την τοποθέτηση φώτων έγινε κατάλληλο για βραδινές αναμετρήσεις! Δεν ξεχνιέται πάντως το εντυπωσιακό 6-6 στις 25 Μαρτίου 2023 εκτός έδρας με αντίπαλο τον Θησέα. Έτος με αρκετές νίκες για τους Μυρμηδόνες που δείχνουν φαβορί για να επιστρέψουν στην ελίτ του τοπικού, ζέστη-κρύο για τον Αχιλλέα που …κέρδιζε το 2022-23 στη Γ’ Τοπική αλλά …χάνει το 2023-24 στη Β’ Κατηγορία. Ο Πύρασος κέρδισε δεκαεπτά φορές, έφερε έξι ισοπαλίες κι έχασε δέκα ματς το 2023 σε όλες τις διοργανώσεις (επίσημα παιχνίδια) και δείχνει δυνατός για τη συνέχεια. Ξεχωριστό το καλοκαίρι καθώς δημιουργήθηκε από το μηδέν η καινούργια ομάδα του Πρωτεσίλαου και ο Πτελεός είναι ξανά περήφανος για την ομάδα του. Το 2023 ο Μαγνησιακός κέρδισε την Α’ Τοπική (κι ανέβηκε από τα μπαράζ πρωταθλητών, όμως στη Γ’ Εθνική αποσύρθηκε μετά την έβδομη αγωνιστική), ο Θησέας αναδείχθηκε κυπελλούχος, ο Αστέρας Ριζομύλου ήταν ο πρωταθλητής της Β’ Κατηγορίας και ο Ατρόμητος της Γ’. Ένας Αλμυριώτης, ο Στέλιος Τιμπλαλέξης κατέκτησε το Κύπελλο Μεσσηνίας με την ομάδα του Πάμισου Μεσσήνης. Απολογισμός συλλόγων μέσα στο 2023:

ΓΣΑ: 13 νίκες-4 ισοπαλίες-12 ήττες με τέρματα 47 υπέρ και 34 κατά στο πρωτάθλημα Α’ Τοπικής, 3 νίκες-2 ήττες με τέρματα 12 υπέρ και 6 κατά στο Κύπελλο.

Αίας Σούρπης: 13 νίκες-9 ισοπαλίες-8 ήττες με τέρματα 58 υπέρ και 38 κατά στο πρωτάθλημα Α’ Τοπικής, 1 νίκη-1 ισοπαλία με τέρματα 6-4 στο Κύπελλο.

Δήμητρα: 6 νίκες-0 ισοπαλίες-18 ήττες με τέρματα 18 υπέρ και 112 κατά στο πρωτάθλημα Α’ και Β’ Τοπικής, 1 νίκη-1 ήττα με τέρματα 2-2 στο Κύπελλο.

Μυρμηδόνες: 14 νίκες-5 ισοπαλίες-6 ήττες με τέρματα 51 υπέρ και 26 κατά στο πρωτάθλημα Β’ Τοπικής, 1 ήττα με τέρματα 0 υπέρ και 2 κατά στο Κύπελλο.

Πρωτεσίλαος: 3 νίκες-2 ισοπαλίες-3 ήττες με τέρματα 16 υπέρ και 18 κατά στο πρωτάθλημα Β’ Τοπικής.

Αχιλλέας: 12 νίκες-6 ισοπαλίες-8 ήττες με τέρματα 59 υπέρ και 54 κατά στο πρωτάθλημα Β’ και Γ’ Τοπικής, 1 ήττα με τέρματα 1 υπέρ και 8 κατά στο Κύπελλο.

 

Μπάσκετ
Ο ΓΣΑ συμμετείχε στους τελικούς της Γ’ Εθνικής για την άνοδο και τερμάτισε στη 2η θέση για δεύτερη στη σειρά χρονιά, δίχως αμφιβολία σημαντική επιτυχία αφού το 2023 επιτεύχθηκε μετά από πρωτιά στην κανονική διάρκεια και μέσω πλέι οφ. Αλησμόνητοι σε όσους τους παρακολούθησαν θα μείνουν οι αγώνες της ημιτελικής σειράς με τους Τιτάνες Παλαμά καθώς και τα τρία ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες από έναν έως τρεις πόντους διαφορά. Η κυανόλευκη ομάδα κέρδισε τον πρώτο τελικό του ομίλου κόντρα στον ΓΣ Σοφάδων, αλλά έχασε τους δύο επόμενους και έτσι παρέμεινε στην ίδια κατηγορία. Ήταν μια υπερβατική χρονιά με πολλές επιτυχίες, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες. Ατομική διάκριση για τον Μιχάλη Πολίτη που με 469 πόντους αναδείχθηκε 3ος σκόρερ μεταξύ των αθλητών των έξι ομίλων. Το καλοκαίρι είχαμε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ύστερα από τέσσερα έτη και στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η ομάδα δείχνει ξανά ανταγωνιστική… Ιστορικό το 2023 για τους Τιτάνες, την ομάδα του Θανάση Φλεβάρη, καθώς πρώτευσαν στον όμιλό τους στην Α2 Κατηγορία και για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία τους κέρδισαν τον προβιβασμό στην ελίτ του τοπικού μπάσκετ! Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα Παίδων του ΓΣΑ που έγραψε τη δική της ιστορία!!! Οι πιτσιρικάδες του Νέστορα Τσαμπίρα πρώτευσαν στη Μαγνησία έχοντας συνολικά 17 νίκες σε 18 αγώνες, πέρασαν στην επόμενη φάση Τιτάνες Παλαμά και Κεραυνό Λάρισας με τρεις νίκες-μία ήττα και στις 7 Μαΐου 2023 αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΘ κερδίζοντας 62-55 τον Ίκαρο Νεάπολης στα Φάρσαλα, επιτυχία που είχαν να πανηγυρίσουν 23 χρόνια! Αποκλείστηκαν με μία νίκη-μία ήττα στην επόμενη φάση.

Απολογισμός αποτελεσμάτων μέσα στο 2023:
ΓΣΑ: 16 νίκες-9 ήττες στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, 3 νίκες (η μία στα χαρτιά)-1 ήττα στο Κύπελλο Ελλάδος.
Τιτάνες: 7 νίκες-13 ήττες στο πρωτάθλημα Α1 και Α2 ΕΣΚΑΘ.

Βόλεϊ
Η ομάδα βόλεϊ του ΓΣΑ διατηρήθηκε στη Β’ Εθνική Γυναικών, σχετικά άνετα και το καλοκαίρι είχαμε αλλαγή προπονητή κι αλλαγή φουρνιάς καθώς η ομάδα συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα με πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας και αρκετές παίκτριες που δεν είχαν αγωνιστικές παραστάσεις. Μέσα στο 2013, ο ΓΣΑ σημείωσε 3 νίκες-13 ήττες με σετ 13 υπέρ και 43 κατά σε επίπεδο Γυναικών.

Στίβος
Οι αθλητές κι αθλήτριες του ΓΣΑ έλαβαν μέρος σε αρκετές διοργανώσεις. Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ20 ετών, ο Σταύρος Κοντοβάς ήταν 1ος στο ύψος και 3ος στο μήκος, ενώ η Αναστασία Τσομπάνογλου 2η στον ακοντισμό. Ο Κοντοβάς πρώτευσε επίσης στο διασυλλογικό Κ18 και συμμετείχε στο πανελλήνιο Κ18 στην Πάτρα όπου πέρασε στον τελικό και είχε 10η θέση. Στο διασυλλογικό Κ16, η Μαρία Κωτούλα ήταν 1η στο μήκος και 3η στα 80 μέτρα, η Δήμητρα Μπαγλατζή 2η στη σφαιροβολία. Επιτυχίες και για τα μικρότερα παιδιά του τμήματος, αναφέρουμε ότι στα πολύαθλα ανέβηκαν στο βάθρο ο Θέμης Παπακυρίλου και η Ξένια Καλογήρου.

Κωπηλασία
Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, ο Φτελιανός στην καταγωγή κωπηλάτης, κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια κι ένα αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας το διάστημα 20-23 Απριλίου. Η μεγάλη του επιτυχία σημειώθηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπλεντ της Σλοβενίας στις 27 Μαΐου 2023 όταν στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, μαζί με τον Πέτρο Γκαϊδατζή, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, πρώτο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα ύστερα από έντεκα χρόνια! Οι δυο τους είχαν ένα ασημένιο, ένα χάλκινο μετάλλιο στην περίφημη ρεγκάτα του Πεντιλούκο στην Ιταλία, ενώ έφθασαν μέχρι την προημιτελική σειρά του παγκοσμίου πρωταθλήματος όπου για 13 δέκατα του δευτερολέπτου έχασαν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Άλλα αθλήματα
Ο Δημήτρης Καλλίκας, Αλμυριώτης αθλητής του ΕΟΣ, κατέκτησε την 1η θέση στο 34ο πανελλήνιο πρωτάθλημα boulder στην αγωνιστική αναρρίχηση σε αγώνες που έγιναν στις 18-19 Μαΐου στην Κοζάνη (συμμετείχε επίσης σε δύο ευρωπαϊκά κύπελλα Νέων σε Γερμανία κι Αυστρία), ενώ η 13χρονη Μαρία Πουλακίδα από το Αχίλλειο ήταν 1η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ζίου ζίτσου στις 27-29 Ιανουαρίου. Ο Σπύρος Πάσχος ήταν 1ος στην κατηγορία 12-17 ετών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα φίτνες που διεξήχθη στον Αλμυρό. Στο καράτε Budokai, η Ιωάννα Ράπτη και η Σταυρούλα-Στυλιανή Χατζοπούλου είχαν 1η θέση στα κάτα στο πανελλήνιο κύπελλο, ενώ οι δύο προαναφερθείσες μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραγιάννη 2η θέση στο κούμιτε, αθλητές-αθλήτριες από τους Μαχητές της Νέας Αγχιάλου. Από τον ίδιο σύλλογο στον Αλμυρό, η Ελένη Κεχαγιά πήρε 1η θέση στο πανευρωπαϊκό Kyokushin καράτε στη Γερμανία, ενώ ο Νικόλαος Νικηφοράκης ήταν 3ος.

Επιτυχίες στον σχολικό αθλητισμό. Η ομάδα κοριτσιών  του ΓΕΛ Αλμυρού πήρε τη 2η θέση στο άθλημα της πετοσφαίρισης, στο σχολικό πρωτάθλημα της Μαγνησίας: ο Σταύρος Κοντοβάς του ΓΕΛ ήταν 1ος στο ύψος, ο Ιάκωβος Καλλίκας του ΓΕΛ 1ος στα 100 μέτρα, η Ελένη Αθανασιάδη του ΓΕΛ 2η στα 800 μέτρα, η Ξένια Μαχά του ΓΕΛ 2η στα 100 μέτρα, η Παναγιώτα Πετρίδου του Γυμνασίου-Λ.Τ. Ευξεινούπολης 3η στη σφαιροβολία. Ο Σταύρος Κοντοβάς ήταν 1ος στο σχολικό και σε επίπεδο Θεσσαλίας. Ακόμη, οι Άννα-Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή από τη Ν. Αγχίαλο αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην καλλιτεχνική κολύμβηση εκπροσωπώντας την Αυστρία στο 20ό Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξήχθη στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

 

Διοργανώσεις
Στον Αλμυρό διοργανώθηκαν οι τελικοί αγώνες του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Νέων της ΕΠΣΘ, δύο πανελλήνιο αγώνες στην αγωνιστική αναρρίχηση, αγώνας Κυπέλλου στο δίαθλο από την Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων, ενώ για πρώτη φορά είχαμε μια σημαντική διοργάνωση σε ένα άθλημα που δεν είναι τόσο δημοφιλές. Το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης το πανελλήνιο κύπελλο σωματικής διάπλασης, φίτνες και άρσης δραμίων, διοργάνωση της αντίστοιχης ομοσπονδίας που έφερε στην περιοχή μας πάνω από 350 αθλητές, προπονητές, παράγοντες και συνοδούς των διαγωνιζομένων! Μετά από απουσία τεσσάρων ετών, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού είδαν τους οδηγούς να δοκιμάζουν τις αντοχές των αυτοκινήτων τους στο 5ο Ράλλυ Αλμυρός που έγινε το διήμερο 10-11 Ιουνίου 2023. Στα τέλη Μαΐου είχαμε πανελλήνιο αγώνα και πανελλήνιο κύπελλο σκοποβολής πήλινου στόχου στο σκοπευτήριο του κυνηγετικού συλλόγου Βόλου στη Νέα Αγχίαλο.

Στη Σούπερ Λιγκ
Ο Ηλίας Χριστόπουλος έγινε ο έκτος ποδοσφαιριστής από την επαρχία Αλμυρού που αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική, την νυν Σούπερ Λιγκ. Αυτό έγινε με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης στον αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο στις 13 Μαΐου 2023. Ο Χαράλαμπος Κωστούλας μέσα στο 2023 έγινε ο νεαρότερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς καθώς σε ηλικία 15 ετών, 7 μηνών και 27 ημερών έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λιγκ 2. Αργότερα μάλιστα σκόραρε στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ακόμη, ο Χ. Κωστούλας αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία Κ17 ετών (με δύο γκολ, μία ασίστ στο 5-4 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στον τελικό στο Πανθεσσαλικό), συμμετείχε και πρωταγωνιστεί με τους «ερυθρόλευκους» στο UEFA Youth League (σε αγώνα του οποίου στο Λέτσε σκόραρε τόσο αυτός όσο και ο αδερφός του Κωνσταντίνος!).

Από τη Νέα Αγχίαλο, η Κωνσταντίνα Πλατανιά συμμετείχε στην εθνική ομάδα Κορασίδων, η Μαρία Μπούτλα πήρε μεταγραφή κι αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική με την ΑΕΚ, ο Ανδρέας Δερμιτζάκης αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Γ’ Εθνική με τον Αιολικό. Επίσης, οι Θανάσης Χριστόπουλος και Χαράλαμπος Κωστούλας έπαιξαν με την εθνική Προπαίδων σε τουρνουά στην Φινλανδία όπου η γαλανόλευκη κέρδισε την πρωτιά στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

 

 


Σχετικά Άρθρα

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου…
Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου, οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμυρού, και πολίτες, τίμησαν τη μνήμη…