• 21 Δεκεμβρίου, 2023

Καλές πρακτικές και καινοτόμες δράσεις από το ΓΕΛ Αλμυρού

Καλές πρακτικές και καινοτόμες δράσεις από το ΓΕΛ Αλμυρού

Μια σειρά καλών πρακτικών εκπαίδευσης και καινοτόμων δράσεων εφάρμοσε την εβδομάδα αυτή το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ στα πλαίσια της βιωματικής διδασκαλίας με στόχο την ατομική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις αυτές εστίαζαν στην ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών ικανοτήτων των μαθητών δίνοντας έμφαση στην υπευθυνότητα, τον σεβασμό, την καλλιέργεια διαπροσωπικών και επικοινωνιακών ικανοτήτων καθώς και αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων που σχετίζονται με την ιδιότητα του ενεργού δημοκρατικού πολίτη. Έτσι:

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 τελέστηκε στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας  Αλμυρού μια διαφορετική, σε σχέση με τις γνωστές, Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του σχολείου  μας. Με την ευθύνη της Διεύθυνσης του Σχολείου και τη σχετική άδεια  της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας η Λειτουργία πραγματοποιήθηκε με διδακτικό-υποδειγματικό τρόπο. Τα  παιδιά την παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον καθώς τελέστηκε στο κέντρο του Ναού, σε κοινή θέα όλων όσων συμμετείχαν. Σε αυτό βοήθησε το φυλλάδιο με  το κείμενο και τη μετάφραση της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, τυπωμένο από τη Μητρόπολη Δημητριάδος ειδικά για την περίσταση. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στη θεία Κοινωνία, μετά από κατάλληλη προετοιμασία. Τη λειτουργία τέλεσε, σχολιάζοντας σημεία της ιεροτελεστίας, ο θεολόγος-καθηγητής του σχολείου και εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου. Η προσοχή, η κατανόηση των λόγων και η κοινή προσευχή προκάλεσαν κατάνυξη στους παρευρισκομένους, στους οποίους προσφέρθηκαν αναμνηστικά και γλυκίσματα μετά την απόλυση. Η ωραία  πρωτοβουλία αυτή του σχολείου, ενταγμένη μέσα στο κλίμα των Αγίων ημερών άφησε άριστες εντυπώσεις στους εκκλησιαζόμενους μαθητές- καθηγητές και συνάμα την επιθυμία όλων να επαναληφθεί στο εγγύς μέλλον.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού ενημέρωση σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Ο κ. Σκόνδρας Γεώργιος, Ανθυπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή μας ενημέρωσε τους μαθητές μας για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και απάντησε σε κάθε τους απορία.

Οι δράσεις του σχολείου θα ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή με μια ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη αύρα.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΜΠΟΥΚΟΡΟΥ ΑΝΝΑ
ΜEd ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ/ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

 


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Ξενιάς

Το πρόγραμμα της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Ξενιάς

Ένα ιδιαίτερο γεγονός πρόκειται να λάβει χώρα στην πόλη του Αλμυρού τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024.…
Εξιχνίαση κλοπής σε οικία στον Αλμυρό

Εξιχνίαση κλοπής σε οικία στον Αλμυρό

Εξιχνίαση κλοπής σε οικία στον Αλμυρό από το Α.Τ. Αλμυρού. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης 10…
Άρχισαν οι εργασίες στη γέφυρα του Ξηριά – Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Άρχισαν οι εργασίες στη γέφυρα του Ξηριά – Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Άρχισαν οι εργασίες στη γέφυρα του Ξηριά οι οποίες υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθούν περίπου σε έναν…