• 20 Δεκεμβρίου, 2023

Ζ. Μακρή και Γ. Μαυρωτάς στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών

Ζ. Μακρή και Γ. Μαυρωτάς στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε σε μια σημαντική στιγμή του ελληνικού αθλητισμού που επισφραγίστηκε με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ).

Η σπουδαία πρωτοβουλία της συνεργασίας Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών μετέδωσε, δυνατά, το μήνυμά τους για ενότητα, ευαισθητοποίηση, προσβασιμότητα και συμπερίληψη στον αθλητισμό, την αθλητική Παιδεία και κάθε έκφανση αθλητικής δραστηριότητας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τίμησε τους αθλητές που ανέβασαν τη χώρα στο βάθρο του κόσμου και στην πρώτη θέση κάθε ελληνικής καρδιάς και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά χαιρέτησε το σύμφωνο συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, χρυσός και αργυρός Παραολυμπιονίκης μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών, Ολυμπιονίκης πάλης Βούλα Ζυγούρη.

Παίρνοντας το λόγο, η κα Μακρή αναφέρθηκε στην άρρηκτη σύνδεση του αθλητισμού με την Παιδεία, που αναγνωρίστηκε και ενδυναμώθηκε μετά και την υπαγωγή του Αθλητισμού στο ΥΠΑΙΘΑ, ενώ ανέδειξε την αξία αυτών των υπογραφών που, μέσα από τις κοινές δράσεις και το κοινό όραμα, θα εξασφαλίσουν την ισότιμη συμμετοχή  στον αθλητισμό για όλους και θα μεταφέρουν καλές πρακτικές στην αθλητική συμπεριληπτική εκπαίδευση για τα άτομα με αναπηρία.

Η Υφυπουργός Παιδείας συνεχάρη, για ακόμα μια φορά, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού για την έμπρακτη αφοσίωσή του στα αθλητικά ιδεώδη που υπηρετεί και με τον θεσμικό ρόλο του και μίλησε εγκάρδια για τα μαθήματα ζωής, ήθους και διαρκούς αγώνα που δίνουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες “ελπίζουμε το παράδειγμά σας να γίνει ο κανόνας. Το δικό σας “πρόσταγμα” και η παρουσία σας μας βοηθούν να υλοποιούμε όλα όσα θέλουμε να εφαρμόσουμε. Σας ευχαριστούμε”.


Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Την Παρασκευή 17/5/2024, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων της φετινής σχολικής…
Συνάντηση Κατηχητικών Σχολείων Αλμυρού στα Ζερέλια

Συνάντηση Κατηχητικών Σχολείων Αλμυρού στα Ζερέλια

Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων του Αλμυρού…
Έφτασε στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η πρώτη φετινή πτήση

Έφτασε στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η πρώτη φετινή πτήση

Με την άφιξη της Eurowings από το Ντύσσελντορφ ξεκίνησε το πρόγραμμα αεροπορικών συνδέσεων του Κεντρικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου.…