• 20 Δεκεμβρίου, 2023

Δράσεις συνεκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στο ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Δράσεις συνεκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στο ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

To E.E.E.EK. Αλμυρού αποτέλεσε ένα από τα 110 σχολεία πανελλαδικώς που συμμετείχε στη δράση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με τίτλο «Διοργάνωση Εκδηλώσεων & Δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» με αποστολή φωτογραφικού υλικού από δράσεις συνεκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποίησε κατά το τρέχον σχολικό έτος.
Το συγκεκριμένο υλικό παρουσιάστηκε στην εκδήλωση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο στις 4 Δεκεμβρίου 2023, με σκοπό την ανάδειξη καλών συνεργατικών πρακτικών στο πεδίο της ειδικής αγωγής και της ενταξιακής εκπαίδευσης και την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, σε ζητήματα που αφορούν στην ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση. Σε συνέχεια αυτής απεστάλη από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ευχαριστήρια επιστολή προς όλα τα σχολεία της επικράτειας που συμμετείχαν.

 

 

Εκδρομή στον Βόλο
Την Τρίτη 19 Δεκέμβριου 2023 οι μαθήτριες και οι  μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού, αφού απόλαυσαν τη βόλτα στον στολισμένο Βόλο και φωτογραφήθηκαν στην «Αργώ», το σύμβολο της πόλης, είχαν την ευκαιρία στη συνέχεια να παρακολουθήσουν τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Νέας Ιωνίας Βόλου «Ο Αϊ Βασίλης στη Φυλακή», διασκευή του έργου του Ευγένιου Τριβιζά, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Αχίλλειον, στην παραλία του Βόλου. Ήταν μια ξεκαρδιστική παράσταση, που χάρη στις μοναδικές ερμηνείες των μαθητών/τριων του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Νέας Ιωνίας Βόλου κέρδισε το ενδιαφέρον των μαθητών/τριων του ΕΕΕΕΚ. Αφού πρώτα γέλασαν με την ψυχή τους, στο τέλος επιβράβευσαν τους/τις ηθοποιούς με ένα θερμό χειροκρότημα. Έτσι μαγικά ταξίδεψαν όλοι και όλες οι μαθητές/τριες μαζί, συντονισμένοι/νες στο πνεύμα των Χριστουγέννων και πέρασαν υπέροχα!


Σχετικά Άρθρα

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων, το θέμα του οποίου ήταν φέτος «Μουσεία για…
Ημέρα φιλοζωίας στο ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Ημέρα φιλοζωίας στο ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Από το ΕΕΕΕΚ Αλμυρού λάβαμε και δημοσιεύουμε: Την Πέμπτη 4 Απρίλιου,  Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η…
Επιτυχημένη συνεργασία ΕΕΕΕΚ Αλμυρού και ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου

Επιτυχημένη συνεργασία ΕΕΕΕΚ Αλμυρού και ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου

Την Τρίτη 02/04/2024, σε συνέχεια της συνάντησης που προηγήθηκε τον Φεβρουάριο  μεταξύ της Υπεύθυνης του Κέντρου…