• 17 Δεκεμβρίου, 2023

Ενημέρωση των μαθητών του Βαρνάλειου Δημοτικού Ν. Αγχιάλου για τα αδέσποτα ζώα

Ενημέρωση των μαθητών του Βαρνάλειου Δημοτικού Ν. Αγχιάλου για τα αδέσποτα ζώα

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών του «Βαρνάλειου» 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου σχετικά με τα αδέσποτα ζώα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Το «παρών» έδωσαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Βόλου Βούλα Αναγνώστου, η Διευθύντρια του τμήματος Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας ΚΑΠΗ & Δημόσιας Υγείας Μαρία Ζορμπά, η Προϊσταμένη του τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Αθανασία Παπαδημητρίου, ενώ την παρουσίαση προς τους μαθητές και τους δασκάλους έκανε ο κτηνίατρος του Δήμου Βόλου κος Καλτσάς. Σημειώνουμε πως ο Δήμος Βόλου έχει ανεβάσει εδώ και λίγο καιρό στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα https://adoptme.gr θέλοντας να προωθήσει το πρόγραμμα υιοθεσίας για τα αδέσποτα ζώα.

Οι διοργανωτές-υπεύθυνοι του Δήμου ανέφεραν: Ήταν μια υπέροχη ημέρα για όλους μας και πιστεύουμε ότι επιτύχαμε τους στόχους μας: Να κατανοήσουν τα παιδιά τη διαφορά ανάμεσα στα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Να μάθουν πώς ζουν τα αδέσποτα ζώα και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν. Γιατί υπάρχουν τόσα αδέσποτα; Ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό; Να προβληματιστούν και να προτείνουν ιδέες αντιμετώπισης. Να μάθουν για την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου, και των εθελοντών. Να κατανοήσουν την ηθική υποχρέωση των ανθρώπων απέναντι στα δικαιώματα των ζώων, τις ανάγκες και τα συναισθήματα τους. Να ευαισθητοποιηθούν και να υιοθετήσουν θετικές στάσεις και συμπεριφορές απέναντι στα αδέσποτα και γενικότερα στα ζώα. Να αναπτύξουν την ευσυναίσθησή τους.

Να αναδομήσουν τις αντιλήψεις τους σχετικά με τον ρόλο των ζώων στη ζωή των ανθρώπων. Να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα φιλοζωίας. Να αναπτύξουν τον προφορικό τους λόγο συμμετέχοντας σε συζητήσεις και επιχειρηματολογώντας. Να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, την υπευθυνότητα και την ενεργό συμμετοχή σε κοινωνικά θέματα του περιβάλλοντός τους».

Από τη Διεύθυνση του σχολείου μάς αναφέρθηκε πως στις 19 του μηνός, το πρωί της Τρίτης, οι μαθητές θα μοιράσουν φυλλάδια σε κατοίκους και καταστηματάρχες στην αγορά της Νέας Αγχιάλου σχετικά με τη στάση ζωής που πρέπει να κρατάμε απέναντι στα ζώα, ενώ μετά, γύρω στις 10:00, η σχολική χορωδία θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα στον χώρο της πλατείας μπροστά στο Ηρώον.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Υπογραφές για το Μουσείο της Αργούς στον Βόλο!

Υπογραφές για το Μουσείο της Αργούς στον Βόλο!

Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα – Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας  Υπεγράφη σήμερα…
Έφτασε στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η πρώτη φετινή πτήση

Έφτασε στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η πρώτη φετινή πτήση

Με την άφιξη της Eurowings από το Ντύσσελντορφ ξεκίνησε το πρόγραμμα αεροπορικών συνδέσεων του Κεντρικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου.…
H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

Μερικές φορές στην πλούσια ελληνική γλώσσα, ένας τόνος αλλάζει τελείως το νόημα μιας λέξης. Το γήπεδο…