• 14 Δεκεμβρίου, 2023

Επίσκεψη εθελοντικής ομάδας στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Επίσκεψη εθελοντικής ομάδας στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου

Οι πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή μας προκάλεσαν ως γνωστό εκτεταμένες ζημιές και πολλά προβλήματα. Στην αντιμετώπιση των πλημμυρών και στην παροχή βοήθειας στους πληγέντες πρωτοστάτησαν οι εθελοντικές ομάδες. Εθελοντές από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό έσπευσαν στη Μαγνησία για να βοηθήσουν στις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης, αλλά και για να ετοιμάσουν και να διανείμουν φαγητό σ’ όσους το είχαν ανάγκη.

Μια τέτοια ομάδα ήταν και “The Love Van”, μέλη της οποίας επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου στα πλαίσια του μαθήματος  Εργαστήρια Δεξιοτήτων, μετά από πρόσκληση της καθηγήτριας Γερμανικής Γλώσσας στο σχολείο, Κωνσταντίνας Θεοχάρη. Οι δύο εθελοντές της ομάδας, ο κ. Γιώργος Λάππας και η κ. Κερασία Λάιου μίλησαν στους μαθητές του τμήματος Β3 για τη δράση της, πώς έγιναν οι ίδιοι εθελοντές, αν συνάντησαν δυσκολίες, σε ποιες περιοχές έστειλαν φαγητό και πόσες μερίδες. Τα παιδιά ήθελαν να μάθουν για τις αντιδράσεις του κόσμου που δεχόταν βοήθεια, πώς έφτανε το φαγητό στις αποκλεισμένες περιοχές, για τους άλλους εθελοντές και την ηλικία τους αλλά και για τις μελλοντικές δράσεις της ομάδας.

Οι μαθητές μετά από τη συζήτηση με τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «The Love van», ανέφεραν ότι οι εθελοντές τους ενέπνευσαν και τους δίδαξαν πολλά, κυρίως την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς, την αξία της συνεργασίας και της συλλογικότητας και την αξία της ανιδιοτέλειας. Στο τέλος οι μαθητές έδωσαν στους δύο εθελοντές της ομάδας “The Love Van” ως συμβολικό δώρο μια κατσαρόλα. Αναμφισβήτητα η δράση των εθελοντών είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο και αποτελεί έμπνευση για όλους μας. Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστούν θερμά, όπως δήλωσαν, τα μέλη της εθελοντικής ομάδας για την τόσο εποικοδομητική επίσκεψή τους στο σχολείο τους.


Σχετικά Άρθρα

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Οι σχολές που εισήχθησαν οι μαθητές των ΛΤ Σούρπης – Συγχαρητήριο Διδασκόντων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Σούρπης συγχαίρει τους μαθητές και…
Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των μηρυκαστικών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τους κτηνίατρους για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανώλης των…

Τιμητικές πλακέτες στους κτηνιάτρους που επιστρατεύθηκαν και εξορμούν σε όλη τη Θεσσαλία, ιχνηλατώντας όλα τα ζώα,…