• 7 Δεκεμβρίου, 2023

O Δήμος Αλμυρού αποζημιώνει υπάλληλο που είχε τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω εμβολίου

O Δήμος Αλμυρού αποζημιώνει υπάλληλο που είχε τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω εμβολίου

Ποσό 10.730,90 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Δήμος Αλμυρού σε υπάλληλό του ύστερα από απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού επί αγωγής υπαλλήλου κατά του Δήμου. Πρόκειται για υπάλληλο που είχε τεθεί σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού και κέρδισε αγωγή για ηθική βλάβη από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των προσωπικών της δεδομένων στο σύστημα «Διαύγεια».

Όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος εισηγούμενος το θέμα στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής: Στις 3/11/2023 μας κοινοποιήθηκε η αριθ. 46/2023 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού, η οποία έκανε δεκτή, εν μέρει, την αγωγή υπαλλήλου. Σας αναγιγνώσκω το από 10-11-2023 Γνωμοδοτικό Σημείωμα του Νομικού Συμβούλου του Δήμου κ. Κοσμά, που έχει ως εξής: «Η κ. «Χ» άσκησε την από 19-9-2022 αγωγή της ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αλμυρού (διαδικασία περιουσιακών διαφορών) η οποία συζητείται ενώπιον του ως άνω Δικαστηρίου την 20-1-2023. Με την αγωγή της αιτείται την καταβολή ποσού 19.996,65 ευρώ, που αναλύεται ειδικότερα : α) ποσό 16.006,65 ευρώ ως μισθούς (υπερημερίας θα τους χαρακτήριζα) για το διάστημα που τέθηκε σε αναστολή εργασίας (ως μη εμβολιασμένο άτομο κατ’ άρθρο 206 Ν. 4820/2021) και β) ποσό 3.990 ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, από την δημοσιοποίηση των στοιχείων και των προσωπικών της δεδομένων, με την ανάρτηση των σχετικών πράξεων στο σύστημα ‘ΔΙΑΥΓΕΙΑ’. Εκδόθηκε η αριθ. 46/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλμυρού (διαδικασία περιουσιακών διαφορών) η οποία επιδίκασε σε αυτή ποσό 10.730,90 ευρώ, το οποίο κρίθηκε με την απόφαση ως προσωρινά εκτελεστό.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Δήμος -δια του αρμοδίου οργάνου του (Οικονομική Επιτροπή) πρέπει να λάβει απόφαση, αφενός να καταβληθεί στην αντίδικο υπάλληλο το χρηματικό ποσό που η πρωτόδικη απόφαση ορίζει κι αφετέρου να ασκηθεί Έφεση κατά της απόφασης, καθόσον στο άρθρο 72 παρ. 2 εδ. β΄ Ν. 3852/2010 αναφέρεται «Προκειμένου για μισθολογικές απαιτήσεις, κάθε μορφής, περιλαμβανομένων και των επιδομάτων, δεν είναι δυνατή η παραίτηση από την άσκηση ενδίκων μέσων, ο δικαστικός συμβιβασμός…» και πρέπει να εξαντλούνται τα ένδικα μέσα.»

Η Οικονομική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε την έγκριση πληρωμής στην υπάλληλο του Δήμου του ποσού των 10.730,90 ευρώ και έδωσε εντολή στον κ. Μόσχο Νικόλαο να συντάξει, καταθέσει, προσδιορίσει και κοινοποιήσει Έφεση κατά της αντιδίκου και της απόφασης του Ειρηνοδικείου Αλμυρού.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, μετά από τις αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…