• 29 Νοεμβρίου, 2023

Πρωινό Δελτίο Τύπου 29-11-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 29-11-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023. Ανοίξτε με ”κλικ στο λινκ”, όσα δεν έχετε πληροφορηθεί, όσα σας ενδιαφέρουν και για όσα θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες.

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα συναντηθεί στις 10:00 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Νέος Ποινικός Κώδικας: Πιο αυστηρές ποινές για βιαστές και εμπρηστές – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Αντιμετώπιση της μικρομεσαίας εγκληματικότητας, που ταλανίζει σήμερα την ελληνική κοινωνία οξύνοντας την ανασφάλεια των πολιτών, με την υποχρεωτική έκτιση των ποινών από τους δράστες ακόμη και για τα πλημμελήματα, (από 30 ημέρες μέχρι 6 μήνες), αυστηροποίηση ποινών για βιαστές και εμπρηστές, επαναφορά της αυτεπάγγελτης δίωξης για όλα τα κακουργήματα και αυτών που έχουν οικονομικό αντικείμενο (απάτη, υπεξαίρεση, τοκογλυφία, απιστία), αλλά και επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας ως βασικού μέρους του μεγάλου στόχου για ταχύτερη απονομή της ελληνικής δικαιοσύνης.

Τεκμήρια, δαπάνες και τέλος επιτηδεύματος – Τα νέα δεδομένα για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα κατατέθηκε στη Βουλή το πολυσυζητημένο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης η οποία συγκέντρωσε περισσότερα από 2.800 σχόλια από πολίτες και φορείς, με βασικό σημείο αναφοράς τις διατάξεις που αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εξοπλιστικά: Kαινούργια C-130J για την Πολεμική Αεροπορία – Οι συζητήσεις με τους Αμερικανούς

Στην Αθήνα βρέθηκε κλιμάκιο Αμερικανών για να συζητήσουν με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας το ενδεχόμενο απόκτησης από τη χώρα μας νέων μεταφορικών αεροσκαφών C-130J.

Το Βρετανικό Μουσείο «αδειάζει» τον Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Οι συζητήσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται»

Οι συζητήσεις με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα όχι μόνο συνεχίζονται αλλά είναι και εποικοδομητικές διεμήνυσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Βρετανικού Μουσείου, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε μετά την απρέπεια του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σούπερ μάρκετ: Κοντά στα 1.000 τα προϊόντα με «μόνιμη μείωση» – Σχέδια για «Καλάθι Χριστουγέννων»

Λίγο πριν εκπνεύσει, στις 30 Νοεμβρίου, το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί εξαρχής στις επιχειρήσεις ώστε να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της «μόνιμης μείωσης τιμής», τα προϊόντα που ήδη περιλαμβάνονται στο μέτρο το οποίο εφαρμόζεται στα σούπερ μάρκετ, πλησιάζουν τα 1.000.

3.000 τόνοι φερτών υλών απομακρύνθηκαν μετά από 50 μέρες εργασιών από το σχολικό συγκρότημα Φυτόκου

Πάνω 3.000 τόνοι από φερτές ύλες απομακρύνθηκαν από το σχολικό συγκρότημα του Φυτόκου, όπου εξαιτίας των πλημμυρών υπέστησαν μεγάλες καταστροφές δύο εργαστήρια του 2ου εργαστηριακού Κέντρου Βόλου.

Πολλοί καυστήρες καλοριφέρ παραμένουν «εκτός», λόγω των πλημμυρών

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες που κρυώνουν, διότι οι εγκαταστάσεις θέρμανσης σε υπόγεια και ισόγεια που είχαν πλημμυρίσει είναι εκτός λειτουργίας, λόγω βλαβών και υπάρχει αναμονή για καινούργια εξαρτήματα και ανταλλακτικά, ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Σεραφείμ Μαουσίδης πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Μαγνησίας.

Χτύπησαν «κόκκινο» τα μικροσωματίδια το 2022 στον Βόλο- 4,4 φορές πάνω από τα όρια του ΠΟΥ

1) Ο μέσος όρος των αιωρούμενων σωματιδίων διαμέτρου έως 2,5 μικρόμετρα (PM2.5) για το έτος 2022 ανήλθε σε 22.04 μg/m3 με ετήσιο προτεινόμενο όριο βάση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και στόχο της ΕΕ τα 5μg/m3.

550 σπίτια κρίθηκαν μέχρι τώρα κατεδαφιστέα στον Ν. Τρικάλων μετά τον Ντάνιελ

Σχεδόν συμπληρώθηκαν τρεις μήνες, και το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η Θεσσαλία και ο νομός Τρικάλων, ακόμη μετριέται με αριθμούς αλλά κυρίως με ανησυχία για την επόμενη μέρα.

Βόλος: Μεθυσμένος πυροβολούσε στον αέρα με καραμπίνα και το πλήρωσε ακριβά

Τρομοκράτησε μια ολόκληρη γειτονιά, ένας 65χρονος, όταν βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και άρχισε να πυροβολεί μεθυσμένος στον αέρα. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ, οπότε θα ξανασκεφτεί να πιάσει όπλο στα χέρια του, ενώ οι συγγνώμες του δεν έπεισαν τους δικαστές.

Στη Βουλή το φορολογικό, χωρίς τεκμαρτό οι αγρότες αλλά με υποχρέωση MyData

Εισαγωγή δια ροπάλου, δηλαδή αυστηρού προστίμου, της ανάρτησης τιμολογίων στο MyData, μειωμένο τέλος επιτηδεύματος υπό προϋποθέσεις για ελεύθερους επαγγελματίες και φοροέκπτωση για επενδύσεις σε κτηριακά περιλαμβάνει τελικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που πήρε το δρόμο του για τη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Ενίσχυση 200 ευρώ το στρέμμα ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί λόγω της φετινής ακαρπίας

Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη (7 Δεκεμβρίου) στις έδρες όλων των περιφερειών της χώρας, με κυρίαρχο αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και την καταβολή αποζημίωσης 200 ευρώ ανά στρέμμα, αποφάσισαν οι ελαιοπαραγωγοί.

Αγοραστός: Κανένα έργο δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρωτόγνωρο κλιματικό φαινόμενο

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Το φορολογικό νομοσχέδιο θα κλείσει τα δικηγορικά γραφεία»

Νίκος Παπανδρέου: Η κλιματική αλλαγή και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος συνιστούν απειλή για την ύπαρξη της Ευρώπης

 


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 26-7-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 26-7-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 26…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτη 25-7-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Πέμπτη 25-7-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Πέμπτης 25…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Τετάρτη 24-7-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Τετάρτη 24-7-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τετάρτης 24…