• 29 Νοεμβρίου, 2023

Έχει κολλήσει στην οριοθέτηση το θέμα της κοίτης του Ξηριά – Συζητήσεις με αγρότες Πλατάνου για ΤΟΕΒ

Έχει κολλήσει στην οριοθέτηση το θέμα της κοίτης του Ξηριά – Συζητήσεις με αγρότες Πλατάνου για ΤΟΕΒ

Στην αρχή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, πριν συζητηθούν τα θέματα της ημερησίας διάταξης, ζήτησε και πήρε τον λόγο ο κος Εσερίδης ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε: Ο Δήμος έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού, είναι μια απαράδεκτη κατάσταση. Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι στον Πτελεό, η ράμπα των Αμεα είναι καταστραμμένη στην παραλία εδώ και καιρό, ενώ μηχανήματα του Δήμου τα χειρίζονται ιδιώτες και έχουν γίνει ζημιές. Μόνο 84 λάμπες είναι καμένες στην Ευξεινούπολη και υπολογίζω γύρω στις 1000 σε όλο τον Δήμο».

Ο κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος απάντησε πως «μετά την τεράστια καταστροφή ξεκίνησαν αμέσως οι αποκαταστάσεις, στον Πτελεό έγιναν εργασίες για δεκαπέντε ημέρες αλλά ήρθε και το φαινόμενο Elias προκαλώντας μεγαλύτερες ζημιές. Θέλει πολλή δουλειά η αγροτική οδοποιία, χρειάζεται υπομονή, είναι «άπειρα» τα χιλιόμετρα της καταστροφής. Είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες που μας παίρνουν τηλέφωνο. Γίνεται προσπάθεια, δεν τα έχουμε παρατήσει».

Ο Ανάργυρος Νικολαΐδης ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τη γέφυρα του Ξηριά και γιατί σταμάτησε η διάνοιξη της κοίτης του ποταμού. Ο κος Χατζηκυριάκος, αφού επισήμανε πως είναι θέμα της Περιφέρειας, είπε πως απ’ ό,τι γνωρίζει, «ο Εισαγγελέας δεν έδωσε εντολή για να πλησιάσουμε τη γέφυρα. Είναι μια τραγική κατάσταση διότι η πόλη είναι αποκομμένη, μία δύσκολη ταλαιπωρία για τον Αλμυρό και δεν ξέρω μέχρι πότε θα πάει. Το θέμα της κοίτης θα λυθεί με τη μελέτη του Ιανού αλλά έχει κολλήσει στην οριοθέτηση, υπάρχουν πολλά προβλήματα, άλλαξε ο νόμος κι έγινε πιο δύσκολη. Ούτε σε τρία χρόνια με τη γραφειοκρατία δεν θα γίνει η οριοθέτηση με την εμπειρία μου».

Από εκεί και πέρα συζητήθηκαν τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου. Το πρώτο αφορούσε μία αναμόρφωση προϋπολογισμού κι αφορούσε τα αρδευτικά του Πλατάνου και του Κροκίου, κυρίως για το πρώτο χωριό. Όπως ειπώθηκε, έχουν γίνει τα τεύχη δημοπράτησης και μέσα στον μήνα θα έχουμε διεθνή διαγωνισμό. Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος κος Χατζηκυριάκος ζήτησε τη συμβολή των κατοίκων του Πλατάνου. «Είχαμε τις πρώτες συζητήσεις για να δημιουργηθεί ΤΟΕΒ. Τα έργα αυτά ανήκουν στους αγρότες και αυτοί είναι που θα τα λειτουργήσουν» πρόσθεσε.

Το δεύτερο ήταν σχετικό με τον κανονισμό τιμολόγησης ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Μαγνησίας. Η κα Μπέη μίλησε για το τέλος ταφής σκουπιδιών που θα πληρώσει ο Δήμος και ζήτησε να γίνεται σωστά η ανακύκλωση από τους πολίτες ώστε να μην αυξηθούν οι τόνοι απορριμμάτων. Είναι σοβαρό θέμα και άσχημο το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει μόνο γνωμοδοτικό ρόλο υποστήριξε ο κος Εσερίδης, ενώ ο κος Τσόγκας επισήμανε ότι η παράταξη η δική του δεν είχε ψηφίσει τον κανονισμό καθαριότητας διότι η Κυβέρνηση θέλει να μετακυλήσει το κόστος στους Δήμους. Η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνα αρνητική, όπως και στο άλλο θέμα που αφορούσε την κατάργηση των δημοτικών σχολείων Βρύναινας και Πλατάνου (που είναι σε αναστολή τρία και έξι χρόνια αντιστοίχως). Άπαντες συμφώνησαν με την κα Μπέη και η εισήγηση ήταν να παραμείνουν τα σχολεία σε αναστολή.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…
Κέρδισε η Αλληλεγγύη στην γιορτή του Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ευχαριστήριο

Κέρδισε η Αλληλεγγύη στην γιορτή του Αγίου Νικολάου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Ευχαριστήριο

Μία υπέροχη μουσική βραδιά προσέφεραν καταξιωμένοι ντόπιοι καλλιτέχνες και η αθρόα προσέλευση του κόσμου επιβεβαίωσε την…