• 22 Νοεμβρίου, 2023

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 18/11/23

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 18/11/23

Το Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη που δημοσιεύθηκε στον “Λαό” στις 18/11/2023.

Καυγάδες στην Αριστερά,

όργιο κωλοτούμπας.

Στο βάθος αχνοφαίνεται

να έρχεται ο …Κουτσούμπας

Με ψιλόβροχα ή σκέτες συννεφιές φαίνεται να κλείνει ο Νοέμβρης κι απομένει σχεδόν μια βδομάδα για να υποδεχτούμε τον χειμώνα. Η θερμοκρασία συχνά πάνω από 20 βαθμούς, πολύ καλή για την εποχή, «φιλική» για τα πορτοφόλια μας που σχετικά αποφεύγουν τη θέρμανση. Κι αφού για τους ίδιους λόγους αποφεύγουμε τις λαδομπούκες, τα πολλά τυριά, τα κρέατα  κτλ. θα κάνουμε την αναγκαστική  δίαιτα μας και προβλέπω να γίνουμε …μοντελάκια. Πάντως η φθινοπωριάτικη ψυχρούλα κάνει την εμφάνισή της. Ε ναι, ήρθε η ώρα της…

 

Βέβαια, να χτυπήσουμε ξύλο, η κλιματική κρίση απέδειξε ότι δεν έχει μπέσα και μπορεί να ξεσπάσει ξαφνικά, ανεξάρτητα από την εποχή και να μας φέρει οδυνηρές καταστροφές. Τί να πω; Ας ανάψουμε από τώρα ένα κεράκι, εκζητώντας το Θείο έλεος. Από εδώ και πέρα η μέρα μας θα συνδέεται με το διαρκή φόβο ακραίων καιρικών φαινομένων. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς από το να προσέχουμε, να παίρνουμε προληπτικά μέτρα και να συνεχίζουμε τις ζωές μας.

 

Πάντως οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το 2024 θα είναι η πιο θερμή χρονιά στην ιστορία του πλανήτη. Εγώ πάντως (που ζω σε σπίτι διαμπερές) προτιμώ τη ζέστη από το κρύο…

 

Τελικά η Ελλάδα γέμισε …μαυραγορίτες ή μου φαίνεται; Με τη φοροδιαφυγή και την αισχροκέρδεια όλα δείχνουν ότι στην πιάτσα γίνεται το γνωστό «ο κλέψας του κλέψαντος». Από τα ενοίκια μέχρι την αγορά στέγης, που ανέβηκε στο +34% του μισθού, ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης «παίζει» γύρω στο +20%. Και οι ιδιοκτήτες για να σου νοικιάσουν ένα …ντάμι, ζητάνε προκαταβολικά μέχρι και 5 ενοίκια, ενώ αν κόβει απόδειξη, συχνά είναι με μικρότερο ποσό εκείνου που πραγματικά εισπράττει. Αλλά τί συζητάμε για αυτό; Εδώ ο άλλος έχει ένα μικρό περιβόλι με ελιές, βγάζει και το λάδι της οικογένειες, περισσεύουν και 5 τενεκέδες και τους πουλάει για …χρυσάφι, «μαύρα βέβαια, χωρίς αποδείξεις. Είναι …μαυραγορίτης ή όχι; Και το αγοράζει ο γνωστός του κτηνοτρόφος, ο οποίος έρχεται η ώρα να τον χαρατσώσει με το κρέας που το πουλάει, εξ ίσου «μαύρα», σφάζοντας το αρνάκι εκτός σφαγείου, στη ζούλα, χωρίς την υγειονομική σφραγίδα. Το ίδιο γίνεται στις λαϊκές αγορές, κάποια σούπερ μάρκετ κ.ο.κ. Είναι ή δεν είναι έτσι, αδέρφια; Ποιος βούτηξε το δάχτυλό του στο μέλι και δεν το έγλυψε;  Άλλο θέμα βέβαια ότι μόνιμα γκρινιάζομε σε βάρος του Κράτους και της εκάστοτε Κυβέρνησης. Που δεν φτιάχνει τα γιοφύρια και τους δρόμους που χάλασαν, τα ετοιμόρροπα σχολεία, τα νοσοκομεία και άλλες υποδομές  που σχολάζουν. Εμείς ούτε το διπλανό οικόπεδο δεν καθαρίζουμε (ούτε το δικό μας βέβαια)… Περιμένουμε να έρθει ο Δήμος. Κι αν δεν έρθει, ας καούμε ζωντανοί. Θα μας δώσει αποζημίωση η Πολιτική Προστασία.

 

Για τη νοθεία στο ελαιόλαδο που ξέραμε και τρώγαμε δεν θα επεκταθώ. Κάποιοι καταναλωτές μιλάνε στα κανάλια για «μάστιγα νοθείας». Σαν να μας λένε δηλαδή …σκάστε και τρώτε ό,τι βρείτε.

 

Κι αν μιλάμε για τους μεγαλοκαρχαρίες του εμπορίου, που τους τσακώνει στα πράσα η εφορία, πληρώνουν π.χ. 1 εκατομμύριο πρόστιμο, αλλά έχουν κλέψει 5. Συμφέρει…

 

Δεν χρειάστηκε να το ..ψείριζα ότι  θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η κατάστασή του κλιμακωτά θα επιδεινωθεί περισσότερο. Κασσελάκης και Πολάκης και στο βάθος …Μπαχαλάκης. Ο νέος αρχηγός κατέχει (…Κατεχάκης) ήδη το πρώτο του ρεκόρ. Έχει τους περισσότερους Δελφίνους στην Ελληνική πολιτική Ιστορία. Είναι εκείνοι ή εκείνες που παραμένουν ακόμη (με το ένα πόδι) στο Κόμμα, μέχρι το εξ Αμερικής νέο φυντάνι τα βροντήξει κάτω και φύγει, οπότε θα χηρέψει η θέση του αρχηγού. Κάτι σαν το γνωστό μύθο με την αλεπού, που πήρε από πίσω τον τράγο και παραμόνευε πότε θα του πέσουν τα …αμελέτητα. Πάντως μέχρι τις Ευρωεκλογές -το αργότερο- έχουμε να δούμε πολλά σχετικά επεισόδια ακόμη.

 

Προσέχοντας τη σκληρότητα κάποιων δηλώσεων σας, αλλά και την εγωπάθεια που φαίνεται να σας κατατρύχει, κύριε Κασσελάκη, αναρωτιέμαι: Μάγος είστε ή βοηθός φακίρη; (σ.σ.: Όσοι αναγνώστες, διαβάζοντας το «βοηθός φακίρη» πήγε το μυαλό τους στον …Πολάκη, είναι στον ορθό δρόμο σκέψης).

 

Περιβαλλοντικά εγκλήματα διαπίστωσαν οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες που ήρθαν να μας φωτίσουν για τις πρόσφατες πλημμύρες  στη Θεσσαλία. Υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα και οι προτάσεις τους για να σωθεί ο Κάμπος επικεντρώνονται στη φράση: «Ανοίξτε τα ποτάμια και ξεχάστε τα φράγματα».

 

Μα, εμείς δεν έχουμε πολλά και μεγάλα ποτάμια. Και κάποια από αυτά που υπάρχουν περνάνε μέσα από κατοικημένες περιοχές. Μόνο ρεύματα μας περισσεύουν και αρκετά από αυτά «φροντίσαμε» να είναι …μπαζωμένα.

 

Διαβάζω όμως πως εργωδώς «τρέχουν» τα συνεργεία κάποιων Δήμων της Αττικής για να προλάβουν τον καθαρισμό ρεμάτων από φερτές ύλες και να προλάβουν ενδεχόμενα νέα πλημμυρικά φαινόμενα.  Εντάξει… Αρκεί οι αρμόδιοι να θυμούνται ότι «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα»… Έχουμε παντού στη χώρα φραγμένα ρέματα που π.χ. με τον Ντάνιελ παρέσυραν δρόμους και γέφυρες. Κι εδώ, στην περιοχή μας, δεν χρειάστηκε καν να φυσήξουμε στο …γιαούρτι, αφού πρόλαβε να μας κάψει το …κουρκούτι.

 

«Αυξημένος κίνδυνος επανεμφάνισης της γρίπης των πτηνών στην Ελλάδα» προειδοποιούν τους πτηνοτρόφους οι ειδικοί. Αυτό μας έλειπε…

 

Απευθύνομαι στους νεότερους αναγνώστες και αναγνώστριες για να τους τονίσω ότι έχουν χρεωθεί έναν «πόλεμο» ο οποίος δεν πηγαίνει καθόλου καλά και μάλλον λογιζόμαστε ηττημένοι, μέχρι στιγμής. Ο «εχθρός» λέγεται υπογεννητικότητα και φταίμε εμείς -οι γηραιότεροι- που τους τον χρεώσαμε να το διεκπεραιώσουν νικηφόρα. Η Ελλάδα μας γερνάει διαρκώς τα τελευταία χρόνια μικραίνει επικίνδυνα και οι αιτίες είναι βασικά οικονομικές και κοινωνικές. Οι ευθύνες βέβαια βαραίνουν και όσους  διαδοχικά κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα και η λιτότητα, η χρεοκοπία. Η πανδημία έχουν το μερίδιό τους στο κακό που συμβαίνει. Το μεταναστευτικό επίσης αλλοιώνει το εθνολογικό θρησκευτικό, γλωσσικό κτλ. καθεστώς της χώρας. Και όλα αυτά συμβαίνουν αργά και …υποδόρια στη μικρή μας χώρα. Το βάρος αυτό αθροίζεται όμως και θα πέσει στις πλάτες των επερχόμενων γενεών εντονότερο. Ανάγκη πάσα λοιπόν το κράτος να πάρει σοβαρές και πάγιες πρωτοβουλίες για να ενθαρρύνει την τεκνοποιία και οι νέες οικογένειες να πιστέψουν ότι τα παιδιά είναι ευτυχία και ευλογία για όλα τα μέλη τους. Εμπρός λοιπόν, τολμήστε να γίνετε γονείς… Ο ίδιος Θεός που είπε το «αυξάνεστε και πληθύνεστε»  θα ευλογήσει την απόφασή σας και θα διευκολύνει το δρόμο σας.

 

Αυτές οι αιματηρές μάχες του Ισραήλ με τη Χαμάς κι άλλες αραβόφωνες ομάδες, είτε επεκταθούν είτε όχι, θα είναι ίσως ο μόνος πόλεμος στην πρόσφατη ιστορία που δεν θα έχει νικητή. Οι μόνοι χαμένοι και των δυο πλευρών θα είναι μόνο όσοι θρηνούν ήδη αμάχους και κυρίως γυναικόπαιδα. Και αυτό είναι μεγάλη ντροπή για όλο το σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο.

 

«Είναι στην ανθρώπινη φύση να κλωτσάνε αυτόν που έχει ξεπέσει.» (Αισχύλος).

 

Κανείς δεν είναι τόσο πλούσιος, που να μην έχει ανάγκη ένα χαμόγελο. Και κανείς δεν είναι τόσο φτωχός, που να μην μπορεί να το δώσει.

 

«Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: οι καλοί και οι κακοί. Οι καλοί κοιμούνται καλύτερα, αλλά οι κακοί φαίνεται ότι περνούν καλύτερα ξύπνιοι». (Γούντι Άλεν).

 

Τυχεροί όσοι δεν έχουν τίποτε να πουλήσουν…  Αυτοί μπορούν να κοκορεύονται ότι ΔΕΝ είναι μαυραγορίτες.

 

«Αρκεί ένα λεπτό για να ερωτευθείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για ν’ αγαπήσεις. Όμως μια ολόκληρη ζωή δεν αρκεί για να ξεχάσεις». (Όσκαρ Ουάιλντ).


Σχετικά Άρθρα

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Το περασμένο Σάββατο (9 Μαρτίου 2024) «έφυγε» για τη «γειτονιά των Αγγέλων» ένας σπουδαίος άνθρωπος του…
Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας μετά την απώλεια του…