• 16 Νοεμβρίου, 2023

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΑΘΕ σε Αλμυρό και Σούρπη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΑΘΕ σε Αλμυρό και Σούρπη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις επόμενες ημέρες στην εθνική οδό στο ύψος του κόμβου Αλμυρού και του κόμβου Σούρπης λόγω εκτέλεσης εργασιών επισκευής των αρμών διαστολής των Γεφυρών (Χ.Θ.284+570) και 41ΑR(Χ.Θ.287+530) του Αυτοκινητόδρομου ΑΘΕ.

Συγκεκριμένα:

Αποκλεισμός του τμήματος του αυτοκινητόδρομου στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη από τον Α/Κ Σούρπης (Χ.Θ. 274+620) έως τον Α/Κ Αλμυρού (Χ.Θ. 289+042) και ολική εκτροπή κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου προς Θεσσαλονίκη μέσω εναλλακτικής διαδρομής από τον Α/Κ Σούρπης έως τον Α/Κ Αλμυρού. Θα εφαρμοστεί το τυπικό σχέδιο 5-9α (Πλήρης Αποκλεισμός Αυτοκινητόδρομου και υποχρεωτική έξοδος για διατομή 2 λωρίδων).

Αποκλεισμός του κλάδου εισόδου με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη του Α/Κ Σούρπης. Διευκρινίζεται πως ο Η-Α/Κ ΒΙ.ΠΕ Αλμυρού δεν έχει κλάδο εισόδου προς τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Θα εφαρμοστεί το τυπικό σχέδιο 5-5α (Αποκλεισμός κλάδου εισόδου) για τον αποκλεισμό της εισόδου του Α/Κ Σούρπης προς Θεσσαλονίκη.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και κατά τη διάρκεια αυτών, κατόπιν πρότασης του Τ.Τ.Α. Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας, θα μονοδρομηθεί η τοπική οδός (εκτός ορίων ΚΕΠ) στην περιοχή του Α/Κ Σούρπης που οδηγεί στην ανατολική παράπλευρη οδό, από την διασταύρωσή της με την κάθετη οδό του κόμβου μέχρι την διασταύρωσή της με την ανατολική παράπλευρη οδό του αυτοκινητόδρομου, ώστε να εξυπηρετεί μόνο τα οχήματα που κινούνται προς την ανατολική παράπλευρη οδό και όχι το αντίθετο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη Μελέτη και με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης.

Λόγω της μακράς διάρκειας εφαρμογής των εν λόγω ρυθμίσεων, στο σημείο αποκλεισμού του κλάδου εισόδου στον Α/Κ Σούρπης θα τοποθετηθούν πλαστικά στηθαία τύπου new jersey αντί για όχημα με ένδειξη ¨Χ¨ ενώ δεν θα υπάρχει παρουσία σημαιοφόρου, όπως προβλέπεται στο τυπικό σχέδιο για προσωρινή σήμανση. Πλαστικά στηθαία θα τοποθετηθούν για λόγους ασφαλείας και στο σημείο αποκλεισμού επί του αυτοκινητόδρομου.

Επισημαίνεται ότι από τις εν λόγω Γέφυρες η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων του αυτοκινητόδρομου (προς Θεσσαλονίκη και προς Αθήνα) διέρχεται προσωρινά από τον δεξί κλάδο (προς Θεσσαλονίκη), καθώς βρίσκονται υπό καθεστώς αμφίδρομης κυκλοφορίας, λόγω αποκλεισμού του αριστερού κλάδου του αυτοκινητόδρομου (προς Αθήνα) στα εν λόγω σημεία, εξαιτίας κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αφενός για την ενίσχυση/ ανακατασκευή της Γέφυρας 37BR, αφετέρου για την επισκευή του βόρειου μεταβατικού επιχώματος της Γέφυρας 41BR, έπειτα από τις βλάβες που προκλήθηκαν σε αυτό από την κακοκαιρία Daniel.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι μακράς διάρκειας. Θα ισχύουν καθ’ όλο το 24ωρο από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 στις 07.00 έως και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στις 18.00 ή νωρίτερα σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών.


Σχετικά Άρθρα

Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου – Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον Αλμυρό

Στον  πανηγυρικό Εσπερινό για την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του…
Χρ. Τριαντόπουλος: Φυσιολογική και χωρίς επιβάρυνση η κατάσταση στον Παγασητικό Κόλπο

Χρ. Τριαντόπουλος: Φυσιολογική και χωρίς επιβάρυνση η κατάσταση στον Παγασητικό Κόλπο

Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιου για…
Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης για νερό από την Καρυά

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης για νερό από την Καρυά

Στους ίδιους γνώριμους τόπους και στα ίδια μονοπάτια που οδηγούν στην πηγή της Καρυάς -μετά την…