• 16 Νοεμβρίου, 2023

Γ. Παππάς σε Ζ. Μακρή: «Διατηρείται η ακτοπλοϊκή γραμμή Αγ. Κυριακή – Ν. Τρίκερι – Βόλος»

Γ. Παππάς σε Ζ. Μακρή: «Διατηρείται η ακτοπλοϊκή γραμμή Αγ. Κυριακή – Ν. Τρίκερι – Βόλος»

Για την διατήρηση της ακτοπλοϊκής γραμμής «Αγία Κυριακή – Νήσος Τρίκερι – Βόλος και επιστροφή» συναντήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Παππά, χθες, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

Η κ. Μακρή, είχε, ήδη, συζητήσει τόσο με τον Υφυπουργό κ. Παππά όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ε. Κυριαζόπουλο, την αναγκαιότητα της συνέχισης της λειτουργίας της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής, την σπουδαιότητα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο κάθε έτους αλλά και για την  διευκόλυνση των μονίμων κατοίκων του απομακρυσμένου μικρού παραθαλάσσιου οικισμού της Αγίας Κυριακής, το οποίο απέχει αρκετά από την πρωτεύουσα του Νομού και για την σύνδεσή του χρησιμοποιείται ένα αρκετά δύσκολο, ημιορεινό οδικό δίκτυο. Ο κ. Παππάς, είχε τονίσει στην προηγούμενη επικοινωνία τους ότι η επιδοτούμενη αυτή γραμμή αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες έγκρισης και χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Και είχε επίσης υπογραμμίσει, χαρακτηριστικά, ότι η συνδρομή της γραμμής αυτής στην αντιμετώπιση των καταστάσεων που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες ήταν καθοριστική. Για αυτό, χθες, στην προγραμματισμένη τους συνάντηση, ο Υφυπουργός κ. Παππάς ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) του Υπουργείου Ναυτιλίας γνωμοδότησε, θετικά, για την διατήρηση της λειτουργίας της γραμμής και αύξησε το ποσό της επιδότησης από 510.000€ σε 610.000€.Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών από το συναρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τόσο τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Παππά όσο και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλο για την καθοριστική ανταπόκρισή τους, για την άψογη συνεργασία αποτέλεσμα της οποίας ήταν αυτή η εξέλιξη, η οποία βελτιώνει, αναβαθμίζει και διευκολύνει την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.


Σχετικά Άρθρα

Γ. Βρούτσης και Ζ. Μακρή για τον ηλεκτροφωτισμό των σταδίων της Μαγνησίας

Γ. Βρούτσης και Ζ. Μακρή για τον ηλεκτροφωτισμό των σταδίων της Μαγνησίας

Την δεύτερη, κατά σειρά, συνάντηση μέσα σε λίγες ημέρες, είχε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…
Μήνυμα Ζέττας Μακρή για τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Μήνυμα Ζέττας Μακρή για τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Γιατί κάθε κορίτσι, κάθε γυναίκα αξίζει σεβασμό, αξιοπρέπεια, ισότητα, ασφάλεια, προστασία. Ο αγώνας για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση…
Η Ζ. Μακρή με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Η Ζ. Μακρή με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή συναντήθηκε με τον Πρόεδρο…