• 15 Νοεμβρίου, 2023

Ερυθρός Σταυρός: Δράση ενημέρωσης του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Ερυθρός Σταυρός: Δράση ενημέρωσης του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Το πρωί της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου, εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Αλμυρού του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και πραγματοποίησαν μέτρηση σακχάρου και αρτηριακής πίεσης στους πολίτες που σταμάτησαν στο ειδικά διαμορφωμένο τραπεζάκι τους. Ήταν μια δράση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Κατά τη διάρκειά της, δεκάδες πολίτες ενημερώθηκαν για την πρόληψη και την καλύτερη διαχείριση του διαβήτη, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκαν στη διάγνωση των συμπτωμάτων και των παραγόντων κινδύνου όλων των τύπων σακχαρώδους διαβήτη.

Όπως ειπώθηκε, ένας στους πέντε ενήλικες δεν γνωρίζει ότι έχει διαβήτη, ενώ μοιράστηκαν φυλλάδια ευαισθητοποίησης με τα συμπτώματα της νόσου και συμβουλές πρόληψης.

Υπενθυμίζεται ότι, ο διαβήτης είναι μια χρόνια εξελισσόμενη ασθένεια, ωστόσο, τα άτομα με διαβήτη μπορούν με την καλή διαχείριση των παραγόντων κινδύνου, όπως είναι η υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία και η στοματική υγεία, να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την υιοθέτηση συμπεριφορών για υγιεινή διατροφή, τακτική σωματική άσκηση, διακοπή του καπνίσματος, την οδοντιατρική φροντίδα και σωστή χρήση φαρμάκων για τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1977 με πρωτοβουλία της Βασίλισσας Όλγας και αποτελεί σήμερα μέλος της οικογένειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Αποτελεί τον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό οργανισμό στην Ελλάδα με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου τόσο σε περίοδο ειρήνης όσο και πολέμου. Η δράση του είναι θεμελιωμένη πάνω σε επτά αρχές: τον ανθρωπισμό, την αμεροληψία, την ουδετερότητα, την ανεξαρτησία, τον εθελοντισμό, την ενότητα, την παγκοσμιότητα. Στον Αλμυρό, το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού έχει να επιδείξει πλούσια κοινωνική δράση και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά ανθρώπων που αγαπούν να προσφέρουν.


Σχετικά Άρθρα

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

40ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου…
Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Στα σκαριά ημερήσιες κρουαζιέρες πολιτισμού και αξιοποίηση του Δυτικού Παγασητικού

Πανεπιστήμιο και Δήμοι εξετάζουν τη δημιουργία διαδημοτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας τύπου «hop on – hop off» –…
Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν την Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη

Το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου, οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμυρού, και πολίτες, τίμησαν τη μνήμη…