• 13 Νοεμβρίου, 2023

Σύσκεψη με Κυρανάκη για το ψηφιακό κτηματολόγιο

Σύσκεψη με Κυρανάκη για το ψηφιακό κτηματολόγιο

Σε σύσκεψη, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής υπό τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη,   συμμετείχε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου στις αρχές του νέου έτους για το ψηφιακό κτηματολόγιο, που θα αλλάξει τα δεδομένα σχετικά με τις εγγραφές των περιουσιακών στοιχείων, όλων των Ελλήνων.

Κατά την πολύωρη σύσκεψη, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος αφού απέδωσε τα εύσημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπογράμμισε ότι το ψηφιακό κτηματολόγιο αποτελεί άλμα για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Επιπλέον, ο βουλευτής Μαγνησίας έθεσε στον Υφυπουργό κ. Κ. Κυρανάκη, ζητήματα που έχουν προκύψει σε περιοχές της Μαγνησίας με χαρακτηριστικότερο το θέμα της Αλοννήσου, η οποία είναι μία από τις πρώτες περιοχές που κτηματογραφήθηκαν με εργαλεία ξεπερασμένης τεχνολογίας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλήθους προβλημάτων.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι από την εποχή της κτηματογράφησης έχουν παρέλθει όλες οι διοικητικές προθεσμίες, εκπνέουν και οι τελευταίες παρατάσεις, πάρα ταύτα το πρόβλημα παραμένει οξύ και η πολιτεία οφείλει να το αντιμετωπίσει με ριζικό τρόπο.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρανάκης, δεσμεύτηκε προς τον Βουλευτή ότι όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα, θα αντιμετωπιστούν με διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου για το ψηφιακό κτηματολόγιο, το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να κατατεθεί το ερχόμενο Φεβρουάριο.


Σχετικά Άρθρα

Χρ. Μπουκώρος: Οι ριπές ανέμου έως 103kh/h στα Κανάλια – Ενισχύεται το αίτημα αποζημίωσης δενδροκαλλιεργειών – Αναφορά σε Αυγενάκη

Χρ. Μπουκώρος: Οι ριπές ανέμου έως 103kh/h στα Κανάλια – Ενισχύεται το αίτημα αποζημίωσης δενδροκαλλιεργειών –…

Μετεωρολογικά στοιχεία ενισχύουν το αίτημα αποζημίωσης δενδροκαλλιεργειών Οι ριπές ανέμου έως  103kh/h στα Κανάλια Αναφορά κατέθεσε…
Χρ. Μπουκώρος: Να αποζημιωθούν για την πλημμύρα το Ορφανοτροφείο Βόλου και τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ιδρύματα

Χρ. Μπουκώρος: Να αποζημιωθούν για την πλημμύρα το Ορφανοτροφείο Βόλου και τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ιδρύματα

Το δίκαιο αίτημα του Ορφανοτροφείου Βόλου για την ένταξη των πληγέντων από την πλημμύρα ιδρυμάτων μη…
Παρέμβαση για τη χερσαία ζώνη Λιμένος Βόλου από τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής  και Εμπορίου Χρήστο Μπουκώρο

Παρέμβαση για τη χερσαία ζώνη Λιμένος Βόλου από τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χρήστο…

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του γραφείου του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Χρήστου Μπουκώρου: Την πρώτη συνεδρίαση…