• 13 Νοεμβρίου, 2023

Εθελοντική δράση καθαρισμού στην Αμαλιάπολη, πρωτοβουλία του Κ. Δημητρίου

Εθελοντική δράση καθαρισμού στην Αμαλιάπολη, πρωτοβουλία του Κ. Δημητρίου

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το καταστροφικό πέρασμα του ακραίου καιρικού φαινομένου Daniel από την Θεσσαλία και οι πληγές που άφησε είναι ακόμη ανοικτές. Ειδικότερα στην περιοχή μας, σε αρκετά σημεία υπάρχουν ακόμη σκουπίδια και φερτά υλικά.

Με πρωτοβουλία του καπετάνιου κου Κώστα Δημητρίου, του γνωστού σε όλους «Ταρζάν» και σε συνεργασία με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κο Γιάννη Ξάνθη και τον κο Μιχάλη Καπαρό, πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση καθαρισμού σε διάφορες παραλίες της Αμαλιάπολης και στο νησάκι, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Ο κος Δημητρίου διέθεσε το πλοίο και τον ειδικό εξοπλισμό του και ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα δράσης των πολιτών για τον καλλωπισμό του τόπου τους. Συμμετείχαν αρκετοί κάτοικοι του χωριού και μαζεύτηκε μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων και πεταμένων συσκευών. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, από τα βράχια στο νησάκι «αλιεύθηκαν» τρεις καταψύκτες με το γερανάκι που διαθέτουν τα φέρι μποτ όπως και πολλά μεγάλα ξύλα που επέπλεαν στο νερό.

Τα ξύλα συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο και θα καούν, ενώ οι πολλές σακούλες με διαφόρων ειδών πλαστικών ρίχθηκαν στην ανακύκλωση. Ο κος Δημητρίου ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος βάζει την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό για ανάλογες δράσεις σε άλλα μέρη. «Τελειώσαμε τον καθαρισμό σε παραλίες της Αμαλιάπολης και ευελπιστούμε να πάμε και αλλού. Εγώ δηλώνω διαθέσιμος να βάλω τα σκάφη μου, την τεχνογνωσία και τα εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να περιποιηθούμε τον όμορφο τόπο μας. Εάν δεν στηριχθούμε στον εθελοντισμό και δεν αφιερώσουμε προσωπικό χρόνο κι εργασία, δεν θα δούμε σύντομα την περιοχή όπως ήταν πριν τις καταστροφές διότι οι υπάλληλοι του Δήμου δεν επαρκούν. Με τα πλοία μου μπορούμε να πάμε και σε παραλίες που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση με τα πόδια. Θα ήθελα να παρακινήσουμε την τοπική κοινωνία, τους συλλόγους, τα παιδιά να συμμετάσχουν, να ευαισθητοποιηθούν όσοι άνθρωπο γίνεται περισσότεροι για να φροντίσουμε τις ομορφιές του Δυτικού Παγασητικού» ήταν τα λόγια του κου Δημητρίου.

Μάλιστα εξήρε τον εθελοντισμό μαθητών από την Πολωνία που βρέθηκαν στην Μαγνησία λόγω προγράμματος Erasmus και ταξίδεψαν με τα πλοία του «Ταρζάν» στον Παγασητικό. Σε κάποια στιγμή του ταξιδιού τους, το πλοίο άραξε σε παραλία του Νοτίου Πηλίου, οι μαθητές καθάρισαν το μέρος και μετά, ο κος Δημητρίου τούς κέρασε αναψυκτικά και φαγητά ανταμείβοντάς τους με αυτόν τον τρόπο για τον κόπο και την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους!


Σχετικά Άρθρα

Επιστολή αναγνώστη για την παιδική χαρά στην Αμαλιάπολη

Επιστολή αναγνώστη για την παιδική χαρά στην Αμαλιάπολη

Η παιδική χαρά στην Αμαλιάπολη καταστράφηκε ολοσχερώς κατά την επέλαση του Daniel τον Σεπτέμβριο του 2023.…
Πανήγυρης Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως

Πανήγυρης Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως

Σας προσκαλούμε όλους στην πανήγυρή μας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως. Το πρόγραμμα της πανήγυρης έχει ως…
Πυρετός εργασιών στην Αμαλιάπολη για αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές

Πυρετός εργασιών στην Αμαλιάπολη για αποκαταστάσεις ζημιών σε υποδομές

Στην Αμαλιάπολη, το τελευταίο τρίμηνο έγιναν και συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης των υποδομών που είχαν υποστεί σημαντικές…