• 13 Νοεμβρίου, 2023

Εκδηλώσεις από το Περιφ. Τμήμα Αλμυρού του Ερυθρού Σταυρού

Εκδηλώσεις από το Περιφ. Τμήμα Αλμυρού του Ερυθρού Σταυρού

Το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ Αλμυρού πραγματοποίησε απογευματινή εκδήλωση την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ στο δάσος Κουρί με τον Αρχιμανδρίτη και μέλος του Περιφερειακού Τμήματος κο Γεώργιο Γιαννιό και συμμετείχαν εθελοντές και μέλη του ΕΕΣ.

Μετά το πέρας του εσπερινού, αφού έδωσε τις ευχές του ο πατέρας Γεώργιος, πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος κος Κουρκούμπας Δημήτριος ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την ευχαριστήρια επιστολή του Προέδρου του ΕΕΣ dr Aντώνιου Αυγερινού για τη μεγάλη και συγκινητική ανταπόκριση του κοινού η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία σχετικά με τη συγκέντρωση κι αποστολή εκατοντάδων τόνων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προς τους πλημμυροπαθείς. Παράλληλα τη συγκέντρωση μεγάλου χρηματικού ποσού προς οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφές της Θεσσαλίας.

Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Αλμυρού ανταποκρίθηκε άμεσα τόσο στις πρόσφατες πυρκαγιές της περιοχής της Νέας Αγχιάλου όσο και στις καταστροφές από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας. Συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία, αφού τακτοποιήθηκαν από τους εθελοντές κατά είδος, απεστάλησαν  με φορτηγά του ΕΕΣ στις αποθήκες του προς αποστολή των πληγέντων. Η ενημέρωση  έγινε μέσω των ιερέων στις εκκλησίες και δελτίο τύπου στην εφημερίδα «ΛΑΟΣ της Μαγνησίας». Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε την ιδιοκτήτρια και εκδότρια κα Βιβή Τσιντσίνη για τη δωρεάν καταχώρηση όλων των Δελτίων Τύπου του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Αλμυρού, όλους τους Ιερείς της περιοχής Αλμυρού και όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για συγκέντρωση  ανθρωπιστικής βοήθειας.

Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου το πρωί, από τις 10:00 έως τις 13:00, λόγω της Παγκόσμιας ημέρας του Σακχαρώδους Διαβήτου, θα βρίσκονται εθελοντές στην Κεντρική Πλατεία του Αλμυρού για μέτρηση  σακχάρου και αρτηριακής πίεσης στους πολίτες που επιθυμούν, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία ύπουλη νόσος της οποίας  τα τελευταία χρόνια η  συχνότητα εμφάνισης και ο επιπολασμός της αυξάνονται διαρκώς σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Εκ του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Αλμυρού


Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Συνέντευξη με τον Υφ. Χρ. Τριαντόπουλο – Ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές της Μαγνησίας

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μαγνησίας -τον Ιούλιο του 2023- που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα…
Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους δημότες ο κυκλικός κόμβος στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό,…
Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο το Αισθητικό Δάσος Κουρί είναι κλειστό για τους επισκέπτες, ως …μέτρο…