Εξόρμηση για τις γυναίκες της Νέας Αγχιάλου στη Βοιωτία

Εξόρμηση για τις γυναίκες της Νέας Αγχιάλου στη Βοιωτία

Ημερήσια εκδρομή στη Λιβαδειά πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή 29 Οκτωβρίου ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου. Οι εκδρομείς πήγανε αρχικά στο μαρτυρικό Δίστομο, όπου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης με τα θαυμάσια εκθέματα (αγγεία, κοσμήματα, ψηφιδωτά κλπ) και ενημερώθηκαν για την Σφαγή του Διστόμου κατά την οποία, στις 10 Ιουνίου 1944, εκτελέστηκαν 228 άμαχοι από τους Γερμανούς κατακτητές.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, τη λεγόμενη “Αγιά Σοφιά της Ρούμελης”, στο Στείρι Βοιωτίας, που είναι το σπουδαιότερο μεταβυζαντινό μνημείο του 11ου αιώνα στον Ελλαδικό χώρο και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ελικώνα, απέναντι από τον Παρνασσό. Η Μονή αυτή λόγω της θαυμάσιας αρχιτεκτονικής της, καθώς και των πολύτιμων ψηφιδωτών και τοιχογραφιών της συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα μοναστηριακά συγκροτήματα των Βαλκανίων και περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εκεί φυλάσσεται και το Ιερό Λείψανο του Οσίου Λουκά.

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής η πόλη της Λιβαδειάς, όπου περιηγήθηκαν στις Πηγές Κρύας του ποταμού Ερκύνα που διασχίζει την πόλη και δημιουργεί ένα καταπράσινο και δροσερό περιβάλλον και στις όχθες του υπάρχουν πολλά εστιατόρια όπου οι γυναίκες δοκίμασαν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα. Το απόγευμα, πριν πάρουν τον δρόμο της επιστροφής, έγινε επίσκεψη στην τοπική εμποροπανήγυρη. Όλες οι γυναίκες που συμμετείχαν στην εξόρμηση αποκόμισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων, βλέποντας και μαθαίνοντας καινούργια πράγματα, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και περνώντας μαζί ευχάριστα την Κυριακή τους.


Σχετικά Άρθρα

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

H νέα μορφή του γηπέδου 5×5 της Ν. Αγχιάλου

Μερικές φορές στην πλούσια ελληνική γλώσσα, ένας τόνος αλλάζει τελείως το νόημα μιας λέξης. Το γήπεδο…
Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου  γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Φωτορεπορτάζ: Οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου γιόρτασαν την ημέρα της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας αποτέλεσε προσφάτως την αφορμή για να συγκεντρωθούν οι Γυναίκες της Νέας Αγχιάλου…
Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο 5×5 της Ν. Αγχιάλου!

Ένα έργο που περιμένουν εδώ κι αρκετό καιρό οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου άρχισε να υλοποιείται…