• 3 Νοεμβρίου, 2023

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ «Μάγνητων Τυφλών» και Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ερατώ»

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ «Μάγνητων Τυφλών» και Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ερατώ»

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Νομού Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» και η Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ερατώ» υπέγραψαν μνημόνιο για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ τους, με αντικείμενο τη φιλοξενία και φροντίδα ηλικιωμένων προσώπων με προβλήματα όρασης στη Μονάδα Φροντίδας.

Τα μέρη αναγνώρισαν την ανάγκη για τη μεταξύ τους συνεργασία αλλά και για την ανάληψη συνεργειών προώθησης, ενθάρρυνσης και υλοποίησης δράσεων προκειμένου να δοθεί το μήνυμα ότι οι τυφλοί συμπολίτες και οι ηλικιωμένοι με προβλήματα όρασης μπορούν να βρουν ένα χώρο με όλες τις προδιαγραφές και τις υποδομές που χρειάζονται για μία αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση.

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» ιδρύθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2007. Ο σκοπός του Σωματείου είναι η στήριξη των μελών του και των οικογενειών τους, καθώς και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την αναπηρία όρασης. Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ερατώ» ιδρύθηκε το 2008 από την οικογένεια Χρ. Γεροβασίλη, στο Μαλάκι Δήμου Νοτίου Πηλίου. Από τον Σεπτέμβριο του 2022 λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση και αποτελεί πρότυπη μονάδα φιλοξενίας ατόμων που βρίσκονται στην Τρίτη Ηλικία.

Το μνημόνιο υπογράφηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 μεταξύ του προέδρου του Σωματείου Λάμπρου Παρασκευά και της διοικητικής διευθύντριας της δομής Μαρίας Τόπα-Μαραβέγια. Παρόντες ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου των «Μαγνήτων Τυφλών» καθώς και ο διευθυντής της μονάδας Χειρουργός Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και η επιστημονικά υπεύθυνη Νευρολόγος – Γεροντολόγος Ευαγγελία Μπαχλαβά. Και τα δύο μέρη, στο πλαίσιο του θεσμικού και επιχειρησιακού τους ρόλου δεσμεύτηκαν να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες και τις δυνατότητές τους προκειμένου να εργαστούν προς το όφελος των ηλικιωμένων προσώπων με προβλήματα όρασης.


Σχετικά Άρθρα

Αναφορά Αθ. Λιούπη για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία όρασης στην ενημέρωση

Αναφορά Αθ. Λιούπη για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία όρασης στην ενημέρωση

Τη θέσπιση υποχρεωτικής εκφώνησης της μετάφρασης σε δηλώσεις ξένων ομιλητών στα ΜΜΕ για την απρόσκοπτη πρόσβαση…
Μακρή κι Αμυράς διοργανώνουν ποδηλατάδα στον Βόλο για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Μακρή κι Αμυράς διοργανώνουν ποδηλατάδα στον Βόλο για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς διοργανώνουν ποδηλατική δράση και…