• 2 Νοεμβρίου, 2023

Αλμυρός: Συνελήφθη σπείρα που εξαπάτησε ηλικιωμένη την Τετάρτη 1/11

Αλμυρός: Συνελήφθη σπείρα που εξαπάτησε ηλικιωμένη την Τετάρτη 1/11

Δύο άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Νοεμβρίου στη Σούρπη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού.

Οι συλληφθέντες νωρίτερα είχαν επικοινωνήσει με ηλικιωμένη γυναίκα στο χωριό. Ένας εξ αυτών προσποιήθηκε ότι ήταν γιατός νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν η αδερφή της γυναίκας η οποία …έπρεπε αμέσως να κάνει εγχείρηση. Την έπεισαν με αυτό το πρόσχημα να τους δώσει χρήματα και χρυσαφικά που θα άφηνε σε κάδο σκουπιδιών, τα οποία υπολογίζονται ότι ήταν αξίας, συνολικά, περίπου 9.000 ευρώ.

Κάτοικοι του χωριού αντιλήφθησαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε βλέποντας τους δράστες να ψάχνουν στα σκουπίδια και έτσι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Άμεση ήταν η επέμβαση των ανδρών του Α.Τ. Αλμυρού που μετέβησαν στη Σούρπη, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες. Σήμερα Πέμπτη θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Βόλου.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθησαν, χθες (01-11-2023) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, -3- άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, για απόπειρα απάτης. Ειδικότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με ημεδαπή γυναίκα, οι δράστες, προσποιούμενοι τους γιατρούς σε νοσοκομείο και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, της ζήτησαν και την έπεισαν να εναποθέσει σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στην οικία της, το χρηματικό ποσό των -3.570- ευρώ καθώς και τιμαλφή.

Πριν από την παραλαβή του προαναφερόμενου χρηματικού ποσού και των τιμαλφών, οι δράστες συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς, καθόσον έγιναν αντιληπτοί, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν, επιπλέον, το χρηματικό ποσό των -3.570- ευρώ και τα τιμαλφή, τα οποία και αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο τους.


Σχετικά Άρθρα

Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Κουρί: Βασάνισαν ένα κουτάβι και βανδάλισαν δημόσιους χώρους

Εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο το Αισθητικό Δάσος Κουρί είναι κλειστό για τους επισκέπτες, ως …μέτρο…
Ρεμπέτικες πενιές στην πλατεία του Αλμυρού

Ρεμπέτικες πενιές στην πλατεία του Αλμυρού

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Αλμυρού, η ορχήστρα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Ρεμπέτικο»…
Αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο για κάμερες σε δημόσιους χώρους

Αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο για κάμερες σε δημόσιους χώρους

Η 22η δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Ιουλίου και…