• 1 Νοεμβρίου, 2023

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη, έκδοση 28/10/23

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη, έκδοση 28/10/23

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης, όπως δημοσιεύθηκε στον “Λαό”, έκδοση 28ης Οκτωβρίου 2023:

 

Παντού  το αίμα γύρω μας
τρέχει άφθονο σε δίνη…
Προσευχηθείτε, Έλληνες,
για υγεία και ειρήνη.

 

 

Χρόνια πολλά… Η Πατρίδα και οι Έλληνες γιορτάζουν το έπος της Αλβανίας. Απλώστε τις σημαίες στα μπαλκόνια σας, να γαλανίσει ο τόπος, να ξυπνήσουν μνήμες για τους υπέργηρους, να αναταχθεί κι η εθνική περηφάνια μαζί μας, να προσέλθουμε ομαδόν στις παρελάσεις, να καμαρώσουμε τα παιδιά μας, να ακουστούν εμβατήρια, η Βέμπο, ν΄ ακούσουμε παραδοσιακά τραγούδια, να απολαύσουμε εθνικούς χορούς κτλ.

 

Προηγήθηκε η γιορτή του πολιούχου μας, του Αγίου Δημητρίου και χρόνια πολλά με υγεία σε όσους και όσες γιόρταζαν. Και του χρόνου άπαντες παρόντες και υγιείς…

 

Καλό μαγκάκι ο Οκτώβριος, σοβαρός κύριος, αφού μας σεβάστηκε μετεωρολογικά. Σωστά φθινοπωρινός, με ένα λεπτό άρωμα όψιμου καλοκαιριού, κρατάει σβηστή ακόμη τη θέρμανσή μας, κάτι πολύ κρίσιμο για τα απισχνασμένα πορτοφόλια μας. Τον κατευοδώνουμε με την ευχή να είναι προάγγελος ενός φιλικού χειμώνα.

 

Ο φετινός εορτασμός του «ΟΧΙ» κι ενώ εμείς τιμούμε τον απελευθερωτικό αγώνα των προγόνων μας, την αντίσταση του λαού μας ενάντια στους κατακτητές, συμπίπτει με το λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή. Η οσμή ενός γενικευμένου πολέμου «αγγίζει» τη γειτονιά μας, είναι έντονη, απειλεί να εμπλέξει κι άλλα κράτη και λαούς κι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του θρησκευτικού φανατισμού να κυριαρχούν. Οι ηγέτες που εμπλέκονται σ’ αυτόν τον αιματηρό ανταγωνισμό του ολέθρου -ο καθένας για τα δικά του υπερφίαλα συμφέροντα- δείχνουν παγιδευμένοι σ’ ένα συλλογικό παραλογισμό, που συχνά γίνεται ερήμην των λαών, αλλά το βέβαιο είναι ότι  μόνο και πρώτοι οι λαοί ακριβά θα πληρώσουν.

 

Χαρείτε, αδέρφια, την τρανή διπλή γιορτή… Η χώρα μας ανέβηκε κι άλλη επενδυτική βαθμίδα! Ευλαμπία, οικονομία στη φασουλάδα… Λιγότερο λάδι, πιο λίγα φασόλια κτλ. Και στο τσιπουράδικο -μετά την παρέλαση- εγώ θα φάω τον μπακαλιάρο κι εσύ μόνο τη σκορδαλιά. Οικονομία, είπαμε, αλλιώς δεν βγαίνει ο μήνας. Και η επενδυτική βαθμίδα δεν …τρώγεται (μόνο εμμέσως, πλαγίως και με χρονοκαθυστέρηση). Το έχουμε ξαναδεί το «έργο». Οι δείκτες της εθνικής οικονομίας να ευημερούν και ο λαός να ζορίζεται. Υπομονή λίγα …χρόνια ακόμη. Κι όσοι αντέξουμε, όσοι ζήσουμε. Μόνο ο καιρός να είναι φιλικός για μας, ειδικότερα στην καθημαγμένη Θεσσαλία.

 

Προς διάλυση οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού η ανάρρηση του Κασσελάκη στην Προεδρία του συγκεκριμένου κόμματος άνοιξε τους σχετικούς ασκούς του Αιόλου. Οι (αντικαταστατικές) διαγραφές ιστορικών στελεχών πέφτουν σαν το …χαλάζι και προβλέπω πως ο πολύφερνος «γαμπρός» από την Αμερική κινδυνεύει να μείνει μόνος του ή –ορθότερα- με τον Άντα, τον Μάντα και τον Νικολάκη τον αβάντα) τον κλειστό κύκλο που τον ακολουθεί. Τον Σφακιανό, τον αμίλητο 13-0 και τον …παρένθετο παππού.

 

Προβλέπω σαν σχεδόν βέβαιο ότι η στήλη δεν θα προλάβει να σχολιάσει όλες τις εξελίξεις, όταν θα πρέπει να την παραδώσω στο τυπογραφείο (είναι και «κουτσή» η τρέχουσα εβδομάδα λόγω της εθνικής επετείου).

 

Ανατρίχιασα με την (αριστοκρατική και θρησκευτική ευρυμάθεια) του Πολάκη, που σε ανάρτησή του, απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη τονίζει: «Ή αποδέξου το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στον Σύριζα-Π.Σ., που συμμετείχαν 150.000 άνθρωποι και εξέλεξαν πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη ή «Άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει. Σταμάτα να δηλητηριάζεις, λόγω της στενοχώριας και της πολιτικής σου αγκύλωσης, τον τηλεοπτικό αέρα και τον ΣΥΡΙΖΑ με θεωρίες συνωμοσίας για «άγνωστους» οικονομικούς παράγοντες που επέβαλαν» νέα ηγεσία στο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Και απορώ, βρε Σφακιανέ, εσείς  -τα επιφανή στελέχη- είχατε κουβαλήσει και τα …κρεββάτια σας στο κόμμα; Και πώς τώρα να …άρει το δικό του το καμάρι; Βάλε λίγη πλάτη να τον βοηθήσεις.

 

«Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του κόμματος,» σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Καλώς αποχωρείς, Ευκλείδη… Αν έμενες θα μάθαινες σωστότερα Ελληνικά στον Στέφανο.

 

Το νέο «αφεντικό» διαγράφει Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη. Έτσι… Για να μάθουν οι «ομπρέλες» να μην ξανακάνουν …γκέλες.

 

Μήνυμα από το εγγύς μέλλον: Στέφανος προς Σφακιανό: «Επιτέλους μόνοι».

 

5 Μαΐου θα έχουμε Πάσχα το 2024… Δηλαδή; Ζήσε Μάη μου να φας …οβελία, αν δεν έχουμε έλλειψη στα αρνάκια μέχρι τότε, αν εν γίνει κάποια μπαμπεσιά χειμωνιάτικη, τύπου Ντάνιελ (ο Θεός να μας φυλάει). Οπότε φάτε μπακαλιάρο από σήμερα, γιατί η 25η Μαρτίου θα είναι μεν σταθερή, αλλά ο σαρακοστιανός (των Βαΐων) θα καταφτάσει τέλος Απριλίου και ως τότε ποιος ζει… (άντε να μην το πω ολόκληρο). Το θέμα δεν με αφορά προσωπικά, αλλά δεν θέλω να έχετε τα στερητικά σας, σαν λιχούδες …γάτες.

 

Θα ζοριστεί η τοπική αγορά τη νέα χρονιά επειδή το Πάσχα θα είναι όψιμο, θα αργήσει και θα μπούμε μάλλον κατευθείαν στο καλοκαίρι. Η προσωπική μου επαγγελματική πείρα -όλα τα χρόνια- αυτό δείχνει. Όταν Πάσχα «πέφτει» κοντά στο χειμώνα η αγορά «ζεσταίνεται» πιο γρήγορα και παίρνει (από τζίρους) τις ανάσες της. Όταν όμως το Πάσχα είναι …Μαγιάτικο, «κλάψ’ τα, Χαράλαμπε». Επομένως για τις οικονομικές  μας ανάγκες έχουμε ένα λόγο επιπλέον να προσευχόμαστε να έχουμε ήπιο χειμώνα. Ένας άλλος λόγος είναι ως πελάτες οφείλουμε να στηρίξουμε τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις της πόλης μας, γιατί η χρονιά που θα ανατείλει προοιωνίζεται δύσκολη για τους ντόπιους επαγγελματίες.

 

Εν τω μεταξύ μαθαίνω ότι η γρίπη πιάνει σιγά – σιγά την εποχική της δουλίτσα και οι ήπιες νοσήσεις από κορονοϊό δεν πάνε πίσω. Εμβολιαστείτε, ρεμάλια… Για τη γρίπη έχω ραντεβού αμέσως μετά την παρέλαση (για να σας δώσω λίγο κουράγιο).

 

Οι λύκοι πάντοτε στην αναμπουμπούλα χαίρονται.. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤΥ Βόλου στη σύλληψη δύο ατόμων που εκτιμάται ότι είναι οι δουλέμποροι που έφεραν 27 Σύριους μετανάστες στη Μαγνησία και τους εγκατέλειψαν στην παραλία Λημνιώνα στο Β. Πήλιο, προχώρησε η αστυνομία. Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε διαφορετική περιοχή. Σημειώνεται ότι οι 27 Σύριοι μεταξύ των οποίων και εννιά παιδιά κάτω των 10 ετών και ένα βρέφος, μεταφέρθηκαν το βράδυ στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και στο Λιμεναρχείο και ζητήθηκε η συνδρομή των εθελοντών για να τους προσκομίσουν ρουχισμό, είδη υγιεινής και κουβέρτες. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους εκτός από έναν 50χρονο που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

 

Όπως διαπιστώνετε, με αφορμή ίσως τον κακό χαμό που γίνεται στη Μέση Ανατολή, οι δουλέμποροι ξεθάρρεψαν πάλι και, παρά την αυξημένη επιφυλακή του Λιμενικού, κατάφεραν να φτάσουν με το «φορτίο» τους στις ακτές του Πηλίου. Και η χώρα μας –ένα βήμα από το θέατρο του πολέμου- μόνο τα χειρότερα μπορεί να περιμένει και να φοβάται. Και οι πρόσφυγες -μέσα στην απελπισία τους- πληρώνουν τους λαθρέμπορους όσο – όσο και πολλές φορές τους βουλιάζουν και τους πνίγουν οι ίδιοι Τούρκοι διακινητές τους. Όλο αυτό το απάνθρωπο «γαϊτανάκι», αν ενταθεί, θα στριμώξει άθελα την Ελλάδα. Πέραν όλων αυτών ελλοχεύει ο κίνδυνος ανάμεσα στους λαθρομετανάστες να …σουλατσάρουν ανεξέλεγκτα στην πατρίδα μας και κάποια «μπουμπούκια» της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και του Ίσις. Άρα οι κίνδυνοι για τον Ελληνικό πληθυσμό πολλαπλασιάζονται.

 

Γράφει μια φίλη στο facebook: Τρεις φράσεις με πλήγωσαν περισσότερο στη ζωή μου:

-Δεν υπάρχει Αη-Βασίλης.

-Δεν μπορώ να σε δω ερωτικά.

-Δεν κάνουμε ντελίβερι τέτοια ώρα.

 

Τι κακό κι αυτό; Πρώτη είδηση στα ΜΜΕ κάθε βράδυ το λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή και δεύτερη είδηση το …μαλλιοβράσι στον ΣΥΡΙΖΑ. (Ρaax vobis = Ειρήνη υμίν) ή «Κακό χωριό τα λίγα σπίτια».


Σχετικά Άρθρα

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Το περασμένο Σάββατο (9 Μαρτίου 2024) «έφυγε» για τη «γειτονιά των Αγγέλων» ένας σπουδαίος άνθρωπος του…
Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας μετά την απώλεια του…