• 30 Οκτωβρίου, 2023

Κυκλοφοριακή ασφυξία για τον Αλμυρό – Αγανακτισμένοι επιχειρηματίες για τα επιπλέον χιλιόμετρα – Νέες ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακή ασφυξία για τον Αλμυρό – Αγανακτισμένοι επιχειρηματίες για τα επιπλέον χιλιόμετρα – Νέες ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακή ασφυξία βρίσκεται ο Δήμος Αλμυρού, αφού οι προσωρινές λύσεις πρόσβασης στην πόλη παραμένουν περισσότερο από έναν μήνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Στην πόλη μας η γέφυρα του Ξηριά έχει αποκόψει την εύκολη πρόσβαση από τη μια πλευρά της πόλης του Αλμυρού, αλλά και πολλά γεφύρια που αποτελούν τη μοναδική πρόσβαση σε χωριά στέκονται με προσωρινές αποκαταστάσεις.

Ειδικά για την είσοδο-έξοδο στην πόλη από τον διεθνή, οι πολίτες πρέπει να κάνουν πολλά επιπλέον χιλιόμετρα. Ειδικά επιβαρύνονται περισσότερο οι επαγγελματίες που πρέπει να ταξιδεύουν συχνά εκτός πόλης και οι βιοτέχνες και βιομήχανοι που για τις ανάγκες παράδοσης – παραλαβής εμπορευμάτων, αυξάνουν τα χιλιόμετρα και επομένως και τα έξοδά τους, χωρίς μέριμνα ενίσχυσης, αλλά και χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ επικοινωνήσαμε με το Γραφείο Τύπου της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», αλλά και με την Αντιπεριφερειάρχη κα Δωροθέα Κολυνδρίνη. Ακολουθούν οι δηλώσεις τους για το θέμα, με αναφορές στις εργασίες που έγιναν, τη μέριμνα, αλλά και νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας που δρομολογήθηκαν.

 

Απάντηση εκπροσώπου της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει εφαρμόσει από τις 7 Σεπτεμβρίου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Αλμυρού – Ρέμα Ξηριά (Χ.Θ 284+530), εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel που προκάλεσαν υποχώρηση του οδοστρώματος στη ΛΕΑ και στη δεξιά λωρίδα στον κλάδο προς Αθήνα (διάβρωση και υποσκαφή του βόρειου επιχώματος στη γέφυρα του ρέματος Ξηριά).

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή και να αποδοθεί σε κυκλοφορία ο αποκλεισμένος έως σήμερα Α/Κ Αλμυρού στην κατεύθυνση προς Αθήνα και με γνώμονα πάντα την οδική ασφάλεια, η εταιρεία έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υλοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως ακολούθως:

Από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου, καθ’ όλο το 24ωρο: Εκτέλεση προπαρασκευαστικών εργασιών. Αποκλεισμός τμήματος του αυτοκινητόδρομου από Α/Κ Αλμυρού έως Η-Α/Κ ΒΙ.ΠΕ Αλμυρού (κατεύθυνση προς Αθήνα).

Από τις 4 Νοεμβρίου κι έως την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής του επιχώματος της γέφυρας Ξηριά, θα υπάρχει αμφιδρόμηση κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου (ρεύμα προς Αθήνα) από τη Χ.Θ 288+085 έως τη Χ.Θ 285+830. Στις ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνεται ο αποκλεισμός του κλάδου εισόδου προς Αθήνα του Η-Α/Κ ΒΙ.ΠΕ Αλμυρού.

Εντός των ημερών αναμένεται και η έκδοση της σχετικής αστυνομικής απόφασης.

 

Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη κας Δωροθέας Κολυνδρίνη

Σε σχέση με την εταιρεία “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” σας ενημερώνουμε ότι έχουν ήδη δοθεί στην εταιρεία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας όλα τα απαραίτητα τα στοιχεία για την διευθέτηση-οριοθέτηση του χειμάρρου προκειμένου να ληφθούν υπόψη για την κατασκευή του τεχνικού έργου αρμοδιότητας της εταιρείας. Αναφορικά με τη γέφυρα του Ξηριά Αλμυρού, αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας/Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, βρίσκεται σε εξέλιξη πραγματογνωμοσύνη και μέχρι την έκδοση του πορίσματος απαγορεύονται οποιεσδήποτε εργασίες αποκατάστασης.

Τα στοιχεία του ρεπορτάζ καταλήγουν ότι θα έχουμε το επόμενο διάστημα, ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την πρόσβαση από τον ΠΑΘΕ. Σχετικά με το έργο στον ΠΑΘΕ στη γέφυρα Ξηριά για την οριστική επίλυση, όπως δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης, έχουν δοθεί τα στοιχεία για τη διευθέτηση – οριοθέτηση του χειμάρρου, ώστε να προχωρήσει η εταιρεία σε τεχνικό έργο, ενώ για τη γέφυρα που ενώνει Αλμυρό και Πλάτανο, στο ύψος του Σιούτη,  βρίσκονται σε εξέλιξη έργα πραγματογνωμοσύνης, πριν οριστικοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν στο σημείο.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Μαγνησίας

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Μαγνησίας

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βέττα Καλλιόπη και Γαβρήλος Γιώργος φέρνοντας…
Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, μετά από τις αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής…