• 24 Οκτωβρίου, 2023

Επιτροπή διεπιστημονικής υποστήριξης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Επιτροπή διεπιστημονικής υποστήριξης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Η Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) αποτελεί ένα καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού συστήματος με σκοπό τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από την Διευθύντρια του σχολείου, τον Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, την Ψυχολόγο, την Κοινωνικό Λειτουργό και τη Γραμματέα της Επιτροπής. Στόχος της Ε.Δ.Υ. είναι η ανάπτυξη ενός σχολείου για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, χωρίς διακρίσεις καθώς και η υποστήριξη της σχολικής μονάδας στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που δύναται να προκύψουν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού η Ε.Δ.Υ. λειτουργεί κάθε Πέμπτη. Ακολουθεί το μήνυμα της ψυχολόγου Καρμελίτας Χονδροδήμου και της κοινωνικής λειτουργού Δήμητρας Παπακωνσταντίνου του εν λόγω σχολείου προς γονείς-κηδεμόνες: Θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε για την έναρξη της λειτουργίας της Ε.Δ.Υ. κάθε Πέμπτη στο σχολείο μας, η οποία αποτελείται από Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό. Το έργο της Ε.Δ.Υ. στοχεύει στη στήριξη της οικογένειας και των μαθητών/τριών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Απευθύνεται σε όλο το μαθητικό πληθυσμό με ιδιαίτερη προσοχή σε μαθητές/τριες που έχουν ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι ατομικές συναντήσεις με τους/τις μαθητές/τριες πραγματοποιούνται κατόπιν γραπτής συναίνεσης του γονέα/ κηδεμόνα. Όλα τα προγράμματα στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολικού περιβάλλοντος. Για τον προγραμματισμό των συναντήσεων μπορείτε να στέλνετε email στις ακόλουθες διευθύνσεις: dpapakonst@sch.gr και Ckarmelita@sch.gr ή να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς με τη διεύθυνση του σχολείου. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε ιδιαίτερο χώρο με την ησυχία και την προσοχή που απαιτείται. Οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές, με βάση το επαγγελματικό απόρρητο των ειδικοτήτων.


Σχετικά Άρθρα

Μια αγκαλιά ο Αλμυρός στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Γιαννιού

Μια αγκαλιά ο Αλμυρός στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Γιαννιού

Σκέψεις, εμπειρίες και βιώματα που μοιράστηκε μαζί μας ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Γιαννιός, καταγράφονται στο βιβλίο…
Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού την Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 19:00 για συζήτηση…
Καταδίκη για πρώην Αντιδήμαρχο Αλμυρού

Καταδίκη για πρώην Αντιδήμαρχο Αλμυρού

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε πρώην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του…