• 24 Οκτωβρίου, 2023

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στον “Λαό” της 21ης Οκτωβρίου 2023:

Θεέ μου, μην επιτρέπεις

να σκοτώνονται παιδιά.

Δεν φτάνει η αθωότητά τους

να ξεπαγώσει τον αμαρτωλό

και φαύλο ήλιο της βίας.

——————————————-

Δεν λένε οι φίλοι ευχαριστώ,

οι φίλοι δεν χρωστούνε.

Στα πάρε και στα δώσε τους

τεφτέρια δεν κρατούνε.

(Κρητική μαντινάδα)

 

«Παιδιά, σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους»… Να βγάλουμε όπως – όπως τον επερχόμενο χειμώνα και να υποδεχτούμε τον Μάιο με τις ευρωεκλογές, μη και χάσουμε τον ντόρο να τρέχουμε κάθε λίγο και λιγάκι στις κάλπες. Να κάνουμε και νέα …προσπάθεια για ακόμη μια μεγαλύτερη αποχή, τώρα που το παρα-ξεφτιλίσαμε το πράγμα.

 

Η περασμένη Κυριακή εξελίχθηκε στη «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών» ή σωστότερα των μεγάλων ανατροπών και ο λαός –οι λίγοι που ψήφισαν- άλλαξαν δραστικά των αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και έστειλαν πολλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, κυρίως την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

 

Θα μπορούσα να πω ότι διορθώθηκε και μια πολιτική ισορροπία. Πιο δημοκρατική, αφού μείωσαν την έκδηλη απαίτηση της και τη ρέντα της ΝΔ να κερδίζει πάντοτε στο παιχνίδι του «πάρ’τα όλα».

 

Στον Αλμυρό, μετά από σκληρή μάχη στο β’ γύρο, νικητής είναι ο Δημήτρης Εσερίδης, με διαφορά 185 ψήφων από τον Βαγγέλη Χατζηκυριάκο. Να ευχηθούμε καλή και γόνιμη πορεία στη νέα θητεία του, για το καλό του Δήμου και όλων των συμπατριωτών μας.

 

Δεύτερη αλλαγή φρουράς (εξ ίσου ή και περισσότερο σημαντική) είναι η εντυπωσιακή εκλογή του κ. Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο οποίος υπερκέρασε την προσωρινή πρωτιά του κ. Αγοραστού στον α΄ γύρο. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του είναι προφανές ότι πλήρωσαν ακριβά τις δικές τους ευθύνες για τις πρωτοφανείς ζημιές και στις 4 Θεσσαλικούς νομούς, για έργα υποδομών που δεν έγιναν  ποτέ ή έγιναν πρόχειρα.

 

Γενικότερα σε όλη τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε προσωπικά κατά την προεκλογική περίοδο τη δημόσια διεκδίκηση να κερδίσει το κόμμα του όλες τις Περιφέρειες (13 στις 13 δηλαδή), ενώ τελικά κέρδισε της 8.  Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα αφ’ ενός μεν δεν μπόρεσε να ελέγξει τους «αντάρτες» της ΝΔ, ενώ όλοι σχεδόν οι αντιπολιτευόμενοι ψηφοφόροι συνασπίστηκαν με αντίπαλους υποψήφιους, κυρίως προερχόμενους –κρυφά ή φανερά- από το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά είναι προφανές ότι τους ακολούθησε και ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στα περισσότερα από τα παραπάνω σαφή ρόλο έπαιξε η γενικότερη χαλαρή ψήφος (αφού οι ψηφοφόροι δεν είχαν να βάλουν σταυρό προτίμησης στα ψηφοδέλτια), τα πολλά λευκά από τους Κουκουέδες και κυρίως η συνολική και πρωτοφανής αποχή.

 

Επομένως, κύριε Κυριάκο, είναι ηλίου φαεινότερο ότι πήρες το μήνυμα. Δουλειά σου τώρα είναι να «παίξεις χαμηλά την μπάλα» στο εξής. Όχι ως προς το κυβερνητικό έργο αυτό – καθαυτό, αλλά προς την ποιότητα και την πληρότητα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών και παροχών, αφού είναι ορατό πως έχεις απέναντί σου ένα λαό που σε εμπιστεύτηκε σε τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις, ενώ ο ίδιος υπόφερε και υποφέρει από πανδημίες, τεράστιες  κλιματικές καταστροφές κι ένα επίμονο κύμα ακρίβειας. Αν υπάρχουν …καλάμια, σ’ εσένα και τους συνεργάτες σου, καλύτερα να τ’ αφήσετε στα σπίτια σας και να πάψετε να τα καβαλάτε.

 

Όπως όλα δείχνουν ξεμπλέξαμε για φέτος από νέες εκλογές. Εκτός αν έρθει κάποια ξαφνική φαεινή ιδέα στον …Κασσελάκη.

 

Συχνά στην πολιτική υπάρχουν και εκείνοι που δεν άξιζαν τη νίκη. Όπως και ηττημένοι που απλά πλήρωσαν «αμαρτίες» άλλων.

 

Προσωπική άποψη: Η λευκή ψήφος είναι επιλογή και δικαίωμα. Η αποχή είναι περίπου έγκλημα.

 

«ΣΥΡΙΖΑ: Προσκλητήριο στο ΠΑΣΟΚ, με αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και «γέφυρα» τον Γ. Παπανδρέου» ήταν ο τίτλος σε ρεπορτάζ της Δευτεριάτικης «Καθημερινής». Η αλήθεια είναι ότι …βαρέθηκα να διαβάσω παρακάτω.

 

Άνοιξε ήδη η σχετική πλατφόρμα, με αναλυτικές οδηγίες για το επικαιροποιημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού, που δεν είναι υποχρεωτικό. Καλύτερα συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας αν πρέπει να το κάνετε ή όχι. Ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών θα ξεκινήσει 23 Οκτωβρίου. Στις ομάδες που συστήνεται ο εμβολιασμός θα αποσταλεί sms, ενώ θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα κατ’ οίκον για όσους έχουν ανάγκη. Ο εμβολιασμός γίνεται 3 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό ή τη νόσηση. Το νεότερο είναι ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να το κάνει και κάποιος που δεν έχει λάβει τον βασικό εμβολιασμό. Ας συνηθίσατε τις «τσιμπιές» λοιπόν, ορμάτε καλού – κακού….

 

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν. Ήθελα να ήξερα ποιος δουλεύει ποιον;

 

Πώς αντέχει η καρδιά σας, φανατικοί κοπρίτες, κάθε πλευράς, ιδεολογίας (τάχα) και θρησκεύματος, να σκοτώνετε αμάχους;

 

Για το ανείπωτο δράμα που εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή, ο δικός μας Μιχάλης, στην Κυριακάτικη Καθημερινή, στο άρθρο του με τίτλο «Να πρέπει διαρκώς να πιστεύεις ότι υπάρχεις», στον πρόλογό του γράφει: «Να κρατάς το στόμα του παιδιού σου για να μη μιλήσει. Για να μην ακουστεί ο πανικόβλητος λυγμός του μέσα από την κρυψώνα σας. Να κρατάς το μωρό σου κλεισμένος σε ένα υπόγειο και να εύχεσαι να μη δώσει εκείνη τη στιγμή κανένα ηχηρό σημείο ζωής. Να μην ακουστεί το κλάμα του στον επίδοξο δολοφόνο του». Σοκ και δέος…

 

«Στο πόλεμο κανένας δεν έχει δίκιο. Μόνο τα παιδιά». Και μόνο που τα ήδη σκοτωμένα παιδιά χάνουν για πάντα το δίκιο τους…

 

Ανέκαθεν οι θρησκευτικοί πόλεμοι ήταν οι χειρότεροι της Ιστορίας. Αίμα, πολύ αίμα, κτηνωδίες, φρικαλεότητες, σοκ και δέος…

 

Allahu Akbar (Ο Θεός είναι μεγάλος), αλλά εσύ είσαι ένας τρομοκράτης δολοφόνος, ανισόρροπος και φανατικός,  που σκότωσες δυο ανύποπτους και αθώους Σουηδούς φιλάθλους που πήγαν στις Βρυξέλλες να δουν το παιχνίδι της εθνικής τους ομάδας με τους Βέλγους. Ένας σκέτος ξεφτίλας είσαι κι όχι ένα κανονικός στρατιώτης, με στολή και διακριτικά, που πολεμάει ένα στρατευμένο αντίπαλο. Σκοτώνεις κρυφά και ύποπτα αθώους.

 

Κι ενώ γίνονταν όλα αυτά, να «πετάει» το παιδί σου για Βρυξέλλες και να μένει εκεί για όλη τη βδομάδα, να κυκλοφορεί στους δρόμους. Κι εσύ -όταν σου τηλεφωνεί- να προσποιείσαι τον …χαζό, ότι τάχα δεν τρέχει τίποτε.

 

Έχω μια απορία: Για το ζήτημα της παράνομης προφυλάκισης από το καθεστώς Ράμα, του Έλληνα μειονοτικού Μπελέρη, Δημάρχου Χιμάρας, τα Ελληνικά κόμματα της Αντιπολίτευσης γιατί σιωπούν;

 

Σε κάποιους νεοφανείς θεοσεβούμενους, που επισκέπτονται το Άγιο Όρος, αλλά κατά τα άλλα καθυβρίζουν τους πάντες δημόσια, ακόμη και τους ομοφυλόφιλους, να θυμίσω ην παροιμία που έγραψε ο Καζαντζάκης: «Ο Θεός να σε φυλάει από τα πισινά του μουλαριού και τα μπροστινά του καλογέρου». Αυτά, προς γνώση και συμμόρφωση….

 

Εξ ίσου νεοφανής ηγέτης της Αριστεράς –έτσι αυτοαποκαλείται- απαίτησε από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι να απολύσει γνωστό δημοσιογράφο, την περασμένη Κυριακή. Και επέβαλε στους συνεργάτες του να μην εμφανίζονται στον συγκεκριμένο Σταθμό. Και δεν χρειάζεται να προφτάσετε να μου πείτε αν αυτή η απόφαση είναι «φιλεργατική» ή «δημοκρατική»… Γιατί ο μυστήριος αρχηγούλης πάραυτα «έφαγε …πόρτα» από τον Σταθμό.

 

Το ίδιο εκλογικό βράδυ και σε άλλα τηλεοπτικά κανάλια έγινε …μαλλιοβράσι, γιατί τα νεύρα κάποιων καλεσμένων είχαν χτυπήσει …ταβάνι.

 

Αν υπολογίσεις ότι είμαστε στην καρδιά του Φθινοπώρου, από πλευράς καιρικών φαινομένων καλά τα πάει ο Οκτώβριος. Να μην τον ματιάσουμε, γιατί έρχεται το τριήμερο της παρέλασης, αλλά και για να κάνουμε οικονομία στο λάδι που δεν φτάνει πια ούτε για …ξεμάτιασμα. Ελπίζω όμως να υπάρχει επάρκεια αλίπαστου μπακαλιάρου στα τσιπουράδικα. Αλλιώς οι Αλμυριώτες δεν παλεύονται. Επιβάλλεται –κατά το έθιμο- «να φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι».


Σχετικά Άρθρα

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Το περασμένο Σάββατο (9 Μαρτίου 2024) «έφυγε» για τη «γειτονιά των Αγγέλων» ένας σπουδαίος άνθρωπος του…
Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας μετά την απώλεια του…