• 17 Οκτωβρίου, 2023

Συνέντευξη με τον Γιώργο Λάππα, πλέι μέικερ του ΓΣΑ και υπεύθυνο λειτουργίας της ακαδημίας

Συνέντευξη με τον Γιώργο Λάππα, πλέι μέικερ του ΓΣΑ και υπεύθυνο λειτουργίας της ακαδημίας

Μετρούν αντίστροφα οι άνθρωποι της ομάδας μπάσκετ του ΓΣΑ καθώς απέμειναν εννιά ημέρες για την έναρξη του πρωταθλήματος της National League 2, η πρεμιέρα είναι εκτός έδρας με αντίπαλο την Μελίκη. Η κυανόλευκη ομάδα παρουσιάζεται δυνατή και έχει στόχο να πρωταγωνιστεί και φέτος, σε μία κατηγορία με ιδιαιτερότητες αφού πλέον ο δρόμος για την άνοδο είναι πιο δύσκολος στα πλέι οφ.

Στον πολύ αξιόλογο κορμό των προηγούμενων ετών, ήρθε και «κόλλησε» ιδανικά ο Γιώργος Λάππας, ο Βολιώτης πόιντ γκαρντ που έδειξε την αξία του στα παιχνίδια του Κυπέλλου. Εκτός από το οργανωτικό κομμάτι, είναι παίκτης που μπορεί να εκτελέσει από μακριά, κάτι που έλειπε στη συγκεκριμένη θέση από τον Αλμυρό. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στα τρία επίσημα ματς σημείωσε 58 πόντους με επτά τρίποντα και σημαντική συνεισφορά σε ασίστ, ριμπάουντ και κερδισμένα φάουλ. Μάλιστα στον ΓΣΑ έχει διπλό ρόλο, αφού εκτός από παίκτης, είναι υπεύθυνος ακαδημίας στο οργανωτικό κομμάτι και προπονητής. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Γιώργο Λάππα για όλα αυτά, μετά το φιλικό που έδωσε το προηγούμενο Σάββατο το εφηβικό τμήμα με αντίπαλο την Elite Νέας Αγχιάλου.

-Γιώργο, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα του ΓΣΑ αυτό το διάστημα που βρίσκεσαι στον Αλμυρό;

-Η ομάδα έχει ένα πολύ καλό οικογενειακό κλίμα, εύκολα το λέει κανείς αλλά δύσκολα το βρίσκει… Είναι σημαντικό ότι οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να κάνουν σταθερά βήματα καταξίωσης στις εθνικές κατηγορίες χωρίς τυμπανοκρουσίες και βαρύγδουπες δηλώσεις. Θεωρώ ότι έχουν γίνει κινήσεις για να αποκτήσει ο ΓΣΑ έναν πιο επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας, είτε αυτός αφορά τους παίκτες είτε τη διοίκηση. Δουλεύουμε πάνω στη νοοτροπία του πρωταθλητή. Είμαι αισιόδοξος, υπάρχει πολύ ταλέντο, είναι θετικό ότι η ομάδα διαθέτει αρκετά καλό τοπικό στοιχείο και στηρίζεται σε αυτό. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου, να είναι οι φίλαθλοι κοντά μας και να γεμίζουν το κλειστό όχι μόνο στα σημαντικά παιχνίδια των πλέι οφ αλλά σε κάθε αγώνα στο σπίτι μας. Αυτό μας δίνει ώθηση εμάς τους αθλητές κι ανυπομονώ να το ζήσω. Πιστεύω ότι η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο δείχνει στήριξη στη διοίκηση, τον προπονητή, τους αθλητές και σεβασμό, εκτίμηση στη δουλειά όλων μας.

 

-Παράλληλα με την πρώτη ομάδα, είσαι πλέον υπεύθυνος ακαδημίας. Πώς αντιμετωπίζεις αυτόν τον ρόλο;

-Όταν είχα φύγει από τον Βόλο για να παίξω επαγγελματικά, ήταν το 2006 και είχε πει ότι θα ήθελα να γυρίσω μετά από είκοσι χρόνια στην πόλη μου. Αυτό έγινε μετά από 17 διότι η πρόταση του ΓΣΑ μου έδινε την προοπτική να ασχοληθώ ενεργά με το κομμάτι της ακαδημίας, κάτι που αγαπάω και με ενδιαφέρει. Είμαι προπονητής στο μεγαλύτερο ηλικιακά τμήμα και υπεύθυνος ακαδημίας όσον αφορά στο οργανωτικό κομμάτι. Θέλω να δηλώσω πως ο Νέστορας Τσαμπίρας έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά, έχει μεγάλη εμπειρία, γνωρίζει πολύ καλά τα παιδιά και τους γονείς τους και δεν χρειάζεται συμβουλές από εμένα. Εγώ θα ήθελα να μεταφέρω τις εμπειρίες και τις εικόνες που έχω ζήσει σε διάφορους επαγγελματικούς συλλόγους στην περιφέρεια, με στόχο να φέρουμε τα παιδιά στον αθλητισμό και να βγάλουμε αθλητές για την πρώτη ομάδα του Αλμυρού, ή ακόμη και να πάνε σε παραπάνω επίπεδο εφόσον έχουν τα προσόντα.

Στις επιδιώξει μας είναι όλα τα χρήματα της ακαδημίας να επιστρέψουν στην ακαδημία και να υλοποιήσουμε διάφορες δράσεις που θα κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ, να ενημερωθούν, να γεμίσουν τα ανοικτά γήπεδα, να ανάψουμε τη φλόγα για άθληση. Με το σκεπτικό μου συμφώνησαν οι άνθρωποι της διοίκησης και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που συνεργαστήκαμε.

 

-Πέρυσι οι Παίδες του ΓΣΑ αναδείχθηκαν πρωταθλητές Θεσσαλίας ενώ αρκετοί νεαροί συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα, Υπάρχει το υλικό στην πόλη για να επενδύσει ο ΓΣΑ;

-Πράγματι, έτσι είναι. Το ότι η ομάδα Παίδων κέρδισε τον τίτλο στο πρωτάθλημά της σε πανθεσσαλικό επίπεδο δείχνει τη δουλειά που έχει κάνει ο Νέστορας Τσαμπίρας και τα εύσημα ανήκουν σε αυτόν. Κακά τα ψέματα, καλές οι προπονήσεις, αλλά τα παιδιά «ψήνονται» μέσα από αγώνες, τους περιμένουν πώς και πώς. Σκοπεύουμε να διευρύνουμε το δίκτυο συλλόγων με τους οποίους έχουμε καλές σχέσεις και να κάνουμε πολλούς αγώνες, ακόμη κι εκτός νομού, όπου κρίνεται απαραίτητο ώστε να καλύψουμε το μικρό πρόγραμμα στο καλεντάρι της ΕΣΚΑΘ. Ακόμη και στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, τα παιδιά μπορούν να συνδυάσουν το διάβασμα με τον αθλητισμό και μόνο οφέλη θα έχουν να αποκομίσουν. Θεωρώ ότι μπορούμε να τρέξουμε αυτό το πρότζεκ, ο Αλμυρός έχει τη δυναμική να το σηκώσει… Δεν θα γίνουν όλα τα παιδιά αθλητές της πρώτης ομάδας, αλλά θέλουμε να τα φέρουμε στο γήπεδο, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να πάρουν τις αξίες που τον πρεσβεύουν, να κοινωνικοποιηθούν, να συνεργαστούν, να λειτουργήσουν σε μία ομάδα, να γνωρίσουν ότι η προσπάθεια ανταμείβεται. Χαίρομαι που ο Αλμυρός θέλει να βγάλει αθλητές, ήδη πολλοί Αλμυριώτες έπαιξαν και στα τρία παιχνίδια Κυπέλλου, ακόμη και οι μικρότεροι σε ηλικία.

Τελειώνοντας τη συζήτησή μας, ο Γιώργος Λάππας ανέφερε πως ο ίδιος έχει επωμιστεί ρόλους στον Αλμυρό που δεν φοβάται να τους πάρει, είτε αγωνιστικά, είτε στα αποδυτήρια είτε στην ακαδημία. «Αισθάνομαι πολύ ώριμος και θέλω να μεταφέρω τις εμπειρίες μου στους μικρότερους» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε κάνοντας λόγο «για προσήλωση στον στόχο, με το κεφάλι χαμηλά, νοοτροπία νικητή, χαμηλό προφίλ και στο τέλος θα γίνει το ταμείο της μακράς αυτής σεζόν».

 


Σχετικά Άρθρα

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα σεζόν 2024-25

Στις 5 Οκτωβρίου η έναρξη της Α1 ΕΣΚΑΘ – Οι 14 αντίπαλοι του ΓΣΑ τη νέα…

Με 15 ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, εφόσον όλες δηλώσουν συμμετοχή μετά την…
Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Γιάννης Μελέτης: Το επίτευγμα αυτής της ομάδας ήταν ανεπανάληπτο

Την αποχώρησή του από τα διοικητικά του ΓΣΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μελέτης με την ακόλουθη δήλωση…
Η νέα διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ

Η νέα διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ

Από τον πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού έγιναν γνωστά τα ονόματα των ατόμων που απαρτίζουν τη…