• 14 Οκτωβρίου, 2023

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 13/10/23

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 13/10/23

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης και δημοσιεύθηκε στον Λαό της 13ης Οκτωβρίου.

Έμπειροι είναι κι οι δυο
στης Κυριακής τη μάχη.
Για αποχή και μπαμπεσιές
τρέμουν οι μονομάχοι.

 

Πάει κι αυτό το πρώτο «ποταμάκι»… Τις αυτοδιοικητικές εκλογές εννοώ. Ε, δεν ήταν δα και Ντάνιελ ή Ηλίας. Σχετικά σιγανό ποταμάκι ήταν αυτή τη φορά. Ήπια και βουβή η προεκλογική περίοδος. Ίσως γιατί φέτος ο κοσμάκης είχε κουραστεί από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν. Ίσως γιατί τα βάσανα και οι ζημιές από τις κακοκαιρίες, η καθημερινή ακρίβεια κι ο επερχόμενος χειμώνας έστρεψαν αλλού τα βασικά ενδιαφέροντα και κυρίως την προσοχή μας. Άλλωστε τον κουμπάρο, τον μπατζανάκη, τον ξάδερφο και τους φίλους τους ψηφίσαμε, ξεδιαλέγοντας τους σταυρούς ανάμεσα σε πληθώρα υποψηφίων.

 

Τώρα θα αναμετρηθούν για το νέο Δημαρχιακό θώκο δυο παλιοί γνώριμοι, έμπειροι για να καθίσουν στην «ηλεκτρική καρέκλα» που διεκδικούν. Η αποχή αναμένεται να είναι μεγαλύτερη της πρώτης Κυριακής, όχι μόνο γιατί έτσι γίνεται συνήθως… Ειδικότερα  κάποιοι που ζουν μακριά από τη γενέτειρά τους ίσως δεν θα μπορέσουν ή να θέλουν να ξανάρθουν για να ψηφίσουν πάλι, αφού -συν τοις άλλοις- έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση της σταυροδοσίας και της σχετικής υποχρέωσης προς κάποιο φίλο ή συγγενή.

 

Η νέα αναμέτρηση είναι πιθανό να έχει επίσης το άρωμα του …ντέρμπι, αφού είναι απρόβλεπτος ο αριθμός των μετακινήσεων κάποιων ψηφοφόρων που μπορεί να αλλάξουν την επιλογή τους ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή. Άλλος γρίφος θα είναι το που θα στρέψει την επιλογή του αυτή τη φορά η μερίδα των πολιτών εκείνων που αρχικά είχαν ψηφίσει το τρίτο ή τέταρτο συνδυασμό, που έμειναν εκτός περαιτέρω διεκδίκησης και θα έχουν πιο χαλαρή επιλογή, αν και εφόσον ξαναπάνε μέχρι τη δεύτερη κάλπη.

 

Τα παραπάνω φυσικά ισχύουν και για το δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών, που έχει ανάλογα μεγάλη κρισιμότητα, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν προκαταβολικά έντονο κομματικό χρώμα στο συγκεκριμένο κομμάτι τα αυτοδιοίκησης. Κι εδώ οι εκκρεμότητες στο δεύτερο γύρο αφορούν τις υπόλοιπες 6 Περιφέρειες της χώρας, με κάποιες να έχουν χρώμα «εμφύλιου», αφού θα διεξαχθούν αποκλειστικά ανάμεσα σε Νεοδημοκράτες και «αντάρτες» του ιδίου κόμματος.

 

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη Θεσσαλία, όπου ο κ. Αγοραστός πρώτευσε μεν και πάλι, αλλά με σοβαρές απώλειες σε σχέση με τα ποσοστά του πρόσφατου παρελθόντος και είναι ο μοναδικός που θα έχει απέναντι του αντίπαλο της συνασπισμένης (άτυπα) αντιπολίτευσης. Η πληγωμένη από τις κακοκαιρίες Θεσσαλία τιμώρησε -εν μέρει- τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του με τις παραπάνω απώλειες, ενώ από τους άλλους νομούς της Θεσσαλίας μόνο η Λάρισα αλλάζει Δήμαρχο.

 

Προσωπική ευχή μου είναι πάντως ο κόσμος να πάει να ψηφίσει, σε κάθε περίπτωση, για να έχουμε έμπρακτη ευθύνη απέναντι σε κάθε αποτέλεσμα και να μην αφήνουμε σε άλλους την επιλογή, ερήμην μας. Η νέα πορεία του Δήμου ή της Περιφέρειας είναι κρίσιμο ζήτημα πάντοτε για τον τόπο μας και επιβάλλεται να μας αφορά όλους.

 

Η Κυβερνητική παράταξη λοιπόν «κλείδωσε» αρχικά 7 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και συνεχίζει ακάθεκτη, αφού για τη δεύτερη μόνο στη Θεσσαλία -όπως προείπα- «παίζει» εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης. Πανελλαδικά, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ πήγαν καλύτερα των προηγούμενων αναμετρήσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη …ψάχνεται.

 

Κάποιοι μου φαίνεται ότι βρήκατε λάσπες ξαφνικά μπροστά στην πόρτα σας ή και μέσα στα σπίτια σας και πήρατε …θράσος.

 

Μικροί δικτατορίσκοι κάποιοι Δήμαρχοι σε μικρούς κυρίως Δήμους. Ελλείψει αντιπάλου πήραν το 100% των ψήφων. (Η αποχή από τους αντιπαθούντες θα πήγε …σύννεφο). Από τα παράξενα των εκλογών….

 

Χάρηκα που είδα μια -μερική έστω- ανανέωση στα Αλμυριώτικα ψηφοδέλτια. Και για την πρώτη φορά, όσοι ήταν υποψήφιοι-ες για πρώτη φορά να ξέρουν ότι μεγάλη αξία έχει όχι μόνο η εκλογή αλλά κυρίως η συμμετοχή. Ανοίγει δρόμους για το άμεσο μέλλον… Φρεσκάρει τον πολιτικό «αέρα» της περιοχής μας.

 

Ο φρικτός και πολύνεκρος πόλεμος, που ξεκίνησε μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ είναι μόνο η πιθανή αρχή του τέλους… Για όλη τη «γειτονιά» μας… Θα γενικευτεί, δυστυχώς. Και θα τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση όλοι οι όπου Γης υπερφίαλοι ολιγάρχες.

 

Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές…  Και κυρίως μαϊντανό. Τον ξεμωραμένο Ερντογάν. Κι εκείνο το λάπατο, τον Μπαχτσελί. (Μου φαίνεται ότι οι πύραυλοι σχεδόν πάντοτε πέφτουν σε λάθος μέρη).

 

Οι ακραίοι εθνικισμοί και οι επεκτατικές βλέψεις κάποιων αχόρταγων ηγετών πρέπει να πίνουν πολύ ανθρώπινο αίμα για να επιβιώνουν. Αλλοίμονο στον κόσμο… Ολόκληρες οικογένειες, υπερήλικες, μικρά παιδιά, γυναίκες, γίνονται τροφή για τον Μολώχ του πολέμου.

 

Στην αγανακτισμένη λαϊκή φράση «μου έβγαλες το λάδι» έχει πλέον απαγορευτεί ολοσχερώς, σαν ανούσια και ψεύτικη. Πού να βρεις λάδι για να το …βγάλεις; «Πριν 83 χρόνια, τέτοια εποχή, τρώγαμε μπομπότα κι ήταν Κατοχή», όπως τραγουδούσε κι ο Κηλαηδόνης.

 

Θα γλιτώσουμε κι απ’ τους …λεκέδες. Πώς να πεις στον άλλο-η «μου έκανες λαδιά»;

 

Τώρα που θα ξεμπλέξουμε από ψηφοφορίες, κομματικές και άλλες υποχρεώσεις, εσείς οι νεότεροι βάλτε μπρος να κάνετε και κανένα …παιδάκι. Η φυλή απειλείται σοβαρά από την υπογεννητικότητα. Πέρσι στην Ελλάδα θυμίζω ότι οι θάνατοι ήταν διπλάσιοι από τους τοκετούς. Και να μην ακούω υπεκφυγές του τύπου «δεν έχουμε τους οικονομικούς πόρους για να το αποφασίσουμε, πώς θα το μεγαλώσουμε;». Να μην ανησυχείτε για κάτι τέτοιοι. Θα φροντίσει ο ίδιος ο Θεός για κάτι τέτοιες λεπτομέρειες και θα μεγαλώσει χωρίς καν να το καταλάβετε. Τα παιδιά είναι σκέτη ευτυχία για κάθε οικογένεια. Ρωτήστε κάποιους που έγιναν ήδη γονείς. Θα βρείτε κάποιον να σας αποτρέψει από το να τεκνοποιήσετε;

 

Μην το παίρνεις προσωπικά, βρε Ευλαμπία… Το «κούνια που σε κούναγε» στο λέω για άλλους λόγους.

 

Σε 20 ανέρχονται, εντός του 2023, οι θάνατοι ασθενών από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, ενώ αυξάνονται τα κρούσματα που έχουν διαγνωσθεί και διερευνηθεί. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν ένας θάνατος και πέντε νέα κρούσματα, ενώ για ένα περιστατικό εκκρεμεί η ολοκλήρωση του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (δεν περιλαμβάνεται στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων). Ειδικότερα, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, έχουν εντοπισθεί και διερευνηθεί συνολικά 157 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα.

 

Να σε τσαλαπατήσει κανένας …ελέφαντας π.χ. της Κένυα, το καταλαβαίνω. Αλλά να πας προς τον Ύψιστο από κουνούπι του Νείλου; Ξεφτίλα…

 

Να υποθέσω, Αχιλλέα ότι για τη νέα πενταετία σου στον ένδοξο Βόλο θα δούμε κάποιες φορές την Πάολα. Μην πεις όχι και μου ανάψεις πρόωρα τα …λαμπάκια.

 

Δωρεάν πόσιμο νερό για όσο χρονικό διάστημα ακόμη απαιτηθεί ακόμη, λέει. Τίποτε σε διανομή …τσίπουρου δωρεάν «παίζει» άραγε;

 

Βρήκα στο δρόμο ένα γνωστό που μου αποκάλυψε ότι του λείπει από το επίσημο πολιτικό σκηνικό  ο …Βαρουφάκης. Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου. Κάτι τέτοια ακούς και βλέπεις και σου έρχεται να καλοβλέπεις την υπογεννητικότητα που ανέφερα παραπάνω.

 

 

Περιμένοντας βράδυ της Κυριακής τα εκλογικά αποτελέσματα, πιείτε κανένα ποτηράκι παραπάνω. Είναι φάρμακο για κερδισμένους και χαμένους.

 

Ξανά – μανά καλό βόλι….


Σχετικά Άρθρα

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Το περασμένο Σάββατο (9 Μαρτίου 2024) «έφυγε» για τη «γειτονιά των Αγγέλων» ένας σπουδαίος άνθρωπος του…
Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας μετά την απώλεια του…