• 10 Οκτωβρίου, 2023

Πρωινό Δελτίο Τύπου 10-10-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 10-10-2023 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τρίτης 10 Οκτωβρίου 2023. “Ανοίξτε” με “κλικ στο λινκ”, όσα δεν έχετε πληροφορηθεί, όσα σας ενδιαφέρουν και για όσα θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες.

Ισραήλ: Πώς το φεστιβάλ Supernova μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου της Χαμάς – Ανάλυση των βίντεο στα social media

Το Supernova στην ύπαιθρο του Ισραήλ ήταν ένα φεστιβάλ όπως όλα τα άλλα: νέοι άνθρωποι χόρευαν και διασκέδαζαν μέχρι το πρωί. Πολλοί από τους συμμετέχοντες τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και μοιράζονταν την εμπειρία στα social media. Αλλά μετά ήρθε η φρίκη.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Το ταμείο του πρώτου γύρου για τα κόμματα

Τα πολιτικά συμπεράσματα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών και η στρατηγική ενόψει του δεύτερου γύρου μπαίνουν στο μικροσκόπιο των κομμάτων. Στη Ν.Δ. το αποτέλεσμα έδειξε ακόμη και ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας, σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου.

Κομισιόν: Μπρος – πίσω για την αναστολή πληρωμών στην Παλαιστίνη

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε σε αρκετά κράτη-μέλη η απόφαση του επιτρόπου Ολιβερ Βάρχελι να αναστείλει τις πληρωμές και ουσιαστικά την αναπτυξιακή βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, η Κομισιόν αναφέρει σε ανακοίνωση, που εξέδωσε πριν από λίγο, ότι θα «επανεξετάσει» άμεσα το ζήτημα και πως σε κάθε περίπτωση δεν αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Κασσελάκης επανιδρύει το ΣΥΡΙΖΑ – Τι ξεχείλισε το ποτήρι στην Κουμουνδούρου

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών πως η χώρα χρειάζεται μια νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη και πως η ανανέωση του χθες αρχίζει αύριο και φαίνεται πως το εννοούσε κυριολεκτικώς.

Μητσοτάκης: Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μας στο πρόσωπο του Αλκιβιάδη Στεφανή

Γέμισε ο αύλειος χώρος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη σήμερα στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με το συνδυασμό «Νέα Δυναμική» Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος πέρασε πρώτος στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με 39,98% έναντι του σημερινού Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη με 33,81%.

Έλλειψη εργαζομένων στη βιομηχανία – 90.000 οι κενές θέσεις

Οι κενές θέσεις στη βιομηχανία στη χώρα μας, φτάνουν αυτή τη στιγμή τις 90.000 και κυρίως σε τεχνικές ειδικότητες, σύμφωνα με όσα επεσήμανε, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος κατά τη διάρκεια του «Βιομηχανικού Συνεδρίου»Όπως εξήγησε δε, κάθε χρόνο, για τα επόμενα τρία χρόνια έως πέντε χρόνια, θα δημιουργούνται 10.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας και της πληροφορικής.

Έλληνας που ζει στο Τελ Αβίβ: «Η χειρότερη επίθεση που έχω ζήσει», συγκλονιστικές περιγραφές

Για την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς μίλησε ο Ανέστης Συμεωνίδης, Έλληνας μουσικός που ζει τα τελευταία χρόνια στο Τελ Αβίβ.

Αυξήσεις μισθών… πολλών ταχυτήτων φέρνει το «ξεπάγωμα» στις τριετίες, αναλυτικά παραδείγματα

Ειδικότερα για τους εργαζομένους που πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό οι τριετίες θα ισχύουν τόσο για τους πλήρως όσο και τους μερικώς απασχολουμένους κατά αναλογία. Δηλαδή, ο πλήρους απασχόλησης μισθωτός που θα φτιάξει μια τριετία μέσα στο 2024 θα πάρει ένα 10% επάνω στα 780 ευρώ, δηλαδή αύξηση 78 ευρώ τον μήνα ή 1.092 ευρώ σε ετήσια βάση για 14 μισθούς.

Σταϊκούρας για τριμερή Σύνοδο: Στο επίκεντρο ο Σιδηροδρομικός Διάδρομος «Βαλτικής Θάλασσας – Αιγ. Πελάγους»

Στις εργασίες της τριμερούς συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας συμμετείχε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Τομεακές συσκέψεις για στήριξη ανά προϊόν στη Θεσσαλία

Ξανά στη Θεσσαλία μεταβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης κάνοντας λόγο για εξειδίκευση των μέτρων στήριξης προς τους παραγωγούς, σε μια συνθήκη όμως που θέλει το πολιτικό θερμόμετρο στην περιοχή να ανεβαίνει έπειτα από το εκλογικό αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών που στέλνει ξανά στην κάλπη τους πολίτες την προσεχή Κυριακή.

Θεσσαλία: Πληρώθηκαν πρώτη αρωγή και κτηνοτροφικές μονάδες, θα ανακοινώσει μέτρα το ΥπΑΑΤ

Την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, καταβλήθηκαν 7,2 εκ. ευρώ, ως πρώτη αρωγή, σε 1.757 συμπολίτες μας που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Θεσσαλία, τόνισε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Αποκλεισμός ‘οψιμων’ παραγωγών με βάση τον ΑΦΜ από τα eco-schemes

Τον αποκλεισµό από το νέο πρόγραµµα µετατροπής σε Βιολογικές Πρακτικές (3ετία) των αγροτών σε επίπεδο ΑΦΜ και όχι µόνο αγροτεµαχίου/εκτροφής, που συµµετείχαν στη διατήρηση των Βιολογικών στα eco-schemes, εξετάζουν οι αρµόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ που σχεδιάζουν αυτό το διάστηµα το Μέτρο.

Χρ. Τριαντόπουλος: 34,6 εκατ. ευρώ σε αγρότες με απώλειες στο φυτικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές του 2021

Το μήνυμα του Δημήτρη Εσερίδη μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής

Το μήνυμα του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου για το αποτέλεσμα και τη “μάχη” της δεύτερης Κυριακής


Σχετικά Άρθρα

Πρωινό Δελτίο Τύπου 31-5-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 31-5-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 31…
Πρωινό Δελτίο Τύπου 30-5-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 30-5-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Πέμπτης 30…
Πρωινό Δελτίο Τύπου 29-5-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου 29-5-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Τετάρτης 29…