• 6 Οκτωβρίου, 2023

Δημήτρης Εσερίδης στην κεντρική ομιλία: Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από άτομα που έχουν εμπειρία, γνώση και πολλούς νέους ανθρώπους

Δημήτρης Εσερίδης στην κεντρική ομιλία: Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από άτομα που έχουν εμπειρία, γνώση και πολλούς νέους ανθρώπους

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Δημήτρη Εσερίδη, επικεφαλής της Δημοτικής  Παράταξης Αλμυρός – Ευθύνη και Δημιουργία, όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος εκφώνησε σε πλήθος συμπολιτών μας στην κεντρική πλατεία Αλμυρού το απόγευμα της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου:

Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από άτομα του που έχουν την εμπειρία, την γνώση, έχουν μια παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής μας εδώ και πολλά χρόνια, προσφέροντας σήμερα, σημαντικά έργα για τους πολίτες και δουλεύοντας ακατάπαυστα. Προσπαθούμε με το ψηφοδέλτιο να προσφέρουμε, το οποίο ανανεώσαμε κατά 80% με νέα παιδιά. Τα νέα αυτά παιδιά θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο. Άλλωστε το μέλλον ανήκει σε αυτούς.

Κάποια από τα έργα που φέραμε εις πέρας.

Ήμασταν μια δημοτική αρχή που δουλέψαμε πάρα πολύ και το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς ήταν η βράβευση του Δήμου, από το Ίδρυμα Δραγούμη που κατέταξε τον Δήμο μας ως 10ο Δήμο μέσα στην Ελλάδα, στον τομέα της Ανάπτυξης. Κάναμε σημαντικά έργα, πέρα από τις δυσκολίες που υπήρχαν, όπως τα capital controls, η τρόικα. Χρειαζόμασταν 26 αποφάσεις για να δημοπρατήσουμε ένα έργο. Αυτά τα έργα θα σας τα αναφέρω ένα-ένα ξεχωριστά:

Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου
Αναπλάσεις των εισόδων της πόλης του Αλμυρού
Υδρεύσεις , Ευξεινούπολη, Κωφοί.
Αγροτική οδοποιία
Δρόμος σύνδεσης με Ενιπέα
Αποχέτευση Σούρπης – Αμαλιάπολης
Αναπλάσεις στις εισόδους του Αλμυρού
Δρόμος Νηές έως Λεύκη Πτελεού
Φωτιστικά LED σε όλο το Δήμο
Σχολεία

Τα σχέδια των έργων που καλούμαστε να υλοποιήσουμε, το πρόγραμμά μας: Έχουμε καταγράψει και έχουμε αξιολογήσει τα σχέδια που πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιήσουμε, έργα άμεσης ανάγκης για τους πολίτες. Έργα που δεν έχουμε αντιγράψει. Είναι έργα δικά μας:

 

Αντιπλημμυριακά έργα-Μέτρα Πολιτικής Προστασίας: Μετά τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα απαιτείται εντατική ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Αποκαθιστούμε άμεσα όλες τις καταστροφές, σε συνεργασία και με την αρωγή της Πολιτείας και της Περιφέρειας. Θωρακίζουμε με αντιπλημμυρικά έργα όλους τους οικισμούς που επλήγησαν. Θωρακίζουμε αντισεισμικά όλες τις σημαντικές υποδομές του Δήμου μας.

 

Υγεία-Κοινωνική πολιτική: Θα ζητήσουμε να στελεχωθούν με γιατρούς όλα τα χωριά. Είναι η 1η μας προτεραιότητα. 2η προτεραιότητά μας είναι να δημιουργηθεί σταθμός του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Δεν μπορεί στην Τσαγκαράδα να υπάρχουν 3 ΕΚΑΒ και εδώ να μην υπάρχει ούτε ένα.

Προτεραιότητα ο άνθρωπος. Δημιουργούμε υποσταθμό ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. – Συνεργαζόμαστε με το ΚΕΘΕΑ, τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» για τις εξαρτήσεις και τους εθισμούς.

Αγωνιζόμαστε για τη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων στα χωριά μας. – Ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου και τα Σπίτια Γαλήνης του Αγίου Δημητρίου, της Ευξεινούπολης και της Σούρπης. – Υποβάλλουμε πρόταση στο Περιφερειακό Πρόγραμμα για την κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Δυστυχώς η χρηματοδότηση που παρείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν αξιοποιήθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή.

Επαναλειτουργούμε το ΚΑΠΗ ως Κέντρο Δημιουργικών Δραστηριοτήτων για την Τρίτη Ηλικία.

 

Περιβάλλον-Ύδρευση-Αποχετεύσεις: Αποχετεύσεις σε Αγίους Θεοδώρους, Αχίλλειο, Πτελεό, Αμαλιάπολη, Βρύναινα, Κρόκιο, Πλάτανο και Ανάβρα. Υδρεύσεις σε όσους οικισμούς δεν καταφέραμε, στην προηγούμενη θητεία μας να υλοποιήσουμε, για να πίνουν οι κάτοικοι νερό από σύγχρονους και ασφαλείς σωλήνες και όχι αμιαντοσωλήνες.

Διαχειριζόμαστε τα απόβλητα για να σταματήσει ο Δήμος να πληρώνει, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ. Δημιουργούμε τα Πράσινα Σημεία και Πρότυπο Κέντρο Ανακύκλωσης. Δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή δεν υπέβαλε καμία πρόταση για χρηματοδότηση στον τομέα αυτό αν και δόθηκαν πολλές ευκαιρίες από την πολιτεία. Υδρομάστευση στον Πλάτανο: Συγκέντρωση υδάτων που χύνονται στην θάλασσα για να ποτισθούν τα χωράφια που βρίσκονται κάτω από την εθνική οδό. Οι Κοινότητες (Πτελεός, Ανάβρα, Σούρπη) θα έχουν δικά τους μηχανήματα και μόνιμο προσωπικό. Η Κοινότητα Πτελεού θα αποτελέσει παράρτημα καθαριότητας για τις Κοινότητες Αχιλλείου – Αγίου Δημητρίου, Αγίων Θεοδώρων, Γαύριανης. Να ολοκληρωθεί η λιμνοδεξαμενή του Ξηριά γιατί το έχουν ανάγκη όλοι οι αγρότες.

 

Υποδομές:

Σκεπαστή Λαϊκή Αγορά. Ολοκλήρωση του έργου

Αποτελεί προτεραιότητα να έρθει το τρένο στην περιοχή μας. Θα αναπτυχθεί η πόλη μας γιατί θα υπάρξει μια βιομηχανική περιοχή που θα είναι οργανωμένη και θα απασχολήσει πολλούς εργαζόμενους. Θα μειωθεί η ανεργία.

Δημιουργία γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και  προώθηση των τοπικών προϊόντων ελιές, λάδι, μέλι, αρωματικά φυτά και κρέας ΠΟΠ από τα χωριά της Οθρυος. Προσφέρουμε αρωγή και κίνητρα για τη δημιουργία αγροκτηνοτροφικών σχημάτων με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων. Εφαρμόζουμε προγράμματα ποιοτικής αναβάθμισης όλων των τοπικών προϊόντων του Δήμου μας. Ελιά, μέλι, βότανα, γάλα, τυρί, κρέατα. Υποστηρίζουμε με έργα υποδομής τις κτηνοτροφικές μονάδες

Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. Τολμάμε να το κάνουμε. Είναι ελάχιστοι οι Δήμοι που το έχουν τολμήσει. Θα συμμετέχουν οι νέοι όχι μόνο του ψηφοδελτίου μας αλλά και όλοι οι νέοι, από όλους τους φορείς, που έχουν όρεξη να προσφέρουν. Οι νέοι αυτοί θα κατευθύνουν, θα βοηθούν και θα ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ τη Δημοτική Αρχή, αν δεν προχωράει στο έργο της. Είναι αρμοδιότητες που θα τους δώσουμε εμείς ως δημοτική αρχή. Θα έχουν λόγο, θα κάνουν προτάσεις, παρατηρήσεις και θα κάνουν και ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για τον καθένα από εμάς, αν δεν είμαστε σωστοί και αν δεν είμαστε καλοί.

 

Ανακύκλωση: Ανταποδοτική ανακύκλωση. Ο Δήμος Αλμυρού πληρώνει πρόστιμο για την ανακύκλωση. Εμείς προχωράμε το θέμα της ανακύκλωσης με σοβαρότητα. Δηλαδή θα εφαρμόσουμε το σύστημα που υπάρχει σε δύο δήμους της Αθήνας. Θα δημιουργηθούν πράσινα σημεία σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Δεν θα υπάρχει ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων. Ο Δήμος θα μαζεύει όλα τα ογκώδη απορρίμματα 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

 

Παιδείας και Σχολεία: Συντήρηση και επισκευή όλων των σχολικών κτιρίων και παιδικών χαρών. Δημιουργία βιβλιοθηκών υπό την  επίβλεψη και αρωγή του Δήμου.

 

Αθλητισμός: Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο στον Αλμυρό με ανοιχτό υπαίθριο θέατρο. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε έναν σύγχρονο Δήμο χωρίς ένα σύγχρονο και λειτουργικό Πολιτιστικό Κέντρο. Αθλητικό Κέντρο με Κλειστό Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο και Ιππικό Κέντρο. – Ενισχύουμε έμπρακτα τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους γιατί σε αντί θέση με την παρούσα δημοτική αρχή που έχει δηλώσει στο δημοτικό συμβούλιο ότι είναι συνειδητή της επιλογή να μην ενισχύσει οικονομικά τα αθλητικά σωματεία, σε μας είναι συνειδητή επιλογή το χρέος και η υποχρέωση να το κάνουμε.

 

Πολιτισμός: Το δημοτικό σχολείο του Παλιού Πλατάνου θα γίνει Πολιτιστικό Κέντρο. Όσον αφορά στον στρατιωτικό στρατώνα της Σούρπης «Κισλάς», θα γίνουν εντατικές προσπάθειες από τον Δήμο για να ανακατασκευαστεί και να γίνει νέο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής. Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού: Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο με Ανοιχτό υπαίθριο χώρο

 

Τουρισμός: Ανάδειξη και προβολή στα 2 Μοναστήρια της Παναγίας Ξενιάς. Ανάδειξη και προβολή των Ενάλιων Αρχαιοτήτων Αμαλιάπολης με τρεις καταδυτικούς χώρους (Κίκυνθος, Τηλέγραφος, Γλάρος). Το αισθητικό δάσος Κουρί θα διαμορφωθεί με την συμμετοχή των νέων και των εθελοντών, θα γίνει με τους υπαλλήλους του Δήμου, με τους εθελοντές και με επιστημονικό προσωπικό που θα μας υποδείξουν τον σωστό σχεδιασμό. Η παιδική χαρά θα αλλάξει σε «πρότυπη παιδική χαρά»

Κλείνοντας την ομιλία, για όσους πιστεύουν ότι όλα αυτά δεν θα μπορέσουμε να τα κάνουμε, απαντούμε ότι στην προηγούμενη θητεία μας πολλά έργα ήταν αυτά που είχαν αφεθεί όπως η λιμνοδεξαμενή του Ξηριά, το νερό από την Καρυά και άλλα και που εμείς τολμήσαμε και τα κάναμε. Βέβαια όλα αυτά θα γίνουν και με την αρωγή της Περιφέρειας και την καθοριστική συμβολή των βουλευτών του Νομού, που ήταν πάντα παρόντες και τους ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή τους στην ανάπτυξη του τόπου μας.

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Δήμος Αλμυρού: Ζητούμε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης – Αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, μετά από τις αποκρουστικές εικόνες αυτοσχέδιας χωματερής…
Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Αποχώρησε μετά από 17 χρόνια η ψυχή του στίβου ΓΣΑ, Χάιδω Καραπτσιά

Η προπονήτρια που συνέδεσε το όνομά της με τον στίβο του Αλμυρού για σχεδόν δύο δεκαετίες,…