• 6 Οκτωβρίου, 2023

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 6/10/23

Δελτίο Θυέλλης του Γιώργου Τσιντσίνη – έκδοση 6/10/23

Το Δελτίο Θυέλλης που υπογράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης όπως δημοσιεύθηκε στον “Λαό” της 6ης Οκτωβρίου 2023:

 

Το κρίσιμο την Κυριακή
το να ψηφίσουν όλοι.
να σκεφτούν πολύ καλά:
Η ψήφος είναι …βόλι.

 

Καλημέρα σας… Η προεκλογική περίοδος ήδη έληξε (μερικώς για όσους θα έχουν και τον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής) και αύριο ξημερώνει μια μέρα Δημοκρατίας που ο λαός πρέπει να ανταποκριθεί θετικά και να πάει να ψηφίσει. Οι επιλογές Δημάρχου, Περιφερειάρχη και των συνεργατών τους είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, ειδικότερα όταν στο τοπίο των περιοχών μας οι πρόσφατες κακοκαιρίες έχουν αφήσει ισχυρό αποτύπωμα ζημιών και καταστροφών. Σε αγροτικές περιοχές σαν τη δική μας, αλλά και στον τοπικό τουρισμό, «περισσεύουν» οι ζημιές στις καλλιέργειες και στις επιχειρήσεις. Κι αφού μειώνονται τα εισοδήματα πολλών ανθρώπων θα περάσει άσχημες μέρες και η τοπική αγορά. Σ’ αυτό το δυστοπικό περιβάλλον λοιπόν θα χρειαστεί γερό «τιμόνι» για να επανέλθει σε μια κανονικότητα ο Αλμυρός και η περιοχή του.

 

Λόγω των έκτακτων συνθηκών λοιπόν, θα θυμίσω μια αγαπημένη κινηματογραφική ατάκα του αείμνηστου Λάμπρου Κωνσταντάρα, που είπε το αμίμητο «το νου σας, ρεμάλια». Θα επαναλάβω: σταυροδοτείστε τους ικανούς, τους άφθαρτους. Για λόγους ανανέωσης δώστε ένα σταυρό, μια ευκαιρία σε εκείνους και εκείνες που ζητούν ψήφο για πρώτη φορά.

 

Σημαντικό είναι επίσης στις Περιφερειακές εκλογές να προτιμήσετε τους ντόπιους υποψηφίους, γιατί -αν μη τι άλλο- θα νοιαστούν περισσότερο από άλλους για τον τόπο μας, την πρόοδο και την ευημερία μας. Άλλωστε υποθέτω ότι ξέρουν πολύ καλύτερα που «πονάει» ο τόπος και τι πρέπει να κάνουν για να διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματά μας. (Κοντά στο νου κι η γνώση).

 

Όσοι αισχροκερδούν στην αγορά αυτόν τον καιρό, θυμίζουν τους μαυραγορίτες της Κατοχής, αφού εκμεταλλεύονται ένα λαό που όχι μαστίζεται από τον παγκόσμιο πληθωρισμό, αλλά έχει πολλές ανοιχτές πληγές από τις συνέπειες της διπλής κακοκαιρίας, αλλά και πολλές φετινές πυρκαγιές. Είναι αρκετοί που χάσανε σπίτια και εξοπλισμούς επιχειρήσεων στις πλημμύρες. Είναι κι άλλοι που δεν πρόλαβαν να μαζέψουν τις σοδιές τους και κάποιοι άλλοι που θα αργήσουν να καλλιεργήσουν πάλι τη γη ή να ανανεώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο. Ήρθε σφοδρή η κλιματική κρίση και άδειασε τελείως αρκετά από τα ήδη ισχνά πορτοφόλια φτωχών ανθρώπων. Οι όποιες αποζημιώσεις συνηθέστατα καθυστερούν και σχεδόν πάντοτε δεν είναι αρκετές να καλύψουν όλες τις ζημιές. Ήδη π.χ. στο Πήλιο μαθαίνω πως έχουν ακυρωθεί όλες οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Και πώς να γίνει αλλιώς; Αφού ακόμη και οι δρόμοι πρόσβασης είναι αβέβαιο αν θα αποκατασταθούν μέσα στον τρέχοντα μήνα.

 

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον λοιπόν κάποιοι αδιαφορούν για το χειμαζόμενο κοινωνικό σύνολο κάποιοι αισχροκερδούν, σαν τους …λύκους που χαίρονται στην αναμπουμπούλα. Με άλλα λόγια βλέπουν τον πόνο και την καταστροφή του γείτονα σαν προσωπική ευκαιρία αθέμιτου και αισχρού πλουτισμού.

 

Μέχρι στιγμής πάντως ο καιρός άλλαξε, σύμφωνα με την εποχή. Φαντάζεστε πάντως να μας προκύψει ξαφνικά ένας φθινοπωρινός καύσωνας με το όνομα …Σκασίλας; Εγώ πάντως, επειδή είμαι και λίγο …κρυονιάρης, έχω βγάλει σε πρώτη θέση ήδη τα χειμωνιάτικά μου (παπλωματάκια κτλ.) δια παν ενδεχόμενο. Στο κάτω – κάτω καλύτερα μια ξαφνική ζέστη παρά πλημμύρα.

 

Καλού – κακού πάντως κάντε και κανέναν αγιασμό ή ευχέλαιο να έχουμε έναν ήπιο χειμώνα. Γιατί δεν μας βλέπω καλά με την κλιματική κρίση. Άσε που μπατιρίσαμε και ακριβαίνει και το πετρέλαιο. Όλα του γάμου δύσκολα κτλ. κτλ.

 

Πόσο ακριβά θα πληρώσουν την ολιγωρία τους και τις παραλείψεις τους, σε σχέση με τις κλιματικές κρίσεις, κάποιοι Δήμαρχο και Περιφερειάρχες, ειδικότερα σε περιοχές που έχουν πληγεί από  πυρκαγιές και πλημμύρες; Πάνω σ’ αυτό το ζήτημα πόσες και ποιες εκπλήξεις κρύβουν οι αυριανές κάλπες; Ίσως μου πείτε ότι αυτός ο λαός ξεχνάει εύκολα. Ίσως… Θα δούμε αύριο βράδυ.

 

Η βιοπάλη δεν μου επέτρεψε ποτέ να είμαι …τουρίστας, εκτός από κάποια αγχωμένα τριήμερα. Αλλά τους ζηλεύω όταν του βλέπω να σουλατσάρουν στη χώρα μας, αμέριμνοι, στην κσσμάρα τους. Ας είναι όμως… Πελάτες μας είναι.

 

Και να θυμάστε ότι πάντοτε η αλήθεια βρίσκεται πίσω από τη σκηνή. Μπροστά παίζεται το παραμύθι.

 

Τούρκος διαπρεπής ακαδημαϊκός και αξιοσέβαστος στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους ορατούς κινδύνους κατάρρευσης της Αγίας Σοφίας, ειδικότερα από τότε που ο ανεκδιήγητος Ερντογάν -αυθαίρετα και παράνομα- τη μετέτρεψε σε τζαμί και με δωρεάν είσοδο και έκτοτε γίνεται της …μουρλής από καθημερινή επισκεψιμότητα. Προτείνει άμεσο κλείσιμο του μνημείου και εκτεταμένες επισκευές.

 

Θα αποφύγω να τονίσω το αυτονόητο. Τι και πόσα σημαίνει ο ιστορικός αυτός ναός, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (προστατευόμενο από την Ουνέσκο) για τον απανταχού Ελληνισμό. Αλλά αν για τα γούστα του δικτάτορα της Άγκυρας συμβεί κάποιο κακό, καλύτερα να δώσει ο Θεός να …καταρρεύσει πρώτα ο ίδιος ο Ερντογάν, παρά η Αγία Σοφία. Να τον φάει το μαύρο φίδι, δηλαδή.

 

«Αποστολή εξετελέσθη! Παραδώσαμε στη Μηλίνα τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό κ.α. (βλέπε φωτο). Αύριο θα παραδοθούν και σε Πλατανιά και Κατηγιώργη. Και μόνο που έβλεπες το χαμόγελο αυτών των ανθρώπων να επιστρέφει, λέει πολλά. Από το σύνδεσμο θα συνεχιστούν οι δράσεις μας. Μείνετε συντονισμένοι για νέες ανακοινώσεις. Ευχαριστούμε όλο τον απλό κόσμο, τον σύνδεσμο Tigers Club του Αστέρα Τρίπολης και τους Οι Έλληνες Μονάχου Γερμανίας, για ότι στείλανε μέχρι σήμερα από πράγματα. BLUE ANGELS 1994 “Β. Κωστής.»  Έχω ξαναγράψει πρόσφατα ότι η αλληλεγγύη προς τους πληγέντες πρέπει να γίνει το μόνο «ποτάμι» που επιβάλλεται  να «ξεχειλίσει». Η επίσημη Νίκη Βόλου και οι οπαδοί της το έχουν κάνει ήδη επαινετή πράξη. Και μην ξεχνάτε ότι οι συγκεκριμένοι εθελοντές είναι και οι ίδιοι στην πλειοψηφία τους φτωχοί άνθρωποι.

 

Και αν προσέξετε, στη φωτογραφία που οι ίδιοι οι οπαδοί της Νίκης δημοσίευσαν στο διαδίκτυο, «μουντζούρωσαν επίτηδες τα πρόσωπά τους, γιατί έτσι πρέπει. Όταν βοηθάς τον συνάνθρωπό σου, επιβάλλεται η ανωνυμία σου. «Μη γνώτω η αριστερά σου τί ποιεί η δεξιά σου».

 

Μαύρο ρεκόρ υπογεννητικότητας σημειώθηκε στη χώρα μας το 2022, με λιγότερο από 80 χιλιάδες γεννήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, πέρσι οι γεννήσεις έφτασαν τις 76.541, ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν για άλλη μία χρονιά τις 140 χιλιάδες. Η πατρίδα γερνάει διαρκώς, μαμά… Αλλά μην ανησυχείτε. Όσο περνάνε τα χρόνια, τα πράγματα θα γίνουν …χειρότερα.

 

Φαίνεται πως τα κινητά τηλέφωνα και το ίντερνετ βλάπτουν σοβαρά το …σεξ.

 

Η είδηση γράφει πως η «η ομπρέλα» μετράει δυνάμεις για την επόμενη μέρα. Ανδρουλάκης ή Κουτσούμπας: Άμα θέλεις έλα κι άμα βρέχει, πάρε ομπρέλα.

 

Τίτλος από ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για τα θύματα της κακοκαιρίας: «Από τις σκηνές στα κοντέινερς». Σωστά… Έρχεται και χειμώνας για τους «καταραμένους».

 

Οι πλημμύρες –λέει- επηρέασαν την παραγωγή φέτας και είναι πιθανές οι ελλείψεις. Την κάτσαμε τη βάρκα… (Ο σκέτος γάρος – σφηνάκι –άραγε- θα έχει έλλειψη;)

 

Ο Μπέος με τη μάνικα να πλένει πεζοδρόμια κι ο Κασελάκης με το φτυάρι να καθαρίζει τις λάσπες. Ε ρε, τι κάνεις …νταρντάνα επικοινωνία στη μεταπολιτική!

 

Προτείνω στους πλημμυροπαθείς πριν πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή, ας τραβήξουν μονορούφι δυο – τρία τσιπουράκια, καλού – κακού. Δεν θα τους κακοφανεί όσο νομίζουν.

 

Ξανά «το νου σου σας, ρεμάλια» και καλό βόλι…

 

Καλό ταξίδι στους ουρανούς, Λίτσα… Θα σε θυμόμαστε για πάντα γιατί ήσουν πολύ καλός άνθρωπος. Είναι βέβαιο πως θα έχεις καλή ανάπαυση.


Σχετικά Άρθρα

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Ο Γιώργος Τσιντσίνης και οι «ΙΩΝΕΣ» – Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας-Σταθαράς      

Το περασμένο Σάββατο (9 Μαρτίου 2024) «έφυγε» για τη «γειτονιά των Αγγέλων» ένας σπουδαίος άνθρωπος του…
Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Πένθος – Ευχαριστήριο οικογένειας Γιώργου Τσιντσίνη

Ευχαριστούμε θερμά τους συγγενείς και φίλους που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας μετά την απώλεια του…